Skocz do zawartości
IGNORED

Który odtwarzacz DVD do ok 300zł

dvd84

Rekomendowane odpowiedzi

witam,

zastanawiam sie jaki odtwarzacz sobie sprawic. TV mam zwykła rure Philips 28ML8805/02B. Zeby ogladac jakies DVD do tej pory, podłaczałem Laptopa poprzez S-Video i dzwiek albo do TV albo do mojego Rotela RSX03 i jakos tam szło. Teraz chcialem sobie jakies DVD sprawic. HDMI itp nieistotne narzaie bo i tak TV prez kolejne 2-3 lata raczej nie zmienie. Mam teraz 2 opcje:

- kupuje jakas mante lub cokolwiek z nowych z DIVX i roznymi tam bajerami

albo

- kupie jakis lepszy uzywany bez DIVX itp, ale za to jakosciowo lepszy i z lepszym Audio ze jak juz oglądam DVD to z dobrym dzwiekiem (moze zastepawac mojego CD-ka) i podłączam na stale kompa przez SVideo i RCA do Amlitunera dla DIVX i reszte "uniwersalnych" formatów.

Bardziej mnie korci do 2 opcji, ale moze doradzicie jeszcze cos innego ?? Jaki mozna za ta kwote lub mniej najlepszy sprzet ?? Np; Marantz DV4300 za 280zl mozna brac czy cos sciekawszego mozna wyryc?

pozdrawiam

Dawid

dvd84, 16 Cze 2009, 18:26

Sorki ale w cenie do 300 złotych nie będziesz miał ani dobrego obrazu a tym bardziej dźwięku.

Będziesz miał odtwarzacz dvd z którego będzie słychać dźwięk i będzie widać filmy.

Brutalne lecz prawdziwe.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

no i 300zł na dvd to jest max, więcej wydawać nie ma sensu na tylko nieco lepszy obraz, lepiej dołożyć do blue-ray i cieszyć się jakością

Pioneer dv 410 albo Ferguson 880 - powinny wystarczyć, ten drugi ma więcej opcji ze standardowym softem, jakościowo to jedna półka

Polecam Toshibę hd-E1. Sam jestem jej użytkownikiem i jestem bardzo zadowolony tyle ze nie ma divx. Ale porównywałem obraz DVD na playstation3 i toshiby są prawie identyczne ciężko je odróżnić. Toshiba dobrze podbija do 1080p. A ze hd poszło w odstawkę to cena jest śmieszna ja kopiłem ja rok temu za 350zl

Panowie.

W cenie do 400 złotych wszystko będzie tak samo grało i wyświetlało obraz. Zależy jeszcze na jakim monitorze czy TV to odtworzycie. Powyżej 42 cali niestety każdy tani sprzęt DVD klęka......

O jakości audio nawet nie wspomnę.

Dlatego w tej cenie patrz na funkcje, wyposażenie i wyjścia..

prawdą jest że Toshiba HD dvd gra rewelacyjnie - ale nie jest już dostępna i nie kosztuje już 350 zł .

Pioneer 410 - jak na klasę cenową sprawia się zarówno w audio jak i video.

O zastąpieniu CD-eka przez DVD zapomnij - krew z uszu!!! Chyba, że po pewnym czasie zaoszczędzić i dołozyć do tego DAC-a. To jest sensowne rozwiazanie - przy takim rozwiązaniu warto kupić Philipsa ze względu na napędy bardzo dobrej jakości i niezawodności.

Toshiba E1

1. posiada zabity przez konkurencję format DVD HD za który sie płaci ( więc nic za darmo)

2. sekcja audio jest przez to bardzo słabiutka

2. nie ma 1080p

3. nie odtwarza divix (i mp3 choc kto słucha tego formatu w dvd??)

4. kosztuje około 1000zł a nie do 350zł.

5. dźwięk w video ma średni a do audio zupełnie się nie nadaje.

6. skalery ma i owszem, ale bez przesady. Na tym poziomie wiele odtwarzaczy dvd robi to tak samo jak nie lepiej.

7. strasznie długo startuje i jest dość głośny

więc bez przesady z tą toshibą......

