Skocz do zawartości
IGNORED

Czy na forum są jacyś Polacy?

nightwing

Rekomendowane odpowiedzi

F. Nietzsche pisał, że sumienie jest "nieczyste", gdyż jest ono wytworem resentymentu, wtórnym wobec woli życia i wpływa destrukcyjnie na kulturę i rozwój danego osobnika. Ów wewnętrzny "głos" może przyczyniać się do powstawania poczucia winy, lęków, a co za tym idzie różnego rodzaju symptomów neurotycznych i nerwic. "Takim" osobnikiem jest wtedy łatwiej manipulować. Autor twierdzi, że sumienie wynaleźli Żydzi, ale nie dla siebie a dla innich i z tego wynika jednoznacznie, że naczelni łajnowi to nie są "jacyś Polacy".

Nowy2 czytać przepisać to jeszcze nie znaczy zrozumieć.....a w twoim przypadku wklejony tekst dużo tłumaczy.

Choć ja bym tak szczegółowo nie analizował....po prostu durny jesteś i na nieszczęście zadufany w sobie.Może przy szczęśliwym zbiegu okoliczność zahaczysz o samodzielne myślenie....

Spróbuj z psychodelią "Drzwi percepcji" Aldous Huxley....

byłem przypadkowym świadkiem w zagranicznym sklepie z używanymi płytami rozmowy czarnego gościa z dredami do pasa niepewnego otoczenia nieznanych osób który czystą polszczyzną do swojej dziewczyny powiedział-- "uważaj tu wszyscy kradną" i nastąpiła krótka wymiana zdań...

Redaktor, 21 Maj 2009, 08:55

>Ktoś powiedział, że jeśli prawosławny Murzyn twierdzi, ze jest Polakiem, to nim jest. Kwestia

>świadomości. Warunek sine qua non, i wystarczający.

no ale taki Paszeko, nie należał do SKE (kiedy wreszcie se założycie KlubaEłropejskiego) i lyberalny moder go wyciął

nie spełniał w. sine kła non ;-)

Z powyższego można wysnuć łatwy wniosek, że Paszeko w swojej roli Polaka na zBOCZNICY realizował w praktyce radę Rousseau udzieloną naszej, nie waszej nacji: "bądźcie niestrawni, nie przestańcie ani na chwilę być niestrawni, w tym wasz jedyny ratunek" i tym przysparzał, nie tylko łajnowym, chronicznej niestrawności.

dożywotnie ekspediowanie Paszeko naAHa poprawiło wam trawienie :)

• Redaktorzy

Horst, skąd pomysł, że właśnie polska narodowość jest jedynym i wystarczającym kryterium uczestnictwa w Audiostereo? Regulamin forum nic o tym nie wspomina.

>Redaktor, 21 Maj 2009, 08:55

>Ktoś powiedział, że jeśli prawosławny Murzyn twierdzi, ze jest Polakiem, to nim jest. Kwestia

>świadomości. Warunek sine qua non, i wystarczający.

świadomości - ale CZEGO? jest Polakiem czyli KIM? czym się Polak różni od Rosjanina czy Marsjanina?

pewnie, że prawosławny Murzyn może być Polakiem tylko czy sama deklaracja go nim czyni? i co to znaczy?

a może jestem Polakiem to w istocie nie żadna deklaracja tylko pewne czysto formalne roszczenie?

• Redaktorzy

Nic poza deklaracjami nie mamy w danej chwili do ofiarowania. Ty również wygłaszasz deklaracje. Natomiast weryfikacja przychodzi lub nie, zwykle wtedy, gdy się jej nie spodziewamy. I wtedy okazuje się, kto jest kim.

>Horst, 21 Maj 2009, 10:07

>no ale taki Paszeko, nie należał do SKE (kiedy wreszcie se założycie KlubaEłropejskiego) i lyberalny

>moder go wyciął

Skoro tu jesteś, to znaczy że należysz? Niektórzy mają takie ciągoty, że gdzieś muszą należeć ;-).

Jestem Europejczykiem.

ja nie wygłaszam deklaracji tylko stawiam pytania

czyli mówiąc "jestem Polakiem" nie mówimy w istocie niczego? czyli jednak jedynie zgłaszamy czysto formalne roszczenie do "bycia traktowanymi jak Polacy"?

jaką weryfikację masz na myśli? według jakich kryteriów? "dulce et decorum est pro patria mori"?

jeśli je znasz to mielibyśmy w istocie kryteria "bycia Polakiem"

Redaktor, 21 Maj 2009, 10:27

>Horst, skąd pomysł, że właśnie polska narodowość jest jedynym i wystarczającym kryterium

>uczestnictwa w Audiostereo? Regulamin forum nic o tym nie wspomina.

nie wiem Alek skąd wzięłeś ten pomysł, mogę przypuszczać..

1. jak zwykle chcesz komuś włożyć w usta swoje fałszywki

2. może czytaż z cep'owym zrozumieniem słowo w słowo, pod presją własnego przekonania, że tylko ty możesz pisać nie wprost i stosować tą tanią ironię dla mulsów

to jest najprawdziwszy Polak - redaktor nasz

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

nightwing, 21 Maj 2009, 15:06

>>anastazy - w związku z wpisami w najwyższym stopniu niezwiązanymi z tematem zostaniesz zablokowany

>w tym wątku

>masz jeszcze prawo do ostatniego wpisu

przed zablokowaniem - dajesz mi jeszcze możliwość wypowiedzi?

naprawdę, nightwing, zdumiewasz mnie - jestes oazą normalności wsród tych psycholi i świrów/

doceniam twój gest i podziwiam twoja kulturę - nie będę pisał w twoim wątku nie na temat -

a blokowanie na nic się nie zda bo ja już jestem zbanowany, zablokowany i mojego konta na tym forum w ogóle nie ma! więc twoje blokowanie zda się psu na budę

pozdrawiam

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.