Skocz do zawartości
IGNORED

Głośnikówki Audioquest z niskiej półki

profundis

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!Testuje aktualnie kabelki Audioquest Type 4.Czy ktoś z Was posiadał,lub posiada wyższe modele tego kabla i jak się mają brzmieniowo do Type 4?W głównej mierze chodzi mi o Type 8(podobno to nowa wersja Type 6+)Za wszelkie wypowiedzi z góry dzięki:)

Lepiej zainwestuj w serię CV. Znacznie lepiej a jeszcze nie tak drogo szczególnie s/h.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

W ofercie Audio Klanu są jeszcze Rocket 33, Rocket 44, CV-4.To z tych tańszych modeli Audioquesta, o które mi chodzi.Jeśli ktoś miał do czynienia,zapraszam do wypowiedzi.

Lepszy szczegól , wypełnienie i kontrola basu chyba o po latach sie nic nie zmieniło.

CV-4 jest o klase lepszy od TYpe.

Puki co mogę powiedzieć,że to ten kierunek ku któremu zmierzam.Tak wiec charakter kabla mi odpowiada,ale przydałoby się nieco więcej basu(tak minimalnie)i trochę rozdzielczości i przestrzeni.Jednak za te pieniądze type 4 to naprawdę rzetelny,wyrównany,szczegółowy kabel z wypełnieniem wszystkich zakresów i niezwykłą muzykalnością i dźwięcznością.Nie wiem,jak type 8 i pozostałe propozycje Audioquesta w cenie do 120zł..

miałem type8 przez ostatnie pół roku. był całkiem szczegółowy i kulturalny. niestety nie porównywałem z type4 ani wyższymi modelami audioquest. pewnie bym go dalej miał, gdyby nie harmonix.

????

u mnie nie zauważyłem przyciemnienia. zresztą wszystkie określenia recenzenckie należało by zdefiniować jakoś bo czasem nie wiem, co ma na myśli ktoś używając pewnych słów. u mnie basu wydawało się być ciut za mało przy cichym słuchaniu, ale w sumie trudno oczekiwać jakiegoś ciśnienia akustycznego, jak jest cicho. na pewno bas był dobrze kontrolowany, ale to akurat bardziej pewnie zasługa koncówek mocy audiolaba.

????

• Użytkownicy+

profundis

Ja mam midnighta,używane chodzą po ok. 400-600zł.Jest to kabel zdecydowanie lepszy od type 8, cv i nieco lepszy od bedrocka,porównywalny z granitem. Type 8 jest spokojniejszy od CV, który to jest bardziej zadziorny i szybki. W moim systemie lepiej się sprawdzał type.Jednak są to kable na podobnym poziomie.Type 6 był nieco jeszcze spokojniejszy, dobry do "jazgotliwych" kolumn i reszty.Zauważ kolega XNIWAX ma sprzęt ułożony (spokojny), jemu zapewne potrzeba było kopa i szcegółowości, dlatego wolał CV.

palton

To już dawno nieaktualne tak było wiele lat temu jeszcze z CD Soby, MFA3 i Trillogy Prince CV4 był tylko dla porównania z Mogami The pure i Siltechem. Siltech był barwniejszy i bardziej rozdzielczy. Tak to prawda CV4 raczej do cieplejszych systemów. Midnight to starszy ale jeszcze lepszy kabel od CV4.

A jak w przypadku CV-4 wygląda sprawa zakładania DBS-ów przed konfekcję od strony głośników?Czy aby bez tego akcesorium kabelki nie grały zdecydowanie gorzej?Używał ktoś tego?Chodzi o to,że wyglądają zupełnie jak Type 4.

Nie mam pojęcia, skończyłem zainteresowania AQ na starych wersjach bez dbs.

Jak trafisz gdzieś na Audioquesta Midnight+, przynajmniej go posłuchaj...ja tak zrobiłem i już przy nim zostałem. Gra w systemie jak w "o mnie".

Pozdrawiam.

profundis, 17 Sie 2009, 08:11

>

>

>A jak w przypadku CV-4 wygląda sprawa zakładania DBS-ów przed konfekcję od strony głośników?Czy aby

>bez tego akcesorium kabelki nie grały zdecydowanie gorzej?Używał ktoś tego?Chodzi o to,że wyglądają

>zupełnie jak Type 4.

Konstrukcja jest taka sama, ale CV-4 wykonany jest w lepszej klasy miedzi. Jest to zdecydowanie lepszy kabel.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

• Użytkownicy+

U kolegi mój kabel był o dwie klasy lepszy od naprawdę drogich kabli. Jego sprzęt wówczas to wadia 16 i krell kst 250s, oraz ESA furioso. Testowałem też z Jeffem Rowlandem, electrocompanietem ,thiule i dynkami, oraz B&W i wysokim rotelem.

Jeden z kolegów kupił ten kabel a drugi pewnie to zrobi (choc ma droższe kable teraz).

• Użytkownicy+

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.