Skocz do zawartości
IGNORED

Odtwarzacz CD Grundig Finearts 903

dariusz964

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie do posiadaczy ,lub znawcy takiego CD ile jest wart taki model,i czy zagra on lepiej od tych nowszych np Cambridge Audio Azur 640,Nad 542.Pytam bo okazyjnie nabyłem zestaw dzielony Uher MA i PA 200 Reference nr1 .Powiem ze zaskoczył mnie dynamika,i dlatego poszukuje jakiegos cd z drewnianymi boczkami do kompletu.Jestem gotowy sprzedac swojego Cambridga ,aby kupic cos starszego i lepszego.Mam cały komplet Cambridga i powiem ze dzwiek z tego Uhera jest zdecydowanie ciekawszy ,dynamiczny duzo basu nawet kontrolowanego ,w połaczeniu z kef Q5 Cambridge Audio grał moze niezle ale bez basu ,teraz jest go az zaduzo,i powiem ze bardziej mi to odpowiada.

https://www.audiostereo.pl/topic/56699-odtwarzacz-cd-grundig-finearts-903/

Nie słuchałem go, ale na pierwszy rzut oka nie wygląda najgorzej:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

No własnie z wyglądu to ja go znam ,ale nic wiecej,wiec moze ktos go słuchał i moze cos napisac,bede wdzieczny.Moze jakies inne typy koniecznie z drewnianymi boczkami i z takim laserem zeby był dostepny i nie puscił mnie z torbami.Pozdrawiam.

CA 640 wymienić na tego grundiga? Kambodża to patefon z olbrzymim potencjałem.

Wystarczy dorobić do niego drewniane boczki:)

Inna sprawa jest taka, że obydwa bez grzebnięcia są beznadziejne.

Własnie Cambridge Audio i wzmacniacz i CD to faktycznie cienizna,naprawde nie wiem jak moze byc oceniana tak wysoko przez forumowiczow.Ja przynajmniej nie owijam w bawełne.Bardzo załuje ze posłuchałem (dobrych rad) i kupiłem ten sprzet.Wczesniej miałem Denona 925 ,i był on o klase lepszy od tego Cambridga zachciało mi sie eksperementowac,teraz wiem na 100 proc ze starszy sprzet jest o niebo lepszy od tych przereklamowanych Anglikow.Mysle ze jedynie kolumny sa robione na wysokim poziomie i tu np Kefy Q5 ktore z Cambridgem raczej muliły ,po podłączeniu nawet do starego Uhera wyraznie odzyły.

zgadzam się z przedmówcą,te ca to kicha ,ostatnio z kolegą robiliśmy małe porównanko on ze swoim ca d500 se ja za swoim słabiutkim denonem 735 kupionym na allegro za 100 zł -d500 se poległ niestety ,test na kefach q9 i wzmak arcama nie pamiętam modelu

marantz 8003 sacd ,calyx 24/192 dac+calyx power supply [wersja signature by GFmod], burson audio Ha-160[full GFmod], harmonix hs-101 GP ic,audiolot alf-2200 ,furutech 3ts762 35[g] i 25[g]x2 ,furutech 3ts20 35[g] i 25[g] x2 ,furutech fx alpha Ag coaxial ,grado rs2i ,sennheiser hd600,akg k701,

Witam! Ja właśnie sprzedałem CD-9000 Grundiga.Bardzo porządny cd-ek.Końcówka mocy na tranzystorach w klasie A.Mechanika też super.Sprzedałem tylko z powodu,że przeszedłem kompletnie na analog,a płytkę mogę sobie odsłuchać w kompie.Pozdrawiam adam2948.

640 ma dobre opinie? No nie wiem, raczej nikt nie chwali CA "na goło" Trzeba mu nieco pomóc, dopiero wtedy jest naprawdę świetny. Proste i skuteczne.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Są dwie wersje tego CD, V.1 oraz V.2. Wersja V.1 IMHO w stanie oryginalnym nie nadaje się do słuchania. Wersja V.2 gra już całkiem przyzwoicie, ale na lampizacji jak z linku podanego przez ArtPaw również zyskuje, i to dość znacząco. Warto.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Pewnie macie racie co do tuningu Cambridga,ale ja juz po Nadzie,Cambridge oraz paru innych nowych cd ,ide w strone starszych CD z dostepnym laserem.Tak jak pisałem Grundig,moze Pioneer 8500,9300 lub jakis Denon 1460,1560.Do pioneerow laser jest bardzo drogi wiec bede ostrozny,zastanawiam sie tez nad jakims Sonym z serii ES.

Powroce moze do podstawowego pytania ile moze byc wart ten Grundig Finearts 903,lub jaki cd z tych starszych modeli i dostepnym laserem byscie mi polecili,nie chce robic tuningu ,bo sie na tym nie znam.Moge wydac cos koło 1000 tys.I CD ma grac lepiej od tych nowych Cambridgow,Nadow,Marantzow,czy Yamah.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.