Skocz do zawartości
IGNORED

Hotline Spiral- kto miał styczność?

profundis

Rekomendowane odpowiedzi

Hotline Blue Spiral to bardzo dobre kabelki i z kablami XLO Ultra6 czy Ultra12 wygrywa bez problemu

miałeem XLO i zostały w systemie Hotline,chyba że ktoś woli płacić więcej za gorsze kabelki.Mogę ci pożyczyć do sprawdzenia we własnym systemie,często jestem przejazdem w Gnieżnie i możemy się dogadać.

• 1 miesiąc później...

Hotline blue line silicon to fajny kabel ale do budżetowego pianocrafta a nie wzmaków po kilka tys.

a swoją drogą czy ktoś posiada red spiral?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) wam też nie działa?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Focal + Naim

• 1 miesiąc później...

czy teraz w tej samej cenie jest produkowana wersja biwi?

ktoś może miał red spirala u siebie?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

• 1 miesiąc później...

czy teraz w tej samej cenie jest produkowana wersja biwi?

ktoś może miał red spirala u siebie?

ponawiam

miał ktoś red=a u siebie w systemie?

Focal + Naim

Też twierdzę, że "blue spiral" to fantastyczny kabel - od długiego czasu u mnie gości i jakoś nie czuję potrzeby wymiany.

Niestety red spiral słyszałem tylko raz w chillout studio i nie miałem punktu odniesienia , Grzegorz Rogala podpiął pod niego monobloki na diabełkach i mówił, że do tej lampy ma najbardziej zrównoważone brzmienie (mi się wydawało, że jest ciemniejszy niż pozostałe "spirale" )

Co do siliconów - to potwierdzam do przeciętnego kina domowego lub do Piano Crafta - bardzo dobre kable, lecz do poważniejszego sprzętu już odstają.

Słucham tylko muzyki.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

te kable * hotline spiral* to robił były pracownik nautilusa z Krakowa, brzmienie mocno ostre i techniczne. brzmieniowo to odpowiednik wireworlda za 20 zł mb.

Jak się ma kulawy sprzęt to rzeczywiście mogą zabrzmieć ostro i technicznie. Zwyczajnie obnażą jego wady. Te kable to raczej pochodzą z byłej fabryki kabli na Wielickiej (nie wiem czy coś tam się jeszcze dzieje) i faktycznie są to znakomite przewody w swojej cenie. Sam posiadam Hotline Blue Spiral i jestem bardzo zadowolony.

Przyłączam się do powyższych wypowiedzi. Używam Blue Spiral od dłuższego czasu i jestem zadowolony. W tej cenie trudno szukać czegos wyraźnie lepszego.

Porównywałem Blue do Red i Red jest rzeczywiście nieco ciemniejszy, może uspokajać "chałaśliwe" na górze systemy.

Mialem kiedys do testu Blue Spiral i uwazam ze to bardzo dobry kabelek u mnie zagral bardzo milym przyjemnym dzwiekiem niczego nie bylo za duzo wszystko poukladane i bardzo mile dla ucha pamietam ze po podlaczeniu Blue Spiral wydawalo mi sie ze wzmacniacz gra troche ciszej niz na np. kablach Audionova Moonwalk bi-wire ktore mam obecnie w systemie .

Dlaczego nie zostawilem Blue Spiral u mnie sam tego do konca nie wiem po prostu nie jestem audiofilem i szukalem bardziej dynamicznego basu a Moonwalk mial bas mocniejszy i bardziej mi taki dzwiek odpowiadal wtedy jednak teraz po dlugm czasie mysle ze za szybko przekreslilem Blue Spirala bo z tego co pamietam to wysokie wokal i reszta pasma graly pieknie na tym kabelku byc moze wybralem wtedy Moonwalk bi-wire bo mialem inne kolumny duzo gorsze niz teraz posiadam i mozliwe ze gdybym wtedy mial te kolumny ktore teraz mam to Blue Spiral by u mnie zostal .

