Skocz do zawartości
IGNORED

Contour 1.1 vs Audience 50

kali77

Rekomendowane odpowiedzi

I prawdopodobnie nic innego nie usłyszysz/zobaczysz!

I niech Cię nie przeraża, że małe Contoury wyglądają przy 50 miniaturowo!

Jak podłączysz - usłyszysz różnicę! Na plus oczywiście...

A nie tłamsił Ci się dźwięk Audience 50 w tym pokoiku???

Moje Dynki A50 "grały" na dwudziestukilku m2 i było w sumie OK!

Czyli odpowiedź brzmi - na pewnie niczego Ci nie zabraknie, a C 1.1 to jedne z lepszych monitorów ever.

Nic tylko brać, tym bardziej, że oferty sprzedaży C 1.1 nie trafiają się często!!!

Czy "schodzą" niżej???

Chyba nie, ale przeszukaj net i znajdź wyniki pomiarów! Np. w czasopiśmie "Audio" podają pomiary wraz z wykresami - przekonasz się, czy na papierze pasmo szersze ma C 1.1, czy A 50.

Z drugiej strony - zdaje się, że największym ograniczeniem jest wielkość Twojego pokoju! I choćby wstawić tak Infinity Beta - 20 Hz nie usłyszysz!!!

Pozdr.

A w ogóle to kombinujesz... ;)

Przywieź malce do siebie, postaw obok siebie i posłuchaj!

To znacznie lepsze niż porównywanie wykresów i przeszukiwanie netu w poszukiwaniu opinii innych!

Rusz... wiadomo co!

I koniecznie napisz, co wybrałeś, które Dynaudio spodobały Ci się bardziej!

Właśnie w tym problem.Miałem Contour 1.1 w domu.Ale bardzo krótko ok 1h.Po tak krótkim czasie trudno się zdecydować.Dlatego to pytanie.Po prostu może ktoś miał możliwość takich porównań.

Pierwsze wrażenie.Zagrały podobnie do audience.Przez chwilę nawet tak samo.Po kilu chwilach:Contour 1.1 spokojniejszy na górze pasma,trochę lepsza stereofonia.Ale za krótko je miałem aby coś więcej powiedzieć.

Mniejsze Contoury zagrają nawet lepiej w tak małym pomieszczeniu, lepsza przestrzeń, czystszy, nie dudniący bas. No i oczywiście to głośniki wyższej klasy niż seria Audience, ja bym się nawet nie zastanawiał czy wymieniać :)

I love the sound of crashing guitars

Jeszcze dołożę swoje 0.03 PLN.

Różnicę w klasie tych głośników najlepiej usłyszeć podłączając je do wydajnego prądowo wzmacniacza.

Przy tańszych komponentach przewaga 1.1 może być mała albo żadna. Jeśli planujesz kupić wyższej klasy wzmacniacz zainwestuj w 1.1. Jesli nie, szkoda kasy, bo potencjał tych świetnych monitorków pozostanie niewykorzystany.

Ja pamiętam brzmienie 1.1 ze stareńkim Naimem 3. Trzeba to usłyszeć.

oldbeat

Kali!

Po przerwie...

Znać, że niedługo słuchałeś Contourów!

Te głośniki w każdym aspekcie są lepsze od Audience'ów.

Czystość, wyrafinowanie, barwa - na poziomie niedostępnym dla niższej serii. No i są też szybsze!

Generalnie - w każdym calu lepsze! A do Twojego metrażu wręcz wymarzone!

Pozdr

Kali.

Którym Mercedesem sie lepiej jedzie A-klasą czy S-klasą?Tak samo jest w Dynaudio,ale już ktoś napisał jak masz zamiar wymienić w przyszłości wzmak to nie zastanawiaj się tylko kupuj.

I olej bas - dodaj do 13 metrów szybki wzmacniacz i będziesz miał złoty medal:)

Naim: DAC/TP XPS + Hi-Line + NAC 282/TP DTCap/NAP 250-2 + NAC A5 + Lipinski L-707 + Target Audio MR70B + (transport CA CXC)

Mam wrażenie, że źle robimy...

Kolega Kali miał możliwość przetestowania i Contoury 1.1 nie zrobiły na nim wrażenia. Stąd może rzeczywiście wniosek, że w przypaku kolegi Kali - nie dociekając przyczyny takiego stanu rzeczy - nie warto! ;)

Stąd propozycja - kolego Kali! Nie kupuj! Daj znać kto i za ile chce sprzedać małe Contoury - na pewno, ktoś z forumowej braci je nabędzie z większym pożytkiem dla siebie i muzyki... ;))

Zatem - zaprawdę powiadam bez złośliwości - nie warto!!!

