Skocz do zawartości
IGNORED

iPod i stacja dokująca ASD 1R Denon

stomasz

Rekomendowane odpowiedzi

Rozmawiałem dzisiaj z facetem który pod stacje ASD 1R ma podłączonego classica 80Gb i twierdzi że z jego ipoda wychodzi sygnał video przez docka do telewizora, jednak jest to bez większego znaczenia ponieważ obraz jest marnej jakości, i na większym ekranie piksele są ogromne :(

Natomiast dźwięk dużo lepiej brzmi z ipoda niż z pendraiwa.

Pozdrawiam.

Co do podlaczenia to tak to wyglada , s-video przekreslilem bo apple juz od takiego sposobu przekazywania obrazu zrezygnowalo.Wazne sa kable , bardzo czesto okazuje sie ze po podlaczeniu bezfirmowymi i tak nie ma obrazu. Najlepszy obraz uzyskuje sie przez Component AV Cable .Niestety Stomasz w zaden z tych sposobow nie podlaczysz swojego docka :(

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Stomasz jedno jest pewne te male pudeleczka potrafia zaskoczyc :) jak na chwile obecna nie posiadam Bluray, a troche mnie kusi ale z tego co widze raczej nie kupie i juz chyba wiem nawet czym to z powodzeniem zastapie mam 2 faworytow z czego jeden to oczywiscie apple ;)

Pozdrawiam

Mozliwosc odtwarzania filmow w HD ma nowy Iphon/iPod touch o calym dostepnym oprogramowaniu nie wspomne bo to poprostu szok, Bluray ma byc dostepny juz w niedlugim czasie ;)

marcusSE,teraz rozumiem - jeżeli chcemy mieć multimedialną zabawkę wybieramy iphon'a, (szkoda że z niezbyt imponującą wielkością dysku na obecne czasy), lub classica z dużym dyskiem jako serwer muzyczny - ja już zdecydowałem ... :)

Stomasz Iphona i ipoda uzywam mozna powiedziec na wynos :) jako serwer glowny do muzyki i filmow itp bedzie sluzyc to lub to (jeszcze decyzja nie dokonca podjeta choc bardziej ide w strone apple )

Ukryta Zawartość

post-21568-100006678 1252184786_thumb.jpg

post-21568-100006679 1252184786_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Stomasz to juz sa prawdziwe serwery ;) pozatym zebys slyszal jak to gra, a jaka jest jakosc obrazu , CD przy tych zabawkach juz w niedlugim czasie moze poczuc sie zagrozone ;)

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

marcusSE

>, CD przy tych zabawkach juz w niedlugim czasie moze poczuc sie zagrozone ;)

Pewnie masz racje, serwery są bardzo wygodne w użyciu i jako uzupełnienie zestawu jak najbardziej ok, ale co się stanie w przypadku awarii elektroniki - całą kolekcję "diabli wzięli" ?

Wydaje mi się że zapis na fizycznym nośniku jest zdecydowanie trwalszy, mniej narażony na przepadnięcie - mimo wszystko mam nadzieję że jeszcze długo będę mógł zbierać płyty CD, ewentualnie jakieś inne nośniki, tak samo trwałe :)

Stomasz po zdjęciach tojego zestawu, który umimieściłeś w temacie wnoszę, że jesteś posiadaczem odwarzacza Denon CHR-F103. Czy mógłbyś napisać coś o jakości dźwieku oferowanej przez ten odwarzacz? W szczególności chodzi mi o porównanie/różnice między plikami nagranymi w LPCM i WMA 196 kbps na HDD. Czy są między nimi różnice no i jak się mają oba do odtwarzania muzyki ze zwykłego CD.

Pozdrawiam

essewissa, pomyłka :) mój zestaw to DF-102 z dockiem i ipodem, kilka fotek niżej - jedynym jak na razie, znanym mi na forum posiadaczem CHR-103 jest DawidM, jeśli mnie pamięć nie myli to pisałeś już z nim :)

Pozdrawiam.

marcus

ja też jestem zainteresowany albo appletv jak kupię używkę w dobrej cenie około 600-700 na allegro

plus wymiana dysku 200 i jest fajny serwer do muzyki i video z kartą sieciową

lub mac mini używką ale to już drożej bo z procem solo core to od 900-1000 chodzą na allegro i żeby filmy divix w 720p oglądać trzeba proca zmienić na c2d 2.0 GHz żeby to uciągnął ,

w każdym razie tanio jeszcze nie jest ale myślę że w następnym roku będzie

co można już zauważyć wysyp na nvidio ion platform z dekodowaniem HD tylko cenowo nie wierzę że będzie poniżej 1500 czy nawet 1000 za gotowy serwerek

jeszcze z fajnych jest mały czarny box WDC do filmów i muzyki ale nie wiem jak z jakością dźwięku

ale cena atrakcyjna coś w okolicy 500 za nowy i dysk podłączasz przez usb jako magazyn danych

