Skocz do zawartości
IGNORED

Używany CD lub transport do 3,5kzł

opteron

Rekomendowane odpowiedzi

• Użytkownicy+

Witam. >Podłączę się pod wątek , żeby nie zakładac nowego. Też myślę o transporcie do DC-1 + Tara ISM digital 75. >opteron może jakieś dalsze wnioski.Temat przyszłościowy ,raczej najpierw wymiana wzmacniacza.

Pozdrawiam Robert

Ps.Kwota trochę niższa ,ok.1500-2500zł

Witam!Podobnie jak inni koledzy nie chce tworzyć nowego wątku więc sie dopisuję.

Co myslicie o konfiguracji transport Denon BD 3800 + DAC 20 w Accuphase.Z uwagi na mało miejsca i chęc połączenia KD z stereo pomysł zakupu jednego klocka który załatwi mi sprawe Blue Ray-a,DVD i posłuży jako transport do Dac-a w Accuphase.Denon BD 3800 radzi sobie doskonale w torze wizyjnym ale czy sie sprawdzi jako transport?Prosze o opinie osób znajacych sie na rzeczy,musze podjąc bardzo szybko decyzje.

Pozdrawiam

Mała osób na forum ma BD, jeszcze mniej (o ile ktokolwiek) wykorzystuje BD jako transport. Teoretycznie powinno działać nie gorzej niż DVD - czyli bez rewelacji, ale ujdzie jak masz mało miejsca w szafce.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

• Użytkownicy+

>>xniwax, 29 Lip 2009, 00:50

Dzięki za radę.Możesz napisac coś więcej (widzę że go masz),z czym porównywałeś i w jaką stronę zmienia się dżwięk ?

Pozdrawiam Robert

Porównywałem z tanimi DVD Panasonica, Philipsa oraz Sony XA30ES, Denon 1500AE jako transportami - niestety nie porywnywałem z tranasportami typu theta, wadia itp. czyt. droższymi. W tych porównaniach jako transport najlepiej wypadł AA MCD403 - przestrzeń, wybrzmienia, wypełnienie średnicy, czytelniejszy bas.

Stałem przed wyborem tanio (nowe) albo tanio (stare w ciemno). Faktem jest, że po podłączeniu GDL jest jeszcze lepiej. Porównania robiłem bez GDL-a.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Spróbuj jeszcze z Audio Note - tutaj od czasu do czasu ogłasza się ktoś z tą marką.

Generalnie możesz kupić starszy CD z dobrym transportem z dostępnym laserem i wstawić dobry zegar.

• Użytkownicy+

>xniwax

Z AN nie miałem styczności ,pomyślę żeby tego poszukac.Myślałem o CECu lub Marantzie ale chyba bym wolał sam napęd.Słyszałem też że studyjne transporty są dobre, ale ich wcale nie znam.

Oto przykład jak przerobić cedeka z solidnym napędem na sensowny transport:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Oczywiście nie ma przymusu brania na warsztat takiego brzydala jak ten Philips.

Ukryta Zawartość

Ze straszych rzeczy warto coś na VRDS może Teac ale uwaga - słabo z laserami.

Mimo wszystko polecam Advance w tej cenie. Zawsze mozna po gwarancji dać lepszy zegar albo cos przerobić.

Polecam:

Ukryta Zawartość

Pouczająca lektura, po przeczytaniu VRDSa może się odechcieć na zawsze.

Ukryta Zawartość

• Użytkownicy+

>McGyver

Ten philips wcale nie taki brzydki :-).Kiedyś miałem DCC Philipsa i może z dla tego ten sentyment.Mag a może masz coś w zanadrzu ? Daj na pw. jeśli COŚ masz :-)

Pozdrawiam Robert

Ps.Śledzę Twój wątek o chinolach ,jeśli nie wypali Jeff Rowland od znajomego (lub Manley) ,albo kaski nie wystarczy to może się skuszę na skośnookiego:-),ciekaw jestem jak chinole wypadają na tle stingreya ?

Pozdrawiam Robert

Z tymi Philipsami bym uważał kiedyś byłem pasjonatem serii 900 Philipsa :)przerobiłem ich klika 930/931 miałem również 950 mają gówniane kółko zębate od kieszeni napędu po kilku latach użytkowania tworzywo z , którego jest zrobione utlenia się i dosłownie rozsypuje na drobne kawałki jest to znana wada tych Philipsów opisywana na forach audio u mnie taka przypadłość zdarzyła się w 3 egzemplarzach na 4 jakie miałem

Akurat kółko to nie problem - wymieniasz i masz z głowy na kolejne 10 lat.

Uważałbym natomiast na VRDSy - siada w nich mechanika (ułożyskowanie) i części są już nie do dostania. Sam laser się jeszcze znajdzie.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

tak , ale to kółko jest jakieś niestandartowe i swojego czasu nigdzie nie do dostania nigdzie znaczy się w serwisach w kraju i europie w dochnbergach i tym podobne jedynie co mi pozostawało to zakupić inny i robić przekładki

• Użytkownicy+

Panowie a theta ? np.:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

McGyver

chyba nie zaprzeczysz , że to jesden z najlepszych o ile nie najlepszy napęd jaki kiedykolwiek wyprodukowano??? każdy napęd i laser może paśc!! nie tylko cdm1 pro - jakośc wykonania poza zasięgiem innych firm

siwy1, 1 Sie 2009, 12:59

>McGyver

>

>chyba nie zaprzeczysz , że to jesden z najlepszych o ile nie najlepszy napęd jaki kiedykolwiek

>wyprodukowano???

Nie zaprzeczę że jeden z najlepszych.

>każdy napęd i laser może paśc!!nie tylko cdm1 pro

Tylko że CDM1 jak padnie, to mogiła, bo nowego lasera na wymianę nigdzie się nie kupi.

> - jakośc wykonania poza

>zasięgiem innych firm

E tam poza zasięgiem. A widziałeś jak są wykonane napędy Sony KSS190, KSS271, KSS272, czy choćby KSS151A? Czy choćby mało znane magnetyczne NEC, Toshiba, Hitachi? Owszem, dziś się już takich nie produkuje, ale nikt mi nie powie że tylko Philips, i ze inne firmy nie potrafiły!

bartasxx, 1 Sie 2009, 01:51

>tak , ale to kółko jest jakieś niestandartowe i swojego czasu nigdzie nie do dostania nigdzie

>znaczy się w serwisach w kraju i europie w dochnbergach i tym podobne jedynie co mi pozostawało to

>zakupić inny i robić przekładki

Do wyboru, do koloru, $18 z przesyłką:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

palton, 1 Sie 2009, 02:15

>Panowie a theta ? np.:

>

Ukryta Zawartość

Kilka dni temu była identyczna, tylko w wersji europejskiej, z pilotem i w lepszym stanie ... poszła za 1900zł.

Ukryta Zawartość

Elberoth

dokładnie to jest to gówniane kółko , które wieki temu szukałem

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.