Skocz do zawartości
IGNORED

TADO-AMP,ktokolwiek widział PCB?

kuty

Rekomendowane odpowiedzi

Witam chciałem sobie wykonać wzmacniacz słuchawkowy na TPA6120 taki sam jak ten forumowicz wykona,łhttp://forum.mp3store.pl/index.php?showtopic=48450&hl=TADO-AMP

Ale z kąd on wziął PCB do tego wzmacniacza albo z tego co wspominał że jest termotranser i można sobie zrobić płytkę samemu co bardzo by mnie cieszyło jako że jestem zwolennikiem robienia płytek samemu,ale jeśli chodzi o informacje na temat tego wzmaka to tylko Rudkowski dał by tu rade albo detektyw Colombo!

Jeśli ktoś był by tak miły i potrafił znależć gotową płytke do wydruku tego wzmaka oraz spis częśći byl bym mu bardzo wdzięczny,ja nie potrafie.

https://www.audiostereo.pl/topic/57770-tado-ampktokolwiek-widzia%C5%82-pcb/

ale to cos nie wyglada na wzmacniacz na TPA6120 ... warto sie bawic w cos takiego, co raczej nie wyglada jak by mialo jakos specjalnie zagrac ... jest tyle zdecydowynie fajniejszych konstrukcji na audiostereo.pl

Właśnie to jest bardzo uproszczona konstrukcja na TPA6120 widziałem że jest ptrzyczepiony od spodu PCB,chcialem poprostu złożyć sobie coś na tym scalaczku ale nie potrafie sam zaprojektować płytki ze schematu,i dlatego chciałem poprośić o jakiś gotowy wzór pod ten układ do termotransferu bo bardzo lubie się bawić w wytrawianie ale nigdzie nie mogę znależć gotowego wzoru pod ten uklad,są tylko opisy oraz schematy a co mi po schemacie jak nie potrafie projektować pcb w eaglu czy jakimś innym programie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Proszę tu jest opis do tego ustrojstwa,wygląda na to że TPA6120 jest tam przylepione ale gdzie ten człowieczek ukrył materjały do budowy tego wzmacniacza to ne mam pojęcia?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

OO dzięki serdeczne, Bug zapłać dobry człowieku,właśnie zależało mi na prostej konstrukcji bo chcialem tylko mieć namiastke sprawdzenia dzwięku jaki ten układ oferuje jeśli mi się spodoba brzmienie to pomysle nad bardziej zaawansowaną wudową.

A czy może porównywałeś dzwięk do budżetowego MXM czy TPa jest lepszy? twój wydaje mi się bardziej zaawansowany no i powinien mieć większego kopa bo jest zasilany z sieći.

Przepraszam jestem dyslektykiem i jak czasem nie sprawdzę że mam jakiś błąd podkreślony tak puszczam go na forum i jest lipa.

Myślę że co do TPA6120 można by do niego dokleić za pomocą pasty termoprzewodzącej jakiś mały radiatorek do chłodzenia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.