Skocz do zawartości
IGNORED

Dobre sieciówki do 500 zł

profundis

Rekomendowane odpowiedzi

sygnałowe mam procaby

ten kabelek zasilający wypaśny ale po pierwsze nie ma wtyczek a mnie się nie chce ich obrabiać, a po drugie toż pieca hutniczego nie będę nim zasilał :-)))

myślałem o przekroju 3X0.75 jakem to wyczytał w mądrym elektrycznym poradniku..

przy okazji : u mnie w ścianach jest miedź, choć dziś okazało się że w gniazdku uziemienie nie było podłączone..

:) zawsze mam brechtane jak czyatam sobie walki slowne o sieciowkach jak to cudowny metr sieciowki uzdrawia dziesiatki metrow druta kladzonego w scianie na gwozdziach za czasow PRL :) ok sam mam gruba sieciowke tyle , ze DIY i po to zeby cieszyla oko, bo wiecej to ona nic nie robi. aaa no tak, bo nie wydalem 2k. Jeszcze taka ciekawostka, kiedys trzymalem kable za 7k jak mi koles powiedzial ile na tym zarabiaja to mi szczena opadla....

Zastrzegam sobie prawo zmiany pogladow bez podania przyczyny.

Te stare druty w ścianach są setki razy lepsze od dzisiejszych linek w takich kablach.

W audio obowiązuje zasada najsłabszego ogniwa - jak sprzęt kiepski to nic mu nie pomoże a na dobrym nawet bezpiecznik robi różnicę.

W trakcie usuwania konta.

:) zawsze mam brechtane jak czyatam sobie walki slowne o sieciowkach jak to cudowny metr sieciowki uzdrawia dziesiatki metrow druta kladzonego w scianie na gwozdziach za czasow PRL :) ok sam mam gruba sieciowke tyle , ze DIY i po to zeby cieszyla oko, bo wiecej to ona nic nie robi. aaa no tak, bo nie wydalem 2k. Jeszcze taka ciekawostka, kiedys trzymalem kable za 7k jak mi koles powiedzial ile na tym zarabiaja to mi szczena opadla....

dobry/ladny kabel diy przy cenach manufaktury to niestety tez kosztuje. pewnie z tych 7k jakies 6.5bylo ich zarobkiem ;-)

Największym sukcesem szatana jest przekonanie ludzi, że nie istnieje

A zatem dziś udało mi się załatwić dwie identyczne sieciówki Furutecha FP-3TS20 na wtykach Oyaide C-004e i 004. Według sklepu sieciówki to koszt około 3000 zł za sztukę. Trochę grubo :) Ale tylko takie mieli "dyżurne".

Od razu powiem że jestem sceptykiem co do tego że sieciówka ma wpływ na dźwięk ale nie uprzedzajmy faktów. Dziś wieczorem podłącze te "szlauchy" do wzmacniacza i CD-ka i zobaczymy czy rację maja głusi, przepraszam niesłyszący czy wyznawcy audiofilskiego Voodu czyli ci ci słyszą. Ciekawe po której stronie będą się mógł opowiedzieć po tym teście. :)

Po niżej fotki rzeczonych kabelków.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

A zatem dziś udało mi się załatwić dwie identyczne sieciówki Furutecha FP-3TS20 na wtykach Oyaide C-004e i 004. Według sklepu sieciówki to koszt około 3000 zł za sztukę. Trochę grubo :) Ale tylko takie mieli "dyżurne".

Od razu powiem że jestem sceptykiem co do tego że sieciówka ma wpływ na dźwięk ale nie uprzedzajmy faktów. Dziś wieczorem podłącze te "szlauchy" do wzmacniacza i CD-ka i zobaczymy czy rację maja głusi, przepraszam niesłyszący czy wyznawcy audiofilskiego Voodu czyli ci ci słyszą. Ciekawe po której stronie będą się mógł opowiedzieć po tym teście. :)

Po niżej fotki rzeczonych kabelków.

Ukryta Zawartość

jak wroce do domu zrobie zdjecie mojego "schlaucha" jeste jeszcze grubszy i ladniejszy ;-) a gra lepiej niz wszystkie srubki w obudowie i podstawki pod kable jakie widzialem ;-)

Ukryta Zawartość

opisz wrazenia z tej wiekopomnej chwili :)

dobrze wiesz, ze ja nie mam co opisywac, chyba ze efekty wizualne :-) - a kabel uzywam od dawna

Napisz że pojawił się bas jak z suba a przestrzeń sięga absolutu to może sobie kupię ;-)

Panowie skazany jestem na samodzielne lutowanie końcówek?

nie ma nic miedziowego czy po prostu spacer do komputerowego sklepu?

Gość numik

(Konto usunięte)

Vincent High-End Power Cable

http://www.audiostereo.pl/nowy-kabel-zasilajacy-vincent-high-end-power-cable-w-q21_109574.html

jest genialny i załatwia wszystko, jest do 500 zł :), najtańszy Furutech też zacny.

Do cd Shunyata Diamondback jest do wyrwania w tych okolicach, ale można też użyć Artech SE za 250 zł.

Ja nie będę przekonywał, każdy decyduje za siebie, kto będzie chciał się dla siebie przekonać sprawdzi, kto będzie rżał ze śmiechu też jego sprawa :)

dobrze wiesz, ze ja nie mam co opisywac, chyba ze efekty wizualne :-) - a kabel uzywam od dawna

oj mylisz się, można za kilkaset złotych poprawić sobie dźwięk, ale trzeba uwierzyć, ja byłem sceptykiem, a...poczułem się głupio, tylko ze ja nie jestem zamknięty na zmiany poglądów :)

Gość numik

(Konto usunięte)

Tak, wiara czyni cuda.

wystarczy słuch, ale nie wchodzę w dyskusję, bo antykablarze traktują antykablarstwo jak religię, i to w sposób fanatyczny, a z fanatykami ciężko się dyskutuje :)

pozdrawiam i miłego słuchania według własnych gustów

A zatem jak obiecałem relacja z testu Furutecha FP-3TS20. Na czym grałem czyli z czego składa się mój system jest w zakładce o mnie.

Wypożyczyłem do odsłuchu dwie identyczne sieciówki o dl. 1,5m. Dwie bo chciałem sprawdzić czy sieciówka ma wpływ na system nie tylko wtedy gdy zasila wzmacniacz ale i jednocześnie źródło w moim przypadku CD-ka Audiolab CD8200.

Na początek zacząłem ostrożnie i podpiąłem sam odtwarzacz. i od razu efekt, sieciówka zmieniła charakter brzmienia. Zmiana to bardzo szczegółowa góra i niestety mocne wyostrzenie tego pasma. Do tego stopnia zrobiło się nieprzyjemnie że aż moja żona robiąc coś w kuchni stwierdziła żebym ściszył bo co leci ją denerwuje. Czym prędzej przepiąłem z powrotem zwykły komputerowy kabel i wszystko wróciło do poprzedniego stanu. To doświadczenie zachęciło mnie do następnej części eksperymentu czyli zapięcia Furutecha do wzmacniacza. Tym razem zanim jeszcze zasiadłem na fotelu odsłuchowym od razu zważyłem różnicę. Trafo zasilające w miojej Mingdzie lekko brumi i z odległości około 20-30cm od tyłu wzmacniacza słychać jego pracę. Po wpięciu Furutecha absolutna cisza :0. Po zapuszczeniu moich standardowych testowych kawałków różnica jest zdecydowanie słyszalna. Poprawa zakresu średnicy niżej schodzący bas i przestrzeń. Góra praktycznie bez zmian. Nie będę się tu rozpisywał niczym poeta i barwił kwieciście sowa, powiem tylko tyle że do dziś byłem niemal gotowy zakładać się że sieciówki nie grają i że jest to kolejny pic i pomysł na wyciągnięcie kasy od audio - mniaków, ale tak nie jest. Być może ta znacząca różnica jaką słyszę to zasługa było nie było raczej drogich kabli bo 3000 zł a 500 zł jak w tytule wątku to jednak sporo drożej niemniej jednak sieciówki dają mniej więcej tyle co IC. Oczywiście dla tych co IC im nie gra to tym bardziej sieciówka grać nie będzie więc niech darują sobie wydatek ;)

Teraz co do wpływu sieciówki na źródło w moim przypadku Audioklab CD8200. Jak wyczytałem na forum w wątku Furutecha rodowe wtyki a takie mają wypożyczone prze zemnie sieciówki mocno rozjaśniają i mogą wyostrzyć górę co w moim przypadku sprawdziło się w 100% -tach. Aby poprawić jakość tego co idzie ze źródła powinienem zastosować złocone wtyki. Natomiast wtyki kryte rodem świetnie sprawdziły się przy zasilaniu mojej lampy.

Konkluzja, sieciówka ma wpływ na dźwięk zarówno ten który produkuje wzmacniacz jak i to co wnosi o systemu odtwarzacz CD.

No i teraz się zacznie......... :)))))))))))))

Jesli ma to wplyw rowny IC w systemie to trzeba by sprawdzić w takim przypadku i się przekonać bo nikt za nas tego nie zrobi. Tyle ze to 3000! Moze to samo da się wycisnac z czegoś tańszego?

Jesli ma to wplyw rowny IC w systemie to trzeba by sprawdzić w takim przypadku i się przekonać bo nikt za nas tego nie zrobi. Tyle ze to 3000! Moze to samo da się wycisnac z czegoś tańszego?

juz samo to, ze proponuja te kable w cenie 3k pln zakrawa na zart. kabel jest robiony w przyslowiowym garazu, ceny czesci to strzelam 200 pln /m kabla + wtyki jakies max 400-500 pln jesli sa oryginalne (tak tak mnie tez to rozsmiesza, ze kawalek plastiku i 3 srubki tyle kosztuja). to ja sie pytam, za co reszta? moze to ma wplyw jak IC, ja nie slysze, ale nie neguje, ze ktos slyszy, ale takie chamskie naciaganie mnie wkurza. a nieznajacy sie ludzie daja sie nabierac na "okazjonalne" ceny z branzy audio.

o tobie kobieto

To widzę że mamy tu "typową" kobietę która ma problem czytania ze zrozumieniem, no i oczywiście zero na temat. Ale tak jest z babami. Przepraszam za off-top. Pani jak to Pani pewnie i tak nie zrozumie.

Uffff. Przynajmniej ktoś słyszy IC. Ale nadal jestem b. ciekawy co do wpływu siecowki (dodam ze zaczynalem w audio jako zatwardzialy sceptyk ale życie nauczyło mnie w tym względzie pokory) . Nic tylko wypożyczyć i sprawdzić, z tego co juz poczytałem kabel od kitajców najlepszy cena / jakość jeśli nie to wyprowadzcie mnie z błędu .

A może by tak wpierw zadać sobie pytanie czy na Xindaku C-06, który ma swój mocny charakter grania można usłyszeć zmianę brzmienia zmieniając kabel zasilający i jeżeli coś się usłyszy to czy to będzie prawda, czy autosugestia no i czy to będzie warte tych kilku stówek.

Ja zawsze zadeje sobie jeszcze jedno pytanie: czy to co mi kabel zmienił idzie we właściwym kierunku? Czy przypadkiem nie powinienem zaprosić realizatora dźwięku danej płyty i poprosić o recenzję wypozyczonego sprzętu? - marzenia !!!!! Nie mamy punktu odniesienia.

„Żona z kuchni słyszy różnicę” lepszym hitem niż „Niemiec płakał…” ;)

Mnie zastanawia to, jak bardzo voodoo-garażowiec musi spi____ć robotę przy składaniu sieciówki i jak nieodpowiednich materiałów musi użyć do jej budowy, by wpłynęło to na namacalną zmianę w pracy zasilanych urządzeń.

Quadral Signum 90, Denon DRA-800H

Teoetyczie masz rację (RLC- nie czuję się mocny) ale znowu moje pytanie czy idzie to w dobrym kierunku? Co ma być kierunkiem?

Z doswiadczenia zauważam ze im większą separacja źródeł pozornych tym lepiej się czujemy!

Co do żony - dobry tester z regóły nic z tego co robimy w audio ją nie interesuje. Jest osobnikiem który powie wprost- słyszę lub nie! Jest jak cyfrówka 0 lub 1!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.