Skocz do zawartości
IGNORED

czy warto tego rotela kupić? za nada

torbyd

Rekomendowane odpowiedzi

Zestaw składa się z przedwzmacnicza RC-972, końcówki mocy RB-951, odtwarzacza RCD-951, oraz kolumn B&W DM-602 S2,czy warto kupić ten zestaw i wymienić mojego nada cd514 i wzmacniacz 319 na ten zestaw , zamiast B&W chodziło by to na dali ikon 7?

Co inaczej ( innego) zaprezentuje ten rotel w porównaniu z nadem ( czy nie była b y to zamiana siekierki na kiijek) nie mam możliwości odsłuchu zestawu rotela tych co mieli i mogą porównac z nadem prosze o opinie sugestie

Rotel i to jeszcze z B&W to zestaw chyba dla sadomasochistów. Bez obrazy jeśli ktoś ma takie połączenia ale dla mnie to krew z uszu.

Ikonów jeszcze nie słuchałem, ale nie wydaje mi się to dobre z rotelami. Wsiadaj w pociąg/auto i jedz posłuchać. Chyba, że cena za te rotele jest dobra i mógłbyś sprzedać je w takiej samej lub wyższej cenie.

Pozdrawiam Mirosław Andrejuk

akurat tego nada co podałeś nie znam ale to raczej zestaw podstawowy

zestaw rotela to już oczko wyżej - więc jak dopłata nieduża to chyba warto

rotel z B&W może być faktycznie za ostry - ogólnie rotel jest bardziej żywiołowy od nada

Nie słuchałem tych Roteli, ale jak to podobnie gra do moich (wcześniejszych josefa ;)) to z B&W DM-602 S2 odradzam, mogą być problemy z górą. Z Dali nie wiem, nie słuchałem.

I love the sound of crashing guitars

nad 319 to odpowiednik 372 tylko o troche lepszych parametrach i brzmieniu według mnie z ikonami gra bardzo ładnia, tylko naczytałem sie wiele dobrego kiedys o rotelach i myslałem że bedzie lepszy niz nad pod wzgledem sceny ,muzykalności, w tej chwili mam podłączone dwa cd nad 514 i nad 5000 monitor series i brzmi to bardzo ładnie i chyba widze że rotel nie wniesie nic nowego pod wzgledem brzmirnia sceny na plus... - pokój ma 45 m2 z aneksem kuchennym

Zależy jaki typ brzmienia preferujesz. Akurat aktualnie mam dwa zestawy (Rotel RC 1070/RB 991) i Nad C372. W Rotelu będziesz miał trochę więcej góry, wszystko rysowane będzie troszkę cieńszą kreska i ogólnie brzmienie będzie wydawało się nieco szybsze , Nad jest troszkę bardziej neutralny i gra trochę grubiej i jeśli ten model jest porównywalny do C372 to na pewno bas będzie mocniejszy z nada. Nad też wypycha wokal bardziej do przodu przez co scena staje się bardziej namacalna. U Rotela jest to bardziej spłaszczone. Masz tez sporą różnicę mocy-i tu tez zależy jakiej muzy słuchasz-jeśli spokojnej to może nie będzie miało to aż takiego znaczenia. Poza tym Dali Icon to łatwe do napędzenia kolumny.

Niektóre Rotele różnią się nieco brzemieniem wiec lepiej spytaj specjalistę od tej marki- Micke 13 lub poczytaj wątek „Klub Rotela”

Witam,

Przedwzmcniacz Rotela RC972 to dobry sprzęt, miałem go z rok razem ze świetną końcówką RB981 oraz odtwarzaczem RCD971. Jednak z B&W byłbym bardzo ostrożny do tego sprzętu, zgadzam się z przedmówcami, ale cóż - rzecz gustu.

Jednak NAD 319 to także świetny piec, chyba najlepszy piec nada po monitor series. Dali z Nadem to udane połączenie, więc jeżeli ci pasuje to chyba na Twoim miejscu zostałbym przy tym zestawieniu i oszczędzałym pieniążki juz na konkretniejszy zakup.

Pozdrawiam serdecznie,

kvist.

Przyszło mi jeszcze do głowy, że mógłbyś wypożyczyć np. od Grado_Fana lub jakiegoś znajomego przetwornik Beresforda. Mógłbyś użyć swojej 514 jako transportu (o ile ma wyjscie cyfrowe oczywiście), beresforda jako przetwornika i przedwzmacniacza zarazem - i dalej sygnał puścić na końcówkę mocy tej 319. Jeżeli efekt byłby zadowalający to miałbyś dobry update swojego sprzętu w rozsądnych pieniądzach - zyskując jeszcze przyzwoity ponoć wzmak słuchawkowy oraz wejście USB w przetworniku dla np. laptoka :-)

Pozdrawiam,

kvist.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.