Skocz do zawartości
IGNORED

Problem/MA KT-88/Przestery

radzio222

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam problem z moim Music Angel KT-88.

Otóż po ok. 2 godzinach gry jeden z kanałów strasznie sie przesterowuje (każdy mocniejszy bas chrypi niemożebnie).

Dzieje sie tak w trybie pentody, po przelaczeniu na triode ustępuje.

Jak wzmak ostygnie to i na pentodzie wszystko "buczy" jak trzeba.

Co to moze byc ???

Dodatkowo od kilku dni potrafi mi pykac w tym kanale (raz pykal co i rusz, wiec ECC81 docisnalem i bylo juz OK.)

https://www.audiostereo.pl/topic/57698-problemma-kt-88przestery/

hm...

Kiedy znowu zaczal chrypiec - szybko go wylaczylem, zamienilem miejscami lampki 5966 miejscami, wlaczylem go znowu i... nic - nawet nie chrypnie. Pomimo ze przez kolejne 20 minut "dalem mu po garach".

Ciekawe czy w jakis sposob te lampy sie nie koncza. W sumie nie podobało mi sie w nich, ze getter jest okopcony. Na razie przetarlem papierem sciernym wszystkie nóżki - zobacze czy znowu te objawy wrócą...

no i kurka dzisiaj znowu zaczelo chrypiec i do tego pykac od czasu do czasu....

Zamienilem KT-88 kanałami i... po 2 minutach juz uslyszalem te charakterystyczne pykniecie :( po 20 minutach tym razem drugi kanal chrypial...

Co ciekawe chyba chinczycy zle wyregulowali ten wzmak bo po zamianie kanalow mial jakby o polowe wiecej dynamiki...

Czy ta "zla regulacja" mogla wykonczyc ta lampe na amen ???

Rozumiem, ze teraz czeka mnie wymiana wszystkich KT-88 (no bo nie chce juz tego badziewia chinskiego) co wize sie z regulacją biasu na każdym kanale, co z kolei wymaga ingerencji w sam układ, bo tu nie ma regulacji, tak ???

Jeżeli potwierdzacie tą "czarną" wersje - to znacie kogos w Warszawie kto za uczciwe pieniadze porządnie by to zrobił (chciałbym od razu aby poprawic w tym wzmaku co chinczycy spaprali) ???

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.