Skocz do zawartości
IGNORED

Odtwarzacz multimedialny WD TV HD

Mateusz_W

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś ma to ustrojstwo? Wygląda ciekawie i nie jest piekielnie drogie. Ma wyjście swiatlowodowe na DAC.

Odtwarza pliki FLAC/CD AUDIO (nie trzeba wypalać płyt), wystarczy pobrać płytke, nagarać na

pedrive lub przenośny dysk, podłączyć i można słuchać.

Rozwiązanie chyba wygodne, co o tym myślicie?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/56904-odtwarzacz-multimedialny-wd-tv-hd/
  • 3 miesiące później...
  • 3 miesiące później...

Hehe, może trochę po czasie ale może moja odpowiedź pomoże coś autorowi. FLAC-i grają bez problemów, ale jak się WD spisuje jako transport dla DAC-a to nie mam pojęcia, tutaj może ktoś inny się wypowie.

Ktore lepsze wolowe czy wieprzowe?

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

A wiecie, że prawdziwi wideofile oglądają filmy tylko na lampowych TV ? ;-)

Ten kto pierwszy zlampizuje LCD TV zdąbędzie dozgonną wdzięczność widoefilskiej braci ;-)

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Obawiam się, że tak.

Jak chciałbyś inaczej wybierać utwory ?

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Wyszukiwarka

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Widziałem zdjęcia tego ciekawego odtwarzacza. Jakościowo obraz moim zdanie mtez super nie tylko z HD.

Niestety z wnętrzności nie można było odczytać nazw scalaków tego klocka.

Czy ktoś wie jaki DAC zastosowano na wyjściu analogowym w WD HD Live ?

Potwierdzam, że obraz jest ok. nawet na 47 calach. Zarówno w SD jak i Full HD. Ale można chyba zastanowić się nad nowszą wersją która ma już sieć.

www.wdc.com/en/products/index.asp?cat=30

A jak myślicie, jakby się sprawdził WD TV Live, gdyby służył jako żródło, do niego podłączamy po optyku DACa, a dalej wzmacniacz. Oraz rozumiem, że jak mogę podłączyć sieć, czyli router, to przez WiFi z routerem mam dotęp do WD?

To urządzenie posiada dwa porty USB, do których można podłączyć pamięć masową w postaci dysku zewnętrznego czy też pendrive'a. Na pewnym forum AV jest bardzo obszerny wątek na temat tego WD TV. Jednak większość postów dotyczy strony wizualnej. Mnie interesuje jak ono się spisuje jako transport we współpracy z zewnętrznym DAC. Szkoda, że WD TV ma tylko toslinka. Poza tym z opisu wynika, że nie ma możliwości sterowania głośnością poprzez "playera". Szkoda, bo taka opcja byłaby bardzo pomocna.

DZwiekowo.. słaby, obraz średni,kompa można po USB podpiąć albo zewnetrzny dysk. Mam kilka wad,dla mnie jedna z najwiekszych to ta że nie można zmieniać chapterów... lipa np..podczaso ogladania koncertów. Nie czyta tez zgranych DVD ani ISO..

Warto troche dopłacić i mieć to.. naprawde polecam

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Czy te cudo

1) czyta flac?

2) potrafi czytać cue sheet?

3) ma odtwarzanie gapless?

Sprzęt studyjny i oprogramowanie studyjne. Edytory, sekwencery, stacje robocze (DAW), authoring, stoły, maszyny i linie replikacyjne.

chyba się potne ze śmiechu - cytat z opisu aukcji wymienionej z dwie linijki wyżej "

Brzmienie otwarte, mocno dynamiczne w zakresie niskich rejestrów, nie brak tego co można usłyszeć z odtwarzaczy CD za 2000-3000 zł. Zawsze można pokusić się o zewnętrzny DAC co z urządzenia zrobi Hig-Endowy player, tak z niego korzystałem. Nawet odtwarzacze za 15.000 zł miały cięzko dorównać temu maleństwu wyposażonemu w zewnętrzny przetwornk. No i nie wspomnę o żywotności i zerowej awaryjności tego rozwiązania, brak zmartwień o zużywającą się soczewkę lasera."

pięć gwiazdek - brawo. wywalcie topowe playery i klękajcie narody :_))))

a dzisiaj sobie zadałem trud i podpiąłem WD TV HD do daca i bezp-ośrednio do wzmacniacza- dzwiękowo - kiepsko - nawet bardzo kiepsko -jakieś dziesięć lat temu miałem cd-ka yamahy cd-396 grał o wiele lepiej. przez daca - jest kiepsko - widać że to fabryka jittera. Nawet przez reclocker było słabo. Obraz OK ale dzwięk to rozpacz

yayacek, 16 Lut 2010, 15:49

>Czy te cudo

>1) czyta flac?

>2) potrafi czytać cue sheet?

>3) ma odtwarzanie gapless?

Moje powyższe pytanie tyczyło WD

Sprzęt studyjny i oprogramowanie studyjne. Edytory, sekwencery, stacje robocze (DAW), authoring, stoły, maszyny i linie replikacyjne.

Blady99, 16 Lut 2010, 16:11

>Dvico łyka wszytsko..

------------

Po krótkim googlowaniu już wiem, że Dvico nie posiada opcji gapless playback. Ponoć zawsze wstawia 1s pauzę pomiędzy utworami a to dyskwalifikuje całkowicie.

Co do cue sheet to informacji brak - przypuszczam więc, że ta maszyna nie potrafi czytac cue

Z tą krytyką jakosci urządzonka, to przesada. Za tę kasę jest odpowiednia.

Czyta geste formaty (tylko skąd je brać). Czyta DVD iso. Jak komuś przeszkadza, że wstawia gapy - to niech zripuje płytę CD jednym ciągiem. Nie bedzie wtedy tytułów utworów, ale kto by to spamiętał i po co.

Dla ambitnych Olive HD.

Pozdr.

żeby było jasne- skrytykowałem dźwięk ale jako przeglądarka do zdjęć i filmów z kamery to jest po prostu rewelacja a do tego za śmieszne pieniądze. u mnie działa na 63 calowej plaźmie i obraz jest super.

Umnie Dvico chodzi tez super..szczegolnie roznego rodzaju koncerty w MKV .. dzwiek tez jest dosc dobry.. to co koles opisuje to oczywiscie jakies bajki:) Ale gdyby podpiąć go pod dobrego DAC to byloby naprawde na wysokim poziomie.. wystrczy poczytac forum jak ludzie maja Squezzeboxa i DAC i wyprzedaja cd ACCU bo juz im nie potrzebne...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.