Skocz do zawartości
IGNORED

Zestaw kinowy 50m2 HK, JBL

adym

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

kolega prosił mnie o konfig do kina, generalnie chcial HK i JBL.

Zaproponowalem wiec AVR355, BDP 10 (bo chcial Blueray), a do tego ES20 + ES80 + ES25C + ES250P. Salon ma dosc duzy - 50m2. Czy ES80 wystarczą?

Pytał tez o TV SONY vs Samsung 50 - 60". Możecie coś polecić na LEDach?

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/57166-zestaw-kinowy-50m2-hk-jbl/

Witam,

Harman/Kardon ze swoimi 65W na 50 m2 może być nieco za słaby. Do tego jego cena waha się między 3200 a 3800zł. Proponuję mocniejszego (2*100W, 7*80W) a przede wszystkim, bardzo wydajnego prądowo, nowego Arcama AVR280 za 2500zł z gwarancją (ceny sklepowe zaczynają się od 4600zł). Do tego ten amplituner gra rewelacyjnie w stereo. Posiadam go od kilku miesięcy i jestem zachwycony. JBL powinny dobrze zgrać się z nim. Ja mam akurat KEFy iQ7.

W przedziale cenowym do 5000zł twój kolega nie znajdzie lepszej oferty.

Oferta sprzedaży znajduje się na stronie AUDIOSTEREO.

Mogę przesłać pełną treść testu Arcama AVR280 z AUDIO VIDEO.

Sławomir Kłos

889 482 915

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Witaj,

biorąc pod uwagę wielkość salonu, nie będzie problemu z nagłośnieniem pomieszczenia przez AVR255, chociaż napewno AVR355 będzie miał większą rezerwę. Także ES80 jest wystarczające do Pana pomieszczenia. KOnfiguracja taka jest optymalna i stosunkowo uniwersalna. Alternatywą dla kolumn JBL mogą natomiast być zestawy MONITOR AUDIO oraz KEF. Monitor Audio zagrają takżę dynamicznie i szczegółowo, największa różnica na plus to lepsza stereofonia i lepszy środek pasma. KEF (szczególnie seria iQ) zagra spokojniej, bardziej miękko i przede wszystkim ciepło. Technologia Uni-Q zapewnia bezkonkurencyjną prezentację sceny muzycznej i przestrzeni. Tańsza seria KEF C natomiast oferuje dużo dobrego basu i więcej ciepła i środka pasma w stosunku do JBL, co może podobać się także przy odsłuchu muzyki.

Mam nadzieję że chociaż w drobnym stopniu pomogłem przy konfiguracji, w przypadku pytań jestem do dyspozycji

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.