Skocz do zawartości
IGNORED

Opinia na temat Yamaszki A-S700

Jorkers

Rekomendowane odpowiedzi

czy ktos slyszał jak ten nowy klocek z designem lat 70tych brzmi? czy jest to sensowny zakup skoro sie mysli o systemie stereo na klockach uzywanych np sony 690es czy jest sens sie w takiego nowego klocka pakowac?

yamahy uzywam w kinie domowym i uwazam ze jest jedną z najlepszych firm w tej dziedzinie sporo lat minelo jak yamaha robila dobre klocki stereo po przejsciu w kino domowe kompletnie od tematu stereo odeszli ale widze ze nawróciło sie im i zbudowali w miare tani ale zaliczany do high endu klocek as-700 czy ktos wyrazi o nim jakas opinie ?

https://www.audiostereo.pl/topic/52967-opinia-na-temat-yamaszki-a-s700/

Hi-end to klocki serii 2000 ;) Prawie Hi-end to seria 1000, a budżetowe Hi-Fi to seria 700. W środku 700 wygląda jak stare AX(oprócz CD który ma taki sam transport jak droższe CD z serii 1000 i 2000). Jeśli już Yamaha to wybrał bym system z serii MCS 1330. Lub mix wzmak serii 1000 i ew. CD serii 700 ;)

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Kiedyś dawałem skany z recki tego sprzętu w AV. Może jeszcze link jest "żywy" ;)

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Zamaszysty dźwięk, z dość miękkim basem i nie męczącą górą. Bez rewelacji, daleko mu do 1000. Powiem tak - jest większa przepaść między 1000 a 2000 niż pomiędzy ową 700 a 1000...

zwisu123, 18 Maj 2009, 21:21

>Zamaszysty dźwięk, z dość miękkim basem i nie męczącą górą. Bez rewelacji, daleko mu do 1000.

>Powiem tak - jest większa przepaść między 1000 a 2000 niż pomiędzy ową 700 a 1000...

Dziwne, wydaje mi sie że różnica powinna być większa pomiędzy 1000 a 700 własnie (niż pomiedzy 2000 a 1000) 2000 i 1000 mają bardzo podobną budowę a 700 to już zupełnie inna konstrukcja. Wystarczy zerknąć na "bebechy" czy chociażby na wagę tych urządzeń, ale oczywiście nie porównywałem ich na ucho piszę tylko o odczuciach porównując ich budowę.

zwisu123 robiłeś jakieś porównania???

Ja tak samo myślę jak poprzednik, 1000-2000 to kosmetyczne zmiany, 700-1000 zupełnie inna konstrukcja(poza Cd który się tak bardzo nie różni).

no ok ale czy ktos tutaj z panów ma porownanie starej szkoły lat 90 brzmienei sony seria es lub pioneer seria reference z tymi nowymi tworami yamahy w szczegolnosci as700 mówi sie ze audio skonczylo sie w latach 90 tych jak i samochody tazke pytam sie tu panów lepiej kupic stare poczciwe sony ta-f670 czy 690 czy taka yamaszke as700 na ktora jeszcze co najwzyej mnei stac

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

DawidM

18 Maj 2009, 20:33

O mnie » Ignoruj » PW »

stat: 586 / 2003 / 3

Hi-end to klocki serii 2000 ;) Prawie Hi-end to seria 1000, a budżetowe Hi-Fi to seria 700. W środku 700 wygląda jak stare AX(oprócz CD który ma taki sam transport jak droższe CD z serii 1000 i 2000). Jeśli już Yamaha to wybrał bym system z serii MCS 1330. Lub mix wzmak serii 1000 i ew. CD serii 700 ;)

Dobre:) High-endu Yamaha nie produkuje od wielu lat.

discomaniac71, 19 Maj 2009, 15:44

>DawidM

>18 Maj 2009, 20:33

>O mnie » Ignoruj » PW »

>stat: 586 / 2003 / 3

>

>Hi-end to klocki serii 2000 ;) Prawie Hi-end to seria 1000, a budżetowe Hi-Fi to seria 700. W środku

>700 wygląda jak stare AX(oprócz CD który ma taki sam transport jak droższe CD z serii 1000 i 