A jeszcze cena nie wiem jak teraz ale wtedy Blue Spiral bi-wire sporo kosztowal to tez mnie troche odstraszylo bo gdybym go kupil to mialbym wtedy drozszy kabel niz kolumny hehe ;)

Gość romekxxx

(Konto usunięte)

Jak się ma kulawy sprzęt to rzeczywiście mogą zabrzmieć ostro i technicznie. Zwyczajnie obnażą jego wady. Te kable to raczej pochodzą z byłej fabryki kabli na Wielickiej (nie wiem czy coś tam się jeszcze dzieje) i faktycznie są to znakomite przewody w swojej cenie. Sam posiadam Hotline Blue Spiral i jestem bardzo zadowolony.

skoro focal grande utopia na dzielonym burmesterze 808+911 to kiepski sprzęt to szczęscia życze, te kable są po prostu kiepskie.

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc później...

Witam

Interesuje mnie ten Blue Line Spiral do DM 2/6, ale do Krakowa mam ponad 300km.

Poszukuję więcej muzykalności, przestrzeni i basu względem Inakustika White&Black LS602 z systemu KD, który mi wygrzewał dynki.

Czy mógłby ktoś pożyczyć do odsłuchu?

Pozdrawiam

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

• 3 tygodnie później...

Witam.

Tak sobie czytam te wątki i szczęście (mieszkam w Krakowie) w nieszczęściu (nie mogę dobrać kabli do DENON CEOL) dobrze że na niego trafiłem. Szukam kabli w rozsądnej cenie i moją uwagę przykuł właśnie Hotline. Moje preferencje muzyczne to Jazz, Chillout i tym podobne spokojne brzmienia z przewagą kobiecych głosów. Pytanie jakie przewody w dość rozsądnej cenie możecie polecić. Tych wersji kolorystycznych jest sporo i nie bardzo wiem na które się zdecydować :(

Z góry dzięki za wszelką pomoc :P

Jeśli jesteś z Krakowa to nie ma problemu

podjedż do Chillout Studio i pożycz do domu

kable z Hotlina i sam zadecydujesz co tobie

najbardziej odpowiada.Ja od ok 5 lat mam w swoim

systemie Hotline Blue Spiral przez ten czas wielokrotnie

miałem pożyczone inne kable i jak widać w o mnie Hotline

dalej zostaje.Swoją drogą to dobra zabawa,wszystkie

kabelki serii Spiral są w swoich przedziałach cenowych

bardzo dobre jednak tak jak wcześniej pisałem najlepiej

odsłuchać we własnym systemie.Jeśli masz więcej pytań

pisz na priva

Byłem w Chillout Studio i po długich rozmowach zdecydowałem się na wersję Blue Silikon. Ze sporali zrezygnowałem ze względy na fakt że mogły by uwydatnić niedoskonałości mojego systemu. Głośniki są średnie. Dlatego też zdecydowałem się na coś pomiędzy jakością a ceną :)

Zastanawiałem się nad czerwonym Spiralem ... jednak właściciel salonu ... i tu pozdrowienia ... delikatnie mi odradzał że na tych głośnikach nie zauważę żadnej różnicy a nawet może pogorszyć jakość. Jeśli bym w przyszłości zmieniał głośniki w systemie DENON Ceol to jak najbardziej poleca serię spiral od czerwonej w górę.

Dobrze mówił??

• 1 miesiąc później...
  • 1 miesiąc później...

Hotline Blue Spiral to bardzo dobre kabelki i z kablami XLO Ultra6 czy Ultra12 wygrywa bez problemu

miałeem XLO i zostały w systemie Hotline,chyba że ktoś woli płacić więcej za gorsze kabelki.Mogę ci pożyczyć do sprawdzenia we własnym systemie,często jestem przejazdem w Gnieżnie i możemy się dogadać.

czy ktoś może potwierdzić że bleu może śmiało konkurować z ultrą 6?

jak wygląda bas w blue ? np w porównaniu do kimber 4tc?

Focal + Naim

czy ktoś może potwierdzić że bleu może śmiało konkurować z ultrą 6?

jak wygląda bas w blue ? np w porównaniu do kimber 4tc?

Może śmiało konkurować z Ultra6,powiem więcej jest dla mnie

zdecydowanie lepszym kabelkiem co widać w o mnie.Wcześniej

wielokrotnie o tym pisałem miałem oba kabelki do testu i został Hotline.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.