Skocz do zawartości
IGNORED

Kloumny uniwersalne

ragge90

Rekomendowane odpowiedzi

Witam jestem nowy na forum i od razu mam do was pytanie jakie kolumny byście polecili głównie do słuchania muzyki Folk metalu, symfoniczny metal reggae ragga . zestaw służył by też do oglądania filmów . Planuje do niego kupic amplituner Denon AVR 1509 , A głośnikki kture mnie interesuja to JBL E80 , Wharfedale Diamond 9.5 ,Mission M34i i kef c5 Zestaw mam zamiar kupic w listopadzie z gury dzięki za odp.

https://www.audiostereo.pl/topic/57668-kloumny-uniwersalne/

A ha i głośniki wystarczy że będą dobre tzn żeby nie grały jak głośniki przy mojej wieży sony za 500 zł , żeby były warte tych 1600 zł. a jak będę chciał sobie posłuchać szczegółów to sobie kupię dobre słuchawki .

modrzew

jeśli xniwax ma rację, to nie ma sensu tracić czasu na poszukiwaniu jednorożca

taka informacja jest bezcenna, bo skłoni do rozsądnej decyzji, czyli ograniczenie wymagań

jeśli ja mam rację, to warto być wytrwałym i poświęcić trochę życia na poszukiwaniu tych wymarzonych...

Gość

(Konto usunięte)

kiedyś próbowano wmówić ludziom, że są, i są dobre, opony uniwersalne /wielosezonowe/ ich uniwersalność, podobnie jak głośnik uniwersalny, którym może być każdy głośnik, polega na tym, że na oponie uniwersalnej, można jeździć kiedy się chce i głośnika, każdego, można słuchać kiedy się chce. Z wiadomym efektem.

corny

Szuka się tych wymażonych grajacych tak jak nam sie to podoba (kazdemu z osobna) to wyklucza uniwersalność (przynajmniej w tym wypadku).

Jeśli jadnak musimy połączyć słuchanie muzyki i "słuchanie" filmów - to wykluczyłbym kefa i raczej postawił na JBL E80.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

teraz próbuje się wmówić ludziom, że nie ma kolumn uniwersalnych

ułatwia to wciśnięcie im kolumn kiepskich, czyli takich, które wcześniej czy później trzeba będzie wymienić

i karuzela się kręci

Coś ty taki napastliwy i nie ufny ;)

Jak na razie nic niezaproponowałeś...poza uniwersalnoscią (samą w sobie).

xniwax,

mówię poważnie - co to znaczy "absolutnie uniwersalna kolumna"?

czy masz na myśli, że taka kolumna jest lepsza w odtwarzaniu każdej muzyki od jakiejkolwiek innej kolumny na świecie (bez względu na cenę na przykład)?

pytanie, czy ktokolwiek może spokojnie postawić powiedzmy milion dolarów na to, że ma absolutnie najlepsze kolumny na świecie choćby tylko dla jednego gatunku muzyki?

Przeczytaj wszystko co napisałeś jeszcze raz. Dyskusja o uniwersalności jakiegokolwiek głośnika jest zwykłym biciem piany.

Zarekomenduj koledze taki właśnie głosnik...oczywiście w zakresie cenowym jaki go interesuje.

xniwax,

ja nie muszę czytać sam siebie - ja wiem co mówię

ty podałeś swoje stwierdzenie w kategoriach ogólnych - bez względu na cenę

i tak też ci odpowiedziałem

jeśli mówimy o 1600 zł, to faktycznie nie znam takich (a w każdym razie nie nowe i nie w Polsce)

ale nie zakładałbym, że na pewno takich nie ma

(ale już za 2000 - 2500 PLN to jest szansa na używki, choć nie mam pewności - przyznaję)

Gość

(Konto usunięte)

corny, 23 Sie 2009, 00:06

>xniwax,

>

>ja nie muszę czytać sam siebie - ja wiem co mówię

>

>ty podałeś swoje stwierdzenie w kategoriach ogólnych - bez względu na cenę

>i tak też ci odpowiedziałem

>

>jeśli mówimy o 1600 zł, to faktycznie nie znam takich (a w każdym razie nie nowe i nie w Polsce)

>ale nie zakładałbym, że na pewno takich nie ma

>

>(ale już za 2000 - 2500 PLN to jest szansa na używki, choć nie mam pewności - przyznaję)>

sporo tych "ja" ...

poza tym, jak widać, myślisz "kategoriami finansowymi"........jeśli 1600zł to jeszcze nie, aaaale 2000-2500 pewnie tak :):)

zmień źródło swoich dochodów, przynajmniej dzięki temu podniesiesz poprzeczkę swych przypuszczeń

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.