• 2 tygodnie później...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Google się kłaniają.

Toshiba kosztuje 320 zł i jak za tą cenę jest świetna...

Ukryta Zawartość

maxversus, 9 Lip 2009, 13:19

>

Ukryta Zawartość

>

>Google się kłaniają.

>Toshiba kosztuje 320 zł i jak za tą cenę jest świetna...

ha ha ha

Ukryta Zawartość

przyjrzyj się najpierw na dostępność

sittek, 19 Cze 2009, 17:57

>Toshiba E1

>

>1. posiada zabity przez konkurencję format DVD HD za który sie płaci ( więc nic za darmo)

>2. sekcja audio jest przez to bardzo słabiutka

Czy należy rozumieć, że audio jest cienkie bo posiada "zabity przez konkurencję format DVD HD", czy za to, że "sie płaci ( więc nic za darmo)" ????????????????????????????

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

majkeljot, 10 Lip 2009, 11:54

Ja to składam sobie tak:

każde urządzenie ma jakąś określoną cenę. Jeśli w to urządzenie pakuje się jakiś nowoczesny dekoder którego cena jest jeszcze przeszacowana wówczas robi się cięcia na pozostałych elementach. W tym przypadku na torze audio. Więc "nic za darmo" oznacza słabiutką sekcje audio.

sittek, 10 Lip 2009, 13:41

>Ja to składam sobie tak:

>każde urządzenie ma jakąś określoną cenę. Jeśli w to urządzenie pakuje się jakiś nowoczesny dekoder

>którego cena jest jeszcze przeszacowana wówczas robi się cięcia na pozostałych elementach. W tym

>przypadku na torze audio. Więc "nic za darmo" oznacza słabiutką sekcje audio.

A nie wziąłeś pod uwagę tego, że w okresie rywalizacji z blue cena tego nie była taka niska? Niska cena to raczej efekt wyprzedaży po upadku a nie efekt jakichkolwiek cięć, więc TEORIA raczej słaba.

majkeljot, 10 Lip 2009, 15:46

W czasie okresu rywalizacji cena dla wyjściowego klienta detalicznego nie ma żadnego wpływu.

I to nie jest jakaś żadna teoria. To jest kalkulacja ceny. Użyte materiały i cena ostateczna. Łapiesz o co mi chodzi?

No nie łapie. To kiedy cena ma wpływ na Twoją teorię? Jeśli Ty przyjmuszesz cenę wyprzedaży to ja nie kumam. Zresztą cena podzespołów elektronicznych jest śmiesznie niska, w szczególności dla tak dużego producenta. Najdroższy to czytnik, wyświetlacz i obudowa, reszta nawet hajendowa to grosze.

• 2 tygodnie później...

Nie kupuj Manty - zeszli na psy. Mam X-recordera (DVD z HDD i tunerem TV) kosztował chyba 400zł i najgorszemu wrogowi nie polecam. Głośno chodzi, menu niedorobione - pozostają ślady po poprzedniej stronie, wolno się wszystko ładuje. Tego X-Recordera dostałem w prezencie bo sobie taki zażyczyłem, ale po doświadczeniach z tym czymś nigdy Manty do reki nie wezmę.

sittek, 19 Cze 2009, 17:57

>6. skalery ma i owszem, ale bez przesady. Na tym poziomie wiele odtwarzaczy dvd robi to tak samo jak

>nie lepiej.

Dobry TV, z wysokiej jakości filtrem skalującym nie potrzebuje zewn. skalerów. Nawet lepiej mieć dobry skaler w TV a nie w DVD.

Kyle, 23 Lip 2009, 09:18

>>>>>>Dobry TV, z wysokiej jakości filtrem skalującym nie potrzebuje zewn. skalerów. Nawet lepiej mieć

>dobry skaler w TV a nie w DVD.>>>>>

Masz rację. Tylko co jest gdy masz dobry skaler w TV i taki sam w DVD?

adsda, 23 Lip 2009, 09:13

>Nie kupuj Manty

zdecydowanie lepiej kupic używanego z drugiej ręki bardziej renomowanego,np. panasa lub denona.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.