Skocz do zawartości
IGNORED

co myslicie o PARADIGM PS-1200 v.4 ??

dodo

Rekomendowane odpowiedzi

dodo,

wszystko zależy od tego czego po nim oczekujesz. Gdybyś to napisał było by mi łatwiej odpowiedzieć. Jednakże ps-1200 do pokoju 20m2 jest zdecydowanie za mocny! wiem co mówie bo sam mam ps-1000, słuchałem też ps-1200. Ps-1000 z powodzeniem można wykorzystywać w pokojach o powierzchni 40m2, po za tym ma mniejszą membrane niż jego większy brat, co w mniejszych pokojach dodaje mu nieco szybkości ( z którą u paradigma dosyć kiepsko). Teraz parę słów o dzwięku Paradigma, przedewszystkim bas jest "tłusty" takie natężenie niskich częstotliwości na próżno szukać w innych modelach. W kinie robi istną zagładę, są przypadki że przedmioty na półkach podskakują na wysokość 10cm (nieprzesadzam), jest przy tym bardzo kapryśny, w małych pokojach występuje problem z ustawieniem, gdyż najlepiej zachowuje się stojąc na samym środku pokoju(mówie tu cały czas o powierz. 20m), gdy jest nie odpowiednio ustawiony potrafi uprzykszyć życie np. "czas apokalipsy" - scena na łódce w "tle" słychać bombardowanie B-52, pisze w "tle" w cudzysłowie ponieważ cały pokój się dosłownie trzęsie co nie powinno mieć miejsca, długo musiałem się namęczyć żeby zlikwidować ten przykry efekt, jednak gdy znajdziemy dla niego odpowiednie miejsce odpowiednio wyregulujemy odcięcie i głośność, ten subwoofer odwdzięczy się nam w 200%. Gdy znajdzie dla siebie odpowiednie "gniazdko" będzie grał z prawdziwą gracją, gdy trzeba cicho. zagra cicho a jak ma "przywalić" rozerwie Ci pokój na strzępy, przy tym brzmienie jest bardzo przyjemne dla ucha, bas jest mięki i głęboki nigdy nie buczący. Następna sprawa to to że jest to subwoofer wybitnie kinowy, w muzyce brak mu szybkości i precyzji, dobrze odgrywa krótki bas np.perkusja, sprawdza się więc w takich gatunkach jak blues, rock, zupełnie nie radzi sobie z długo wybrzmiewającym basem nie potrafi utrzymać go wryzach a jednocześnie nie potrzebnie go wytłuszcza, muzyka klasyczna to na tym głośniku to pomyłka. Zdecydowanie najlepiej radzi sobie z muzyką "młodzieżową" czyli hiphop i techno tutaj potrafi wywołać takie cisnienie akustyczne, że wyjście na dyskotekę naprawdę nie będzie potrzebne!!!

Ten opis dotyczy ps-1000, gdybyś zdecydował się na ps-1200 musisz liczyć się z tym że szybkość jeszcze dostanie po dupie, a wtedy będą to pieniądze wyrzucone w błoto bo otrzymasz zabakę która przez cały film robi buuuuuuuuu.

To narazie na tyle...................

Pozdrawiam

dodo,

po co zakładasz dwa wątki w których pytasz się o to samo, a żeby było bardziej wiarygodnie podajesz dwie różne ksywki??? jak chcesz się o coś dopytać to wystarczy to wpisać w pierwszym założonym przez ciebie poście...............oj nie ładnie nie ładnie :)

• 1 rok później...

Witaj

Mam Paradigma ps 1200 v.4 uważam że nadaje się do każdego pomieszczenia lecz w małych pokojach nie należy ustawiać zbyt wysoko potencjometra głośności (obawa o tynki, szyby itp.) jesto on dedykowany do dużych pokoi ja oglądam filmy w pokoju 16m2 i jestem w 100% zadowolony Polecam to monstrum bo gdy trzeba to naprawdę potrafi zatrząść.

Pozdrawiam

mam tego suba i robiłem test w pokoju 16m2 i śmiało mogę powiedzieć że nie ma powodów do obaw o których pisze jesko. Ważne żeby nie stał w rogu bo wtedy może się trochę za bardzo wzbudzać ale bliżej środka nie ma żadnych problemów... Docelowo mam go w pokoju 26m2 i dzięki specyficznej aranżacji akustycznej basu nie jest wcale za dużo. W salonie rodziców( 48m2) ten sub daje właśnie więcej basu niż w małych pokojach...? do tego nigdzie nie dudni ale rzeczywiście ma kinowy charakter chyba że jest odcięty na 50hz i gra z mocnymi podłogówkami wtedy może je uzupełniać spokojnie w muzyce----KAŻDEJ----

ja również go posiadam;)

gdybym miał go okreslic jednym słowem powiedziałbym...POTWÓR...;)

faktem jest że jest to sub wybitnie kinowy, jesli chcesz go uzywac również jako "wspomagacza" stereo to tak jak napisał norwidos najlepiej odciąć go na 50Hz,

kładzie na łopatki co niektóre suby 300W a nawet mocniejsze... chyba nikt nie zaprzeczy...???

nie jest może wizualnie piekny ale ma duszę...POTĘŻNĄ DUSZĘ;)

dodaje do kina naprawde ogromne emocje, uzywam go w 25m kwadratowych(narazie) ale ostatnimi czasy go wyłączyłem bo Monitor 9v4 daje tyle basu że kiedy puszczę kumplom jakis film to nie wierzą że sub jest wyłączony hehe;)

w każdym razie polecam tego suba z czystym sumieniem;) o powierzchnię pokoju się nie martw, choć jest jednak za duży to twojego pomieszczenia ale jest to dobry zakuo na lata, może kiedyś bedzie pracował w większym pokoju... czego życzę i pozdrawiam;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.