Skocz do zawartości
IGNORED

Rysy na czarnym sprzecie! jak usuwac??

jeckylandhide

Rekomendowane odpowiedzi

Problem jak w temacie - macie jakies sprawdzone metody na usuwanie bialych rys na czarnym anodowanym sprzecie? Jest jakis matowy lakier, ktory bedzie w miare malo widoczny? Problem wyglada jak na zalaczonym zdjeciu:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Main: CD880, Alpha 9 ---> Arcus

Head: CD880, Alpha 9 ---> HD600, K340

https://www.audiostereo.pl/topic/56917-rysy-na-czarnym-sprzecie-jak-usuwac/

który potem zamieni się w brązowy lub fioletowy kolor

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

czarny flamaster to nie taki zly pomysl, ale faktycznie najczesciej sa czarno-fioletowe (widac roznice) - myslalem tez o flamastrze z farba olejna, ale tu z kolei wartswa farby moze byc za gruba:/

okleić samoprzylepną czarną folia, a potem powycinać w niej otwory na przyciski itd;-)

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

kupić taki sam model w idealnej obudowie i po prostu je zamienić (obudowy), to bardzo szybkie i chyba rozsądne wyjście;)

Micke 13, pisałeś kiedyś, że nie masz dziewczyny, więc mogę napisać, że wyjąłeś mi to z ust;-)

trzeba bedzie kupic kilka roznych flamastrow - i przeprowadzic test porownawczy - ciekawe czy firmowki (Pilot, Staedtler) okaza sie lepsze niz produkty No-name:)

Proponuje blind test pisaków, w ciemnym pomieszczeniu nie do odróżnienia, więc po co przepłacać

Ja proponuje taką kredkę do rys na lakierze do samochodu. Ja takie coś do swojego auta kupiłem, koloru nie trafiłem, lecz kumplowi do auta dałem i byliśmy pod wrażeniem. do tego była pasta polerska i koszt nie przekroczył 15zł (biedronka) Rysujesz tym po rysie i jak wyschnie to pastą przelecisz i powinno być ok. Szału nie będzie na pewno żadną metodą, ale lepszy jakikolwiek efekt niż taka rysa.

Oczywiście że czarną pastą do butów. Nie tylko można nia trwale zamalować ubytek ale nawet wypełnić. Czerpię z własnego doświadczenia, i nie chodziło o jakąś rysę lecz o eliminację skądinąd pięknego czerwonego światełka na gałce wyboru źródeł wzmacniacza, nie potrzebowałem tego światełka.

Dla laików opis procedury renowacyjnej: z tubki nanosimy potrzebną ilość czarnej pasty na ubytek w klocku, a następnie czymkolwiek o równej krawędzi (linijka, tekturka itp.) przuswamy po powierzchni wypełnienia dla wyrównania jej z powierzchnią klocka. Nastepnie zostawiamy do wyschnięcia i stwardnienia.

Jakew, 21 Cze 2009, 17:41

>Oczywiście że czarną pastą do butów.

POPIERAM !!!!!!!!!!!!!!!! PASTA DO BUTÓW. TYLKO PACHNĄCA :)

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Zdejmij panel przedni (o ile to mozliwe) i zleć firmie, która zajmusje się tzw. oxydowaniem metali.

Efekt murowany - panel będzie jak nowy. Efekt uboczny - oxydowaniu ulegną również wszelkie fabryczne napisy, które znajdują się na panelu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.