Skocz do zawartości
IGNORED

Yamaha 661 - Problem z głośnością

seiken71

Rekomendowane odpowiedzi

Witam:)

Od roku jestem posiadaczem amplitunera yamahy 661 i niedawno stwierdziłem pewną rzecz - mam wrażenie iż zaczął ciszej grać niż do tej pory. Żadnego z elementów toru nie wymieniałem a mam ostatnio wrażenie iż stracił jakby na mocy. Na skali decybelowej do niedawna zadowalało mnie ok -18, 16 db - teraz nastawiam na ok -10db i efekt jest wg mnie dopiero taki sam.

Czy ktoś się spotkał z takim problemem? Co może powodować taki stan rzeczy? Kolumny jamo s606.

Pozdrawiam

mam od wielu lat styczność z yamaha w kinie od najtanszych do tych duzo drozszych klocków i moge o tej marce powiedziec ze awaryjność rowna sie 0 te maszynki są nie do zajechania wiec uwazam ze albo troszke ogłuchłes:) albo ktos ci pogrzebaw w ustawieniach kazdego głosnika pozmniejszal ci opoznienia glosnosci itd itp wszystko co sie tma ustawia lub sam klikles przycisk od pamieci i jakies tare fabryczne ustawienia ci wskoczyly ,sprawdz najpierw jakie masz poustawiane parametry a nastepnie odpal YPAO

Tez mam RX 661 i mam podobne odczucia (że jest Ciszej)..a ale tu przyczyna lezy po stronie płyt kupiłem kilka gdzie aż 10 do 15 db jest ciszej na tych co słuchałem np. 3 misiące temu....:))). Choc te poziomy głoścości -10db wskazują ze cos nie tak..z ustawieniami..przy -10 u mnie szyby prawie dudnią..a grają w pokojy 40 mkw.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.