PS. Luc' - łezka mi się zakręciła w oku, gdym przypomniał sobie 1.1 napędzane Omakowym bydlakiem... Ech... ;)

Mam wrażenie, że źle robimy...

Kolega Kali miał możliwość przetestowania i Contoury 1.1 nie zrobiły na nim wrażenia. Stąd może rzeczywiście wniosek, że w przypaku kolegi Kali - nie dociekając przyczyny takiego stanu rzeczy - nie warto! ;)

Stąd propozycja - kolego Kali! Nie kupuj! Daj znać kto i za ile chce sprzedać małe Contoury - na pewno, ktoś z forumowej braci je nabędzie z większym pożytkiem dla siebie i muzyki... ;))

Zatem - zaprawdę powiadam bez złośliwości - nie warto!!!

PS. Luc' - łezka mi się zakręciła w oku, gdym przypomniał sobie 1.1 napędzane Omakowym bydlakiem... Ech...

I znowu złośliwości.Wyraznie napisałem że miałem te monitory ok 1h.Podziwiam ludzi którzy oceniają sprzę po godzinie słuchania.

P.S .Słyszałem różnicę pomiędzy tymi głośnikami.Chciałem poznać opinię innych.

Kali opowiem ci bajeczke :

Przychodzi klient do baru i zamawia piwo pyta o Warke a ja mu na to ze to inna kampania a on to poprosze Zywca (sprzedaje Piasta czyli kampania Carlsberga) wiec nie dociera nic do z gory ugruntowanego klienta nastawionego na cos co podswiadomie uwaza za najlepsze- to jesli chodzi o to ktore lepsze:)

Sa i tacy ktorzy stoja przy barze i zastanawiaja sie tak dlugo nie wiedzac co tak naprawde chca ze pozostala czesc kolejki chce dokonac linczu na delikwencie wstrzymujacym nalewanie zlotego plynu przy 40 stopniowym upale -to jesli chodzi o czas odsluchu:)

Mnie w moim pokoju odsluchowym czasem wystarczy dwa pierwsze takty by powiedziec czy cos gra lepiej i zostaje u mnie na dluzej no ale sa na tym forum ludzie ktorym inni musza powiedziec jakie majtki maja zalozyc- ot zycie.

Teraz na temat C1.1 to 2 klasy lepsze kolumny i jesli nie slychac zbytniej roznicy to wina lezy w pozostalych elementach systemu.

robix

Dziwne trochę że na tych Denonach nie wyczułeś dużych różnic, to raczej klocki z wyższej półki więc nie powinno być to problemem. Jasne, analityczne japońce eksponują zalety i wady kolumn. Ale może po prostu te Denony grają tak charakterystycznie że narzuciły swój styl grania kolumnom i dlatego obie pary grają podobnie ;) Możliwe też że winne są... kable (ups, znów te nieszczęsne kable) ;P

I love the sound of crashing guitars

1.1 bardzo fajne monitorki, bardziej mi przypadły do gustu niż 1.3mk2, natomiast nie ma się co oszukiwać, to kolumny budżetowe i czarów nie ma, grają uczciwie za swoją cenę. To, że niektóre nie zagrają uczciwie w stosunku do ceny, to inna historia;) Wg mnie warto je sobie sprawić, ale napędzić je trzeba tez czymś uczciwie mocnym i detalicznym, i wtedy jest efekt. Powodzenia

"I znowu złośliwości.Wyraznie napisałem że miałem te monitory ok 1h.Podziwiam ludzi którzy oceniają sprzę po godzinie słuchania.

P.S .Słyszałem różnicę pomiędzy tymi głośnikami.Chciałem poznać opinię innych."

Kali77 - poznałeś opinie innych i się obraziłeś - po co się pytałeś?

Gdyby większość napisała, że 50-tki są lepsze i nie warto to też byś się obraził?

Naim: DAC/TP XPS + Hi-Line + NAC 282/TP DTCap/NAP 250-2 + NAC A5 + Lipinski L-707 + Target Audio MR70B + (transport CA CXC)

Nikt się nie obraził.Tylko w jakim celu zawsze na tym forum są jakieś uszczypliwości.

A jednak stałem się posiadaczem Contour 1.1.Na moje obiektywne wrażenia jeszcze za szybko.Zmęczenie po nocnej zmianie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.