Skocz do zawartości
IGNORED

Harman/Kardon VS ROTEL

Avathar

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, od 6 lat mam wzmacniacz AVR430 Harman/Kardon, gra on z kolumnami B&W603s3, niestesty na H/K przyszedł czas, zastanawiam się czy znowu kupić zintegrowany wzamcniacz 445/645/745 czy lepiej zainwestować w Koncowke mocy np. Rotela Procesor dźwieku.

W 60% słucham muzyki, reszta to kino domowe i koncerty, ogolnie byłem zadowolonyw AVR430, brakowało mu mocy w STEREO, ale w kinie był bardzo przyjemny.

Miał już ktoś taki dylemat? moze ktoś przesiadl sie z H/K na ROTEL?

Z gory dziekuje za pomoc i pozdrawiam.

https://www.audiostereo.pl/topic/57444-harmankardon-vs-rotel/

% podane w poscie :-) okolo 60% stereo reszta kino i koncerty, klasa cenowa to 2 rzecz, nie bede wstanie kupic naraz kupie najpierw koncowke potem procesor albo na odwrot. Kolumny mysle zostawic bo pieknie sie wygrzaly i graja dla mnie bardzo dobrze.

Witaj,

jeśli w dużym stopniu zależy Ci na dobrym odsłuchu muzyki, pomyśl zdecydowanie o końcówce mocy. Możesz zastosować amplituner który ma przyzwoity przedwzmacniacz i dokupić tylko do stereo końcówkę. W przypadku odsłuchu 2-kanałowego wykorzystujesz końcówkę mocy, przy odsłuchu wielokanałowym amplituner jest odciążony kanałami przednimi dając wyższą moc na pozostałe kanały (szczególnie głośnik centralny), natomiast fronty także są zasilane końcówką mocy. Wybór modeli natomiast to już druga sprawa i jest ona zależna od Twoich preferencji.

Ślepy test amplitunera Yamaha RX V-540 vs MARK LEVINSON Nº 38S + MARK LEVINSON Nº 333

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nie stwierdzono żadnych różnic między Sund Mark Levinson i YAMAHA AV.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nie wieze w testy i tego podobne, YAMAHY nie lubie - nie kupie jej napewno, zastanawialem sie jak własnie połączenie dobrego AVR + koncowka mocy stereo, ale zastanawia mnie jak podlaczyc aby stereo i muza nie szla przez AVR wogole, ew. taki co mozna wlaczyc tryb omijajacy uklady cyfrowe, z tego co dawno siedzialem na tym forum słyszałem ze niektore to maja.

A co do wyboru ktory mi sie podoba, jest ciezko, mieszkam w małej mieścinie, nie wiem gdize wypozyczyc sprzet, moi znajomi to max SONY :-) wiec ciezko mi sie dowiedziec co lubie, a w salach odśłuchowych w sklepach jest perfekcyjnie ustawione, wiec sam nie wiem jak to zrobić dobrze...

:) jesli chodzi o kino Yamaha robi najlepsze klocki ale pominmy temat

najlepiej bys wlasnie zrobil jak bys nie zaczepial po drodze ampli z wzmakiem stereo bo ten ampli jaki by to nie byl zmuli brzmienie wzmaka stereo

polacz do jednych kolumn ampli osobnymi kablami i stereo osobnymi i tylko pamietaj zeby nie wlaczyc obydowch naraz:) albo zrob po drodze jakis przelacznik jak bedziesz chcial grac na wzmaku to przelaczysz na wzmak a jak ampli to przelaczysz na amplituner :))) a najlepiej kup inne kolumny postaw w innym pokoju i odziel stereo od kina calkowicie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.