Skocz do zawartości
IGNORED

Używany subwoofer aktywny do 200zł

stolar_86

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Pisałem o tym już w innym wątku, ale nikt się nie wypowiedział, więc ponawiam temat. Poszukuję (głównie na Allegro) używanego subwoofera aktywnego. Na początku będzie podpięty do wzmacniacza jako uzupełnienie zestawu stereo - kolumny z tematu

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) :/

Planuję oczywiście kupić za jakiś czas normalne podłogówki i wtedy w/w zestaw posłuży jako 2.1 do komputera.

Mój budżet zamyka się w 200zł. Jak narazie znalazłem coś takiego:

- Infinity TSS-450 (200zł)

- HECO SPIRIT SUB 20 AKTIV (150zł)

- SONY SA-WM20 (200zł)

- M-AUDIO SUB-150 (200zł)

- Tonsil Active 100 (licytacja od 150zł, brak ofert)

- YAMAHA YST-SW40 (239zł, tania wysyłka...)

Interesuje mnie sprzęt stworzony bardziej do muzyki, niż filmów. Chodzi o to aby bas był raczej spójny, szybki, dobrze kontrolowany. Nie chcę popularnego w subwooferach do KD basu powolnego, rozlazłego. To nie ma być emiter fal sejsmicznych, tylko dopełnienie basu w posiadanych kolumnach :)

Pomieszczenie ma 18m2. Za te pieniądze nie oczekuję high-endu, ale czegoś znośnego.

Bardzo proszę o pomoc w wyborze i ew. inne propozycje. Wszystkie opinie są mile widziane :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jak ma być sub do muzyki za 200 pln to lepiej dopóki nie dozbierasz do tego

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) to kręć gałami basu. Słuchałem wersji v.2 nie było tragedii grał dużo lepiej niż 2 z3 moich subów z "o mnie"

Ukryta Zawartość

a co sądzicie o tym

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , warto sobie głowe zawracac?

Ukryta Zawartość

Hola hola panowie... Nie interesuje mnie zakup subwoofera za kilkaset złotych. Mając taką wolną gotówkę wolałbym odłorzyć ją na nowe podłogówki. Po co mam wydawać tyle pieniędzy na suba, który za kilka miesięcy stanie się częścią zestawu komputerowego? Nie stać mnie na takie luksusy. Niedługo biorę kredyt na pierwszy samochód i idę na studia (dzienne), więc sami rozumiecie, że muszę zacisnąć pasa. Mówiąc, że interesuje mnie sprzęt stworzony bardziej do muzyki, niż filmów choziło mi o harakter basu. Zdaje sobię sprawę, że nie kupie nic dobrego. Chcę poprostu uniknąć bubla i tandety. To ma być coś akceptowalnego, a jednocześnie jak najtańszego.

Zdaje sobię sprawę, że nie kupie nic dobrego. Chcę poprostu uniknąć bubla i tandety.

To ma być coś akceptowalnego, a jednocześnie jak najtańszego.

Sam sobie odpowiedziałeś w pierwszym zdaniu

Nie oburzaj się na chłopaków bo dobrze Ci radzą

kupić badziewie to lepiej wogole nie kupować

Uzbieraj kasę kup lepsze kolumny z dobrym basem i zapomnij o subie

Swoją drogą to ten dali jest całkiem niezły ale nie kosztuje 200zł:D

pozdrawiam

Zacytuję część swojej pierwszej wypowiedzi:

"Planuję oczywiście kupić za jakiś czas normalne podłogówki i wtedy w/w zestaw posłuży jako 2.1 do komputera"

Do gier sprzęt audiofilski chyba można sobie podarować?

Nie oburzam się na nikogo, ale będę wdzięczny za czytanie mojego pierwszego wpisu przed wypowiadaniem się.

Chłopaki z forum przesadzają..do 2000zł kupisz spokojnie Suba do muzyki, może nie będzie to referencja ale spokojnie da radość z słuchania muzy. Co do suba za 200zł to odpuść sobie, dozbieraj do 500/600zł i kup coś z Kody(1000), Magnat Betasub, Magnat monitor, Jamo sub 200. Lub tego(świetna cena jak jest z nim wszystko OK):

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Panowie ja naprawdę nie jestem i nie będę w stanie przeznaczyć więcej. I nawet nie chcę więcej wydawać. Proszę postarajcie się coś doradzić z tych najtańszych - z mojego zakresu cenowego. Co powiecie o Yamaha YST-SW80?

Z Yamahy to od tego modelu można dopiero zaczynać: YST SW 012. Ok zaniżyłem budżet i to są moje propozycje subów w tej cenie:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

chyba najlepiej z tego wszystkiego wygląda Mordaunt-Short MSW 20

(głośnik 25cm, 100w wzmacniacz)

niestety większość subów ~300 zł mają małe wzmacniacze i jeszcze mniejsze trafa.

A ten:

Ukryta Zawartość

Widać, że to nic potężnego, ale może przynajmniej jakość brzmienia nie jest tragiczna? Na początku chciał 170zł, ale zjechał i teraz cena jest naprawde interesująca :)

Tylko ścianki obudowy wyglądają na strasznie cienkie.

Ukryta Zawartość

Na samym początku o tym myślałem i może wrócę do tej koncepcji, jeśli nie znajdę nic odpowiedniego w moim budżecie. Tylko gdzie i jaki wzmacniacz miałbym kupić? I gdzie w Bydgoszczy lub Toruniu można kupić MDF cięty na wymiar? Jestem zupełnym laikiem w tych sprawach.

kup pasywny subwoofer,bo zakup mdf-u + głośnik i babranie z tym może trochę czasu zająć i wyjść może drożej, a wzmacniacz wedle uznania byle to uciągnął

pozdrawiam

123... test

Najpierw poszukaj odpowiedniego projektu (np w DIY, na elektrodzie itp), a pozniej udaj sie z rysunkiem do stolarza meblowego zeby Ci wycial te szesc desek. Skrecisz i posklejasz sam.

Co do budowy własnego suba to chyba odpuszczę. Brak chętnych do pomocy. A co powiecie o tym:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ten jamo to dobry subwoofer, napewno do Twoich preferencji jak znalazł

Mój dawny znajomy miał wlaśnie chyba ten model

Moim zdaniem jest dużo lepszy od chwalonego jamo sub 200

To widać już po oględzinach wizualnych

15 kg wagi i całkowicie wyprodukowany w Dani, a to dużo znaczy

Jednak ta propozycja znacznie przekracza Twój pierwotny budżet

Jesli nie mieszkasz w Wawie i nawet jak uda Ci się go wylicytować za 290zł to musisz na kuriera doliczyc ok 40zł

czyli ogólna kwota to bedzie 330żł przy szczesliwej licytacji, a 360zł przy kup teraz

jesli wszystko jest ok ze sprzetem to moim zdaniem warto

pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.