Skocz do zawartości
IGNORED

Kabel do ampli Yamahy i Paradigmów

anabol

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Sprzęt posiadam taki jak w profilu. Mam zamiar wymienić kabel z ampli do Mini Monitorów, obecny VdH CS 122 jest nieco przykrótki. Przy okazji chciałbym od razu wymienić na coś lepszego. Co proponujecie? Kimber 4VS lub 4TC się nada, czy może lepiej coś z innej firmy?

Sprzęt jest wykorzystywany w 80% do filmów i gier (DTS Connect z Asus Xonar DS), w 20% do muzyki.

z Procabem wcale się nie cofniesz, mimo że to taniutki kabel gra nie gorzej od CS 122, moim zdaniem nawet lepiej (albo lepiej się wpasował w zestaw), miałem obydwa - został właśnie Procab

poza tym CS 122 to ciemny kabel, wygładza mocno górę i część wyższej średnicy, jak u mnie w jasno grających Paradigmach v5 było to aż za bardzo słyszalne to w v4 musisz mieć naprawdę mocno zamulony dźwięk (bo tam była bardziej miękka i ciepła średnica, do tego lekko wycofana)

także zanim będziesz ryzykował $ i eksperymentował w ciemno z droższymi kabelkami, spróbuj najpierw z Procabem, 30zł na cały kabel to pół darmo ;)

według mnie kup sobie odpowiedniej długości. A co do jakości dźwieku.........postaraj się wypożyczyć. W 99% stwierdzisz, że przy tym sprzęcie róznica będzie niewielka na granicy sugestii.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

no fakt, nie zwróciłem uwagi na resztę sprzętu, tutaj Procab może być za dobry :)

a tak na serio, różnicy w jakości żadnej nie będzie, jedynie lekka różnica w charakterze brzmienia, chociaż też - w grach i filmach to naprawdę musiałbyś być złotouchy żeby usłyszeć jakiekolwiek różnice...

heh nabijasz się a masz dokładnie tej samy klasy sprzęt, tylko większe kolumny, kabel też ten drut do wieszania prania co polecają inni? :-)

Nikt nie testował tego 4TC w podobnym do mojego systemie? jeżeli chodzi o cenę tego kabla to dla mnie nie jest wysoka, obawiam się tylko że Yamaha przy nim będzie jeszcze ostrzej grać.

ja sie nie nabijam niestety nie mam podobnej klasy sprzetu jak ty ;)

poprostu dobrze tobie polecam procab ls25 i wystarczy no chyba ze chcesz by prąd płynoł przewodami ze złota :) to przepraszam nie udzielam sie w wątku nie ta liga

ja się nie nabijam ale amplituner Yamahy + gry/filmy - tutaj nawet Procab się nie musi się wykazywać :P

jak masz za ostro już teraz to w takim razie Procab lepszy nie będzie, z drugiej strony jednak ciężko będzie znaleźć coś jeszcze łagodniejszego od cs 122

nie chcę zmiękczać, ma po prostu dobrze grać w kinie, muzyka sprawa drugorzędna. wezmę chyba ten procab ls25, od razu w surroundach też go dam, żeby grało to wszystko w miarę jednakowo. konfekcję jakąś robić czy wpinać gołe kable?

don111 centralny i surroundy które masz do pokoju 12m2 nie bedą za mocne? mam zamiar takie same niedługo kupić. adp dadzą radę jak powieszę je na bocznych ścianach 0,5 metra od końca pokoju (kanapę mam przy samej ścianie)?

• 1 miesiąc później...

do dość ostrego paradigma polecam VdH cs122. sam to przećwiczyłem i jestem bardzo zadowolony. W KD też miodzio. Zmiany są kosmetyczne aczkolwiek zauważalne (słyszalne)

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.