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

Stomasz => mimo wszystko mam nadzieję że jeszcze długo będę mógł zbierać płyty CD,

Tak Stomasz masz z tym 100% slusznosci ;) Ja osobiscie niezaleznie od rozwoju techniki w kierunku serwerow itp i tak bede chcial byc w posiadaniu jakiegos dobrego CD :)

Mikson ja sklaniam sie wlasnie ku apple TV bo widzialem i slyszalem to w akcji,oczywiscie jak to zawsze bywa sa i wady :( ceny tez nie naleza do niskich.Moim zdaniem tez dysk 160 to przegiecie,to poprostu malo,niestety taka jest strategia apple ;( przeciez mozna dokupic cos takiego jak Time Capsule 2TB i po sprawie.Jak bylem na takim fajnym pokazie zabawek apple to mowili ze beda niedlugo nowe appletv z wieksza pojemnoscia ;) Dla mnie ma to byc nie tylko serwer do muzyki ale i do filmow.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

2 nowe doki od denona

Ukryta Zawartość

post-6668-100005428 1253382029_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wszyscy myślą tylko o sobie. Tylko ja myślę o mnie.

szczególnie, ta druga stacja stylistycznie mogłaby sie ładnie zgrywać z F102 :)

marcus, odpisali mi że jest kompatybilny z classikiem 160Gb - niestety działa tylko audio :(

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Co do nowych stacji denona to mozna ze dtrony www.denon.pl pobrac nowy katalog i tam zasiegnac info, ale z tego co widze to raczej ta bardziej ,,wypasiona'' stacja nie jest przewidziana do sprzedazy u nas.

Wszyscy myślą tylko o sobie. Tylko ja myślę o mnie.

Stomasz => odpisali mi że jest kompatybilny z classikiem 160Gb - niestety działa tylko audio :(

Kurcze Stomasz poprostu oddaj ten kabel,pozatym to nie jest zaden orginalny kabel apple Stomasz jak wiesz dlatego ja kupilem apple aby niemiec wlasnie takich nieprzyjemnych niespodzianek.Moze tez byc tak ze poprostu w Twoim ipodzie wizja wypuszczona jest przez wejscie sluchawkowe.A tak ogolnie to jest chore ze jeden model dziala a juz inny nie.

W docku apple jest tez mozliwosc wypuszczenia sygnalu wlasnie w ten sposob(jednak juz tego typu kable apple wycofalo z produkcji) jezeli chodzi o S-Video to tego rodzaju kabli nie produkowali i w chwili obecnej te wejscie zniknelo z ich docka.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

a tu cisza :)

Vintage Hi-Fi + Ipod ;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ja jednak chyba kupię mac mini używkę na intelu ,

można upolować za 1tys i na to nakładasz oprogramowanie plexa i masz full kombajn multimedialny

mac mini ma wyjście optyczne więc jest serwer audio, video i foto , strumienie radia,

co do mocy przy dekodowaniu divix 720p to proc musi być najmniejszy ale c2d do pełnego HD lepiej mieć 2GHz:) w nich proca wymienić nie jest problem tak samo jak dysk czy ram, w nowych żeby było śmienie już nie wymienisz są lutowane!!!!

masz pilota i na TV odpalasz takie menu :)

Ukryta Zawartość

front row przy nim ma dość małe możliwości :)

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

• 2 tygodnie później...

No wkoncu sie pochwale teraz swoim dockiem juz z podstawka pod ipoda,ktorej stalem sie posiadaczem dzieki uprzejmosci Kolegi STOMASZA :) ktory to wlasnie wpadl na ten rewelacyjny pomysl jak w prosty sposob mozna zabezpieczyc gniazda ipoda i docka na wyłamanie.Proste i genialne :) Pozatym podstawka, ktora wykonal Stomasz jest naprawde b.estetyczna,swietnie spelnia swoja role i w dodatku dock teraz wyglada fajniej :)

Pozdrawiam i dziekuje ;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Stacja Numarka, wygląda na ciekawą konstrukcję

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.