Skocz do zawartości
IGNORED

Dobre sieciówki do 500 zł

profundis

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

A wiec ja wymienilem swoj kabel sieciowy w Onkyo 876 na taki

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Powiem tak Roznica jest wielkaaaaaa onkyo z oryginalnym kablem tak jak by nie pokazywal tego na co go stac teraz jest odczuwalna przestrzen wiecej detali cos pieknego .Jesli ktos nie wierzy zapraszam na test kabla ktory kupilem i zwykly firmowy onkyo jak nie poczujecie roznicy stawiam 5 barow piwa

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

JVC x5500 | Screen 120' Duronic | AVR Marantz 7012 | Media Players - Apple TV 4K - Zidoo Box z10 + HP 24TB server RAID 10 | Monitor Audio RX 7.1.2 | Sub REL 328 - Stereo - Naim XS + Arcam rPlay +Usher Dancer Mini.  

rbej, 5 Lip 2009, 13:20

>To że kable sieciowe nie mają żadnego wpływu na dźwięk wie każdy o inteligencji większej niż kapeć.

>Tylko że gdyby audiofile grzeszyli inteligencją, to firmy zajmujące się sprzętem audio dawno

>poszłyby z torbami.

No to żeś się popisał.

Inteligencją rzeczonego kapcia.

Wczoraj dostałem do testów kabel sieciowy DH Labs Power Plus.Ciekawa propozycja.Można go kupić w dobrej cenie.O kablu : w porównaniu z polskim PJ-B wypada nie ciekawie.Bas lekko zaokrąglony,słaby kontur,reszta jest ok.Kabel nie dla każdego.

moze by tak dodac zakladke 'elektroniczne voodoo'....bo ze stereo to raczej ma malo wspolnego :D

wiekszosc sie zachowuje jak wyznawcy nowej religii. skoro wydali na kable 500, 1000, 10000 to przeciez musi byc lepiej, nie? bzdura! jest tylko inaczej.

zmartwie was - pierwsze primo: akustyka pomieszczenia, drugie primo dopasowanie sprzetu. reszta to belkot marketingowy. proponuje zaczas sluchac muzyki, a nie kabli. kable tylko przewodza prad.

Proponuję, aby ludzie którzy nie słyszą różnicy w sieciówkach, nie zaśmiecali tematu.

Ten temat jest dla ludzi którzy te różnice słyszą i chcą o nich podyskutować.

Jeżeli ktoś ma nieodpartą ochotę, po raz 155ty napisać, że sieciówki grać nie mogą, proszę łaskawie otworzyć sobie oddzielny wątek i pisać tam do sobie podobnych. Gwarantuję, że nikt z osób które te delikatne różnice są w stanie wychwycić, nie będzie wam tam śmiecił.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

rbej

6 Lip 2009, 16:07

O mnie » Ignoruj » PW »

stat: 403 / 510 / 0

Wystarczy prosty test ABX, żeby przekonać się czy kable sieciowe "grają". Tylko żeby go przeprowadzić trzeba być prawdziwym facetem a nie audiofilem

Odezwal sie ten co ma cipke zamiast jaj.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

profundis proponuje niektorym uzytkownikom po prostu zablokowac mozliwosc pisania. Ostatnio na tym forum stalo sie modne twierdzenie ze wszystko gra tak samo i kable nie wplywaja na dzwiek. No ale jak sie ma najtanszego Denonka i jest sie gluchym jak pien to trzeba sobie jakos poprawic samopoczucie. Wtedy uruchamia sie receptory zwane chamstwo i agresja. Tak wlasnie ma miedzy innymi rbej. Niczego konstruktywnego jak dotad nie napisal. Potrafi tylko obrazac innych.

Nie mogę zgodzić się tym razem z Elberothem.

Chodzi mi oczywiście wyłącznie o zwrot "delikatne różnice" dźwięku przy zmianie sieciówek :)

W różnych zestawach słuchawkowych jakich miałem okazję słuchać, sieciówka od CD miała wręcz "kolosalny" wpływ na dźwięk.

W temacie wątku jako bardzo dobry kabel "low budget" do CD polecam podstawową sieciówkę miedzianą SonusOliva. Słuchałem przy CD5 Naima oraz CD36 Arcama. W obu przypadkach przepasć w stosunku do standardowo dołączanych sznurówek. Nie wiem z jakiego dokładnie kabla SO robi te sieciówki. Słyszałem nawet wersję że z Lappa ale mając porównanie z innym kablem DIY zrobionym na Lappie (którego nie dało się wogóle słuchać) nie za bardzo w to wierzę.

Ponieważ "każda pliszka swój ogonek chwali", polecam to czego sam używam - Virtual Dynamics Power 3 @ $150.

Godne polecenia są również tańsze modele AudioQuesta z serii NRG - modele 3 i 5 oferują nasycone, delikatnie ocieplone i przyciemnione brzmienie, które często bardzo dobrze komponuje się z budżetową i średnio-budżetową elektroniką.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

climax99, 19 Sie 2009, 14:17

>JA proponuje sieciówke marki ABX zagra najlepiej i najsoczyściej

Przeczytaj proszę mój wpis, kilka postów wyżej.

Elb sorry za zasmiecanie watku nie jestem ani głuchy ani głupi i wiem co moze dobry kabel sieciowy ale jak czytam te brednie na forum to już sam poadam w ironiczna głupote

Ukryta Zawartość

aukcje mu sie tylko skonczyły

Ukryta Zawartość

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Sieciówka za 500 zł ? Moze takie DIY:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) +

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) +

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ciekawi mnie mechanizm psychologiczny powstawania takich zacietrzewionychn i czesto pelnych nienawisci wpisow antykablarzy. Tak emocjonalna reakcja wskazuje na to, ze temat w jakis sposob gra na ich czulej strunie, takie watki wywoluja bowiem anormalnie, w moim odczuciu, silna reakcje emocjonalna. Moim zdaniem dziala tutaj agresja wywolana wypieraniem faktu, iz sa ludzie, ktorych stac na fajne i drogie zabawki, a mnie nie :-)

• 4 lata później...

jakie jest zadanie kabla zasilającego? - przewodzić prąd.

Zawsze z wielkim dystansem podchodziłem do informacji, że kabel zasilający ma wpływ na jakość dźwięku w zestawie audio ale dzisiaj zmieniłem zdanie i stanowczo twierdzę - kabel zasilający ma wpływ na jakość dźwięku choć nie jest to empirycznie udowodnione. Może to siła sugestii albo słuch mi się pogarsza, może nazwiecie mnie osobą niespełna rozumu ale po podłączeniu do mojego wzmacniacza kabelka AUDIOGRAD EXZELLENZE aż przysiadłem z wrażenia. Scena dźwiękowa szersza, góra i średnica bardziej szczegółowa a ogólnie dźwięk nabrał dynamiki i mocy.

Jeśli to tylko złudzenie to jednak bardzo miłe i niech trwa.

• 1 rok później...

Mieliście może styczność z tymi kabelkami, warte któreś uwagi?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Mieliście może styczność z tymi kabelkami, warte któreś uwagi?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Te oyaide za 300zł to podróbki

Jesli chcesz kupowac furutecha to raczej w sklepie a nie na allegro. Chyba że zalezy Ci tylko na prestiżu to kupuj podróbki :)

Juz pominę fakt że kupowanie sieciówki za 500 zł to marnowanie pieniędzy.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.