Skocz do zawartości
IGNORED

stereo + ps3 - jakie kabeli do tego

markel06

Rekomendowane odpowiedzi

Generalnie postanowiłem jakiś czas temu zbudować sobie małe stanowisko multi z nastawieniem na filmy , trochę gry i muza oczywiście w pewnym stopniu też - choć ją słucham głównie na kompie gdzie dzielnie pykają microlabiki 7c

Miejsca nie mam niestety za wiele w swoim pokoju , sprzęt będzie stać zaraz przy ścianie na czymś pewnie podobnym do tego

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

dlatego wybór padł na monitorki Audio BR2 ( bas z przodu) + wzmacniacz stereo Cambridge 340A + ps3 jako stacja multi

Sprzętu jeszcze nie mam ale teraz rozglądam się za jakimiś kablami do tego - tu niestety nie wiem za bardzo co i jak , konsola poleci po chinczach z wzmacniaczem - tv pod hdmi no i głośniki

Tak więc do sedna jakie kable do tego machnąć (allegro może być za przykład) tak żeby może w jakiś sposób wydobyć wszystko z głośniczków

wiem że to nie w pełni "profeska" ale muszę sobie zrobić w końcu stanowisko do filmów bo salonowe kino domowe wieczorami nie dostępne a do pracy do południa chodzić trzeba ;)

dzięki za jakieś info no i może jeszcze jakieś uwagi co do zestawu i najlepszego ustawienia tego ???

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/57138-stereo-ps3-jakie-kabeli-do-tego/

No wiadomo kable nie grają , nie mam zamiaru wydawać jakieś wielkiej kwoty , ale przeważnie to co w standardzie nie jest za solidne , więc raczej trzeba będzie wymienić , może ktoś ma podobny zestaw to się pochwali czym to spiął ;)

chyba że macie jeszcze jakieś uwagi co do samego zestawu

Pozdrawiam

Wysoka cena kabli to przede wszystkim koszty marketingu, zysk producenta i marża sklepu.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

cadam, 7 Lip 2009, 17:18

>Kup zwykłe ale solidne kable. Kable nie mają swojego brzmienia i kupowanie drogich drutów to strata

>pieniędzy.

Dziwne, bo po zmianie na inny brzmienie mi sie zmianilo...

?👈

A od specjalistycznych porad na tym forum zmieni ci sie rowniez swiatopoglad , potem poznasz co wieksze autorytety i zmieni ci sie psychika. jezeli w pore tego nie przerwiesz to przedawkujesz kwasa i tak ci juz zostanie, to ktora pigulka niebieska czy czerwona?

Ok ludziska nie chce toczyć kolejnej wojny , wiadomo że różnica jakaś musi być między standardem (tym co daje producent) a czymś lepszym , interesowały by mnie jakieś konkrety w ramach rozsądku oczywiście ;) sam nie jestem w tej kwesti za mocny - niby kabel ale jest tego sporo i dla danego zestawu może lepiej postawić na daną firmę - budowę

Pozdrawiam

Na początek kup dobre OFC 2,5mm2 w cenie max 10zł/m.

Potem jak chcesz to wypożyczaj, testuj, słuchaj. Kupuj świadomie. Nie kieruj się opisami w prasie, bo to większości taka audio-poezja, pisana dla pieniędzy.

Proponuje to na glosniki:

Ukryta Zawartość

Jesli chodzi o HDMI to np ja mam zwykly z ekranem i tyle, cos takiego:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

?👈

Hdmi to nie problem

głownie chodziło mi o ten wzmacniacz + głośniki ale faktycznie w razie czego to zawsze można zmienić

byłem ciekaw po prostu czy nie ma czegoś konkretnego pod dany sprzęt ale jeśli nie to spoko już wiem co i jak

Pozdrawiam i thx za info

Autorze watku, co do kabli zdecydowanie polecam te z linkow powyzej Procaby LS25.

Jednak nie to chcialem tutaj napisac. NIE LACZ niskich modeli Cambridge Audio z Monitor Audio, bo z nadmiaru wysokich tonow sprzet wiele nie pogra! :-/

czyli 340A nie nadaje sie za bardzo do BR2 ??? trochę poczytałem wcześniej i rozmawiałem ze znajomym trochę obytym w tej rynkowej części i nie spotkałem się z taką opinią hmm może coś więcej na ten temat

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.