Skocz do zawartości
IGNORED

Słuchałem Audio Note

luk

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Podczas ostatniego week-end'u miałem okazję posłuchania głośników Audio Note AN-L(chyba; cena sklepowa to ok. 14kzł,okleina dębowa).

Przyznam, że pierwszy kontakt z tym głośnikiem to pewne rozczarowanie. Wielkie "pudło" wątpliwej urody ,z wielkim głośnikiem średnio-niskotonowym.Grało to w pokoju ok. 20 m2,o poprawnej akustyce.

Sprzęt to-lampa trioda ok. 10W, kable głośnikowe Kimber TC,źródło to napęd z przetwornikiem(DAC tej samej firmy co w "o mnie"). RCA - srebrne"amerykanskie"-drogie jakieś.

Słuchaliśmy ok. 5 h do trzeciej w nocy.I tu kilka słów mojej opinii-z dużą przyjemnością słuchałem AN nie dlatego,że mają taką a taką górę,średnicę czy bass .Rzadko po prostu zdarza się głośnik przy którym zapominasz o systemie,prawda?A my słuchaliśmy kilka dobrych godzin i tylko z powodu późnej pory przestaliśmy.

Bez zmęczenia dźwiękiem.Jest oczywiście wiele doskonałych konstrukcji kolumn,ale AN gra z taką "przyjemnością".To nie moje głośniki i słuchałem pierwszy raz u znajomego.

Był tylko jeden problem -wzmak był trochę "słaby" i przy głośniejszym graniu pojawiały się "przestery",mimo że AN to skuteczność ok. 94 dB.

Piszę,bo jestem ciekawy innych opinii o AN i z jakim wzmakiem słuchaliście.

https://www.audiostereo.pl/topic/5381-s%C5%82ucha%C5%82em-audio-note/
Gość piter nie zalogowany

(Konto usunięte)

Sporo słuchałem tańszego modelu AN - AN-J/SP w konfiguracji : CD CaLifornia Audiolabs, wzmacniacz Audiolab 8000, intekonekty Transparent Audio , a głośnikowe też AN. Mam na nich temat dość pozytywne zdanie.

Kolumny nie są neutralne,mają podbarwienia, ale na mój gust ten brak neutralności idzie w dobrym kierunku i oznacza większą muzykalność , szczególnie na średnicy. Dźwięk jaki produkują AN ma faktycznie to "coś" co przykuwa uwage i pozwala sie delektować muzyką bez myślenia o sprzęcie.

Na pewno nie sa to kolumny dla wszystkich, nie każdemu ich charakter brzmienia przypadnie do gustu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.