Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki CD i kable do Yamahy AX-900 ???

christof138

Rekomendowane odpowiedzi

witam,

nareszcie udało mi sie kupić za rosądną cenę wzamaka Yamahy AX-900 w niemal idealnym stanie...

teraz muszę dokupić jakieś źródło do niego , interkonekt i kable głośnikowe. Oczywiście wszystko w rozsądnych cenach... tak aby zestaw ten był w tej konfiguracji w miarę optymalny.

Co drodzy forumowicze byście mi polecili tak ,żeby nie przepłacać i cieszyć sie porządnym dźwiękiem stereo?

Druga sprawa jeżeli chodzi o kolumny to mam podłogowe Klipsze RF-62 /które nabyłem w bardzo okazyjnej cenie.../ pytanie czy je zostawić i na nich i Jamaszce budować system czy sprzedać i kupić jakieś inne...?

Mam też monitorki Jamo E-800 może je zatrzymać co sądzicie?

narazie podłaczone jest toto wszysztko tanimi kabelkami z marketu a źródłem jest dvd pioneera...no i dźwięk oczywiście nie powala...

aha pokój niewielki ok.12m2

z góry dzięki za wszystkie sugestie...

pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/57353-jaki-cd-i-kable-do-yamahy-ax-900/
Gość rochu

(Konto usunięte)

Nie chciałbym Ciebie rozczarowywać, ale połączenie Yamahy z tymi Klipschami może nie być najszczęśliwsze.

Ja bym proponował sprzedać Yamahe i Jamo, a za pozyskane środki kupić jakiś tani lampowiec na EL 84.

Nawet chińskiego, ot coś takiego:

http://www.e-audio.net/servlet/Detail?no=7

W 12m2 powinno to fajnie zagrać.

Potem proponowałbym rozejrzeć się za jakimś CD albo DAC-em do DVD.

Witam, moze moge Ci pomoc, tez mam yamahe AX 900 i jest to rewelacyjny wzmacniacz, szczególnie jak na swoja cene, pod wzgledem stereo bije amplituner denona avr 3806, u mnie gra z jbl E80 na ok 20m i sprawuje sie swietnie, szczegolnie w ciezszych brzmieniach, gra z cd yamahy cdx 1050, wczesniej gral z denonem dcd 1520 ktory gral mniej naturalnie ale za to mam wrazenie z lepsza srednica, zalezy co kto lubi, kabelki zwykle klotz la grande z allegro za 50 zl.

Witam

Również posiadam yamahe ax-900 z jbl 80 więc podepnę się pod posta chodzi mi o źródło dźwięku, myślałem nad jakimś cd yamaha z serii cdx 9xx - 1xxx

co wy na takie zestawienie ?

Mógłbyś pokazać swoje foto yamaszki :>

widzę ,że właściciele tej Yamahy jednomyslnie korzystają z JBL E80 czy faktycznie jest to takie dobre połączenie??

Ja dalej nie wiem co zrobić ..

chyba najpierw muszę kupić dobre źródło + kable i tak to podpiąć z klipschami a potem z Jamo i wtedy zobaczę co taka konfiguracja jest warta.

bo to co w tej chwili mam dvd + nedzne kable raczej nie jest za bardzo miarodajne...

dr Rock na jakich kablach głośnikowych to masz podppięte?

mrówek wieczorkiem podeślę parę fotek..

pozdrawiam

Oj zaraz chyba mi się dostanie z tym pisaniem post pod postem:P

Ja wiem z tym podłączeniem tych jbl?

Poczytałem trochę w większości ludzie wyrażali pozytywne opinie z takim zestawieniem i tak i ja postąpiłem i nie żałuje tego zestawienia.

jak byś chciał ogarnąć

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) 5 dni :)

Co do kabla narazie mam jakiś badziew za 50gr/m po wypłacie kupie sobie coś troszkę lepszego.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zależy jakiej muzyki sluchasz, ja swoj zestaw kompletowalem w oparciu o moje preferencje muzyczne, to co mam w ciezszej muzyce sprawdza sie znakomicie, w innych gatunkach jest tez wg mnie dobrze, no moze poza muzyka klasyczna.Nie wiem co polecic do takiego metrazu, moze tonsil siesta, slyszalem i gra bardzo przyjemnie, nie wiem jednak jak zagra z ax-900, najlepiej jesli masz mozliwosc odsluchaj samemu. Jesli chodzi o Cd, tak jak pisalem, posiadam do kompletu, cdx 1050 i i rowniez jestem zadowolony bo to swietny odtwarzacz, jego recenzje zdaje sie masz w dziale opinie i odpowiadaja one wg mnie temu jak ten cd gra. Wczesnie mialem denona dcd 1520, który rowniez mi sie podobal, mial bardziej wyeksponowana srednice niz cd yamahy, lepiej bylo slychac gitary itd, w sumie zaluje ze go sprzedalem.

Zależy jakiej muzyki sluchasz, ja swoj zestaw kompletowalem w oparciu o moje preferencje muzyczne, to co mam w ciezszej muzyce sprawdza sie znakomicie, w innych gatunkach jest tez wg mnie dobrze, no moze poza muzyka klasyczna.Nie wiem co polecic do takiego metrazu, moze tonsil siesta, slyszalem i gra bardzo przyjemnie, nie wiem jednak jak zagra z ax-900, najlepiej jesli masz mozliwosc odsluchaj samemu. Jesli chodzi o Cd, tak jak pisalem, posiadam do kompletu, cdx 1050 i i rowniez jestem zadowolony bo to swietny odtwarzacz, jego recenzje zdaje sie masz w dziale opinie i odpowiadaja one wg mnie temu jak ten cd gra. Wczesnie mialem denona dcd 1520, który rowniez mi sie podobal, mial bardziej wyeksponowana srednice niz cd yamahy, lepiej bylo slychac gitary itd, w sumie zaluje ze go sprzedalem.

oprócz Yamahy jakie inne cd-ki polecacie do tego zestawu?

no i co z tymi kolumnami zrobić? jakie polecacie monitory które podejdą pod ten wzmacniacz?

acha co do preferencji muzycznych to słucham niemalze wszystkiego no może prócz metalu...;-)

proszę pomóżcie coś...

pozdr.

Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

też mam CDX-930 - kapitalny CD, mój ma upgrade w postaci nowego laserka i wszystkich elektrolitów (niektóre lepsze niż były), ale najlepiej szukać 1030, 1050/60 - nawet dobrze przerobiona 930 im nie dorówna :), swoją drogą AX-900 na 12m2 ?! heh, ja mam teraz ax-500 i w 30m2 jest grubo, jednak jakość już nie ta co w AX900 :)

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

justas32

27 Lip 2009, 17:27

O mnie » Ignoruj » PW »

stat: 1295 / 182 / 0

Żródło - najlepsza będzie od kompletu chyba Yamaha CDX-930. Mam taką, mogę ją sprzedać - ew. na prv.

Znacznie lepsza od 930 bedzie 1030/1050/1060. I malo kogo obchodzi co chcesz sprzedac. CDX 930 bez upgrade nie gra.

ok czyli cd-ek raczej coś z Yamahy szukać a interkonekt tak jak ktoś pisał coś z klotza czy może jakiś inny polecilibyście? kable głośnikowe procab LS25 czy może macie inne propozycje?

no i zasadnicza sprawa co z tymi kolumnami mam zrobić???

jakich spróbować?

pozdrawiam

może któreś z tych

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

albo jakieś kefy,heco ? wiele jest ich ...

poradźcie coś...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

czyżby w sprawie kolumn nikt mi nie był w stanie doradzić?

a co do CD to mam na oku jeszcze takiego:

Ukryta Zawartość

co sądzicie o tym modelu?

spasowałby do AX-900?

i czy cena jest dobra?

pozdr.

Ukryta Zawartość

CD Harmana zdecydowanie godny uwagi, miałem niedawno Harmana 7550 - odstąpiłem znajomemu i ..... odstawił na bok Arcama. Znacznie lepsze stereo, szczegółowszy, wierniejszy. Wreszcie można z przyjemnością słuchać skrzypiec. Harmany z tych serii mają stopień wyjsciowy zbudowany na tranzystorach i to moim zdaniem jest kluczowe dla ich brzmienia. Słuchałem jeszcze potem HD 7300 i efekt był podobny choć to niższy model.

Pozdrawiam

P.S

Yamaha jest dość "szczupła w basie", JBL - mają go sporo ale jak dla mnie jest zbyt rozlazły.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.