Skocz do zawartości
IGNORED

malutki tuning acoustic energy aegis one

kuba86poznan

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, znajomy ma kolumienki jak w temacie. Niestety jeden głosnik (ten niskotonowy) się "zużył" i wydaje nieprzyjemne dzwieki podczas słuchania. Pomyslałem, ze przy wymianie można by go wymienić na coś lepszego niz w oryginal... Macie Panowie jakieś pomysły (niestety budżet dosc mocno ograniczony) jakie głośniki można by tam wstawić ? Pozdrawiam, K.

1000 post 1000 razy to samo. Jak zmienić to na oryginał, jak zmienić na coś innego to trzeba odpowiedni głośnik dobrać i zaprojektować od początku do niego nową zwrotce.

Kiedy ludzie w końcu zrozumieją, że zwrotnice projektuje się pod głośniki a nie na odwrót. Zmiana głośnika wymusza zmianę zwrotnicy. A to się akurat w 5 min nie robi. Tylko to długa droga. Trzeba mieć system pomiarowy. A jak nie to trochę wiedzy i reklamówkę elementów.

Moja strona audio - kondrax.mayhem.net.pl

Hej.

> kondrax

Masz racje, przepraszam za zaśmiecanie forum. Po prostu szukałem wątków o tuningu dokładnie tej kolumny i jakoś nic nie znalazłem, a nie wpadłem na pomysł, by wczesniej czytać ogólnie o tuningu kolumn. Mea Culpa. No i przyznaje, wątek popełniłem pod wpływem chwili. Myslalem, ze wystarczy wymienić głośnik na taki o identycznych parametrach ale z "wyższej półki" a jak widze nie jest to takie proste.

> torque

Niestety, jest gorzej. Coś się podobno "rozwarstwiło" w miejscu gdzie sie magnes łączy z resztą głośnika. Nie widziałem tego osobiście tylko słyszałem z opowieści.

Pozdrwiam

k.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.