Skocz do zawartości
IGNORED

SONY HTP-3100 czy HTP-3300

krzychu

Rekomendowane odpowiedzi

Czytałem, ale mnie interesuje sprawa - co wybrać, zestaw jeden czy drugi. Zdaję sobie sprawę, że mając 5000 zł mogę kupić coś lepszego czy coś innej marki. Ale mam na kino domowe przeznaczone tylko ok. 2500 zł, i nie all-in-one, a na dodatek sony - bo na tą firmę się nastawiłem.

HTP-3300 jest tańszy, ale nie ma głosnika basowego centralnego, lecz dwie kolumny Z głosnikami nasowymi. HTP-3100 jest trochę droższy, ale zestaw kolumn jest jak w klasycznym kinie domowym.

Które rozwiązanie jest lepsze?

krzychu,

obydwie pozycje są TRAGICZNE!!! jak chcesz kupować taki sprzęt to nie pytaj się tutaj ludzi o zdanie, bo zwyczajnie marnujesz nasz czas. Rozumiem że nastawiłeś się na sony, ponieważ zostałeś zauroczony jakąś reklamą w tv albo gazecie? a może uważasz że to szpan mieć sony? te czasy już dawno minęły. Pojedz do sklepu i wez co mocniejsze i ładniesze(bo to się przecież najbardziej liczy) i postaw kolejny mebel w domu, bo grać to nie zagra, tylko może zmęczyć!!!

sory że tak ostro ale ostanio nerwy mi puszczają!

ps. tylko nie zasłaniaj się ceną, bo jak byś chciał to zbudował byś kino etapami! oczywiście odpowiesz mi że, nie potrzebny ci sprzęt za Bóg wie jakie pieniądze?! tylko po w takim razie tutaj wogóle zaglądasz?

dzieki za szczerość. jestes tu szpecem, wiec prawda - choc bolesna - zawsze jest prawdą i jestem wdzieczny za Twoja opinie

sony nie stanowi dla mnie jakiegoś prestiżu, są lepsze sprzety (i droższe)

ale mam duzo sprzetu sony i jak dotychczas jestem z niego bardzo zadowolony. z popularnego sprzetu uważam go za całkiem przyzwoity. nie wydam kilku tysiecy wiecej na kino domowe, ktorego i tak nie bede mial czasu zbyt czesto uzywac. a zupelnego badziewia (tanszego) nie kupie, bo z tym tylko sa potem problemy.

zrobie jak powiedzielas. poogladam, poslucham w sklepie i wybiore to, co bardziej mi sie spodoba (i pewnie bedzie tansze). bo skoro w tej klasie sprzetu nie ma znaczenia... firma ta sama, komponenty prawie te same.

zatem jeszcze raz dzieki za podopwiedz (brak jednoznacznego rozwiazania tez jest rozwiazaniem!)

Krzychu

-> Krzychu

Poniżej treść mojego postu z zeszłego tygodnia.

"TYLKO NIE SONY!!!!!!!!!!!!!

Jeśli chodzi o TV, kamery, itp - OK. robią ten sprzęt nieżle, ale kino i stereo to w wydaniu sony porażka.

Długo przymierzałem się do zakupu zestawu SONY oznaczonego jako 888 (jakaś litera z przodu, ale nie pamiętam). Obraz może i ok., ale po odsłuchu podarowałem sobie to badziewie, mimo, iż cena spadła z 4999 zł. na 3499 zł..

Kupiłem Yamaha ampli 440 + DVD 540 + Eltax Universe + sub Symphony 150 i za te same pieniądze (3650 zł.) mam sprzęt o wiele, wiele lepszy."

Jak widzisz mimo z zamiłowania do sony jesli chodzi o sprzęt hi-fi i kd wyleczyłem się raz na zawsze.

Mój zestaw Yamahy wyszedł drożej, bo kupiony w AUDIO KLANIE (zaorać dziadów), ale jak poszukasz możesz kupic to samo lub prawie to samo za mniejsze pieniądze.

Rozumiem Twoją miłość do SONY, ale czas chyba na rozwód lub przynajmniej separację.

Pzdr.

Krzychu, lepiej kup zestaw Yamaha RXV-340 i DVD S-540 plus zestaw kolumn Eltax Discovery/Universe - w promocji poniżej 3 tys. Pieniądze podobne, sprzęt nie najwyższych lotów, ale i tak sporo lepszy od zestawów Sony. Wydasz niewiele większą kwotę, a będziesz miał coś, co jest znacznie bliżej prawdziwego kina domowego niż Sony. No i łatwo Ci będzie ten sprzęt wymieniać "etapami", jeśli złapiesz bakcyla, ale oczywiście nie musisz tego robić.

Pozdr

Dzięki za rady! Tak jak wspomniałem, dla mnie nie jest ważne logo na sprzęcie, lecz optymalny wybór sprzętu. Jeżeli w tej samej (lub podobnej cenie) uda mi się kupić coś lepszego, to głupotą byłoby tego nie robić. Mam zamiar niedługo odwiedzić MediaMarkt (kupować tam nie zamierzam - bo to drogi sklep, ale mam nadzieję zapoznać się tam z proponowanym przez Was sprzętem).

Niemniej jednak ustawiłem sobie te 3kzł jako górną granicę wydatku i nie zamierzam tego przekraczać. Zdaję sobie sprawę, że dodając 100 zl miałbym coś lepszego, kolejne 100zł jesczze coś lepszego... i w ten sposób można wydac całkiem niezłą sumkę. Podobnie jest z zakupem samochodów - jak prześwietli się ofertę rynku motoryzacyjnego, to chcąc zakupić autko za 30kzł wyjdzie na to, iż nie warto, bo bardziej się opłaca takie za 75kzł. Większe, bezpieczniejsze, wygodniejsze, lepiej wyposażone...

Jeszcze raz dzięki za rady (szczególnie za to, że nie miały mnie one przekonać, bym wydał 100% wiecej niż zamierzałem)!

Poza zestawem, o którym Ci napisałem, nie przychodzi mi do głowy nic "w miarę przyzwoitego" w założonej przez Ciebie cenie. Ten zestaw Yamahy i Eltaxa kosztuje 2900, a zobaczyć go sobie możesz tutaj:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Pozdr

PS Kupując elektronikę od prywatnych importerów miałbyś sprzęt taniej (ale nie każdemu odpowiada taka forma zakupu)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Dzięki za link! Widzę, że to najtańszy zestaw kina domowego na stronie Technotronika. Ale dla mnie będzie on z pewnością wystarczający.

A czy ktoś z Was kupował coś w tym sklepie? Czy podane tu ceny są naprawdę "dobre", czy na podobne można liczyć w zwykłym, nie wirtualnym sklepie np. sieci Avans (gdzie zwykle można ponegocjować i urwać 10-20% ceny katalogowej)?

krzychu jeszcze dwie rady

1) nie porównuj nic w Mediamarkt, bo to się mija z celem. Najlepiej odwiedz jakiś "zaciszny" sklep hi-fi

2) w melomanie, dodatkowo się targuj można zejść jeszcze conajmniej 10% z ceny.

Dzięki za rady!

Warto było odwiedzić to forum!

Natomiast, co do sklepów RTV, to w okolicy znajdują się głównie: MM (największy przegląd sprzętu), Avans (mnóstwo sklepików), MIX, Euro itp. W tych sklepach, za wyjątkiem MM, wogóle trudno zobaczyć coś poza Sony, Samsung'iem, Thopmpson'em, Panasonic'iem itp. Resztę sprzętu można kupować "z katalogu". Nieliczne sklepy nie będące elementami ww. seci handlowych są zwykle w niezbyt dobrej kondycji finansowej, by na półce postawić drogi, specjalistyczny sprzęt "z górnej półki" w celach oceny jego jakości.

Ale popytam...

Gość młody

(Konto usunięte)

Krzychu, jakbys znalazł jeszcze jakis fajny sklep, to daj info, chyba też kupie w/w sprzęt, ale jeszcze nie wiem gdzie... ewentualnie zastanawiam się nad wzmacniaczem RX-V440... poczytam jeszcze specyfikacje na stronce yamahy i sie zastanowię, pozdrowienia

• 6 miesięcy później...

Witajcie!!

Krzychu i Młody, stoję przed podobnym dylematem co Wy! Odezwijcie się prosze jeśli jeszcze tu bywacie, ciekaw jestem co kupiliście, gdzie i za ile... no i oczywiście jakie macie wrażenia! Pozdrawiam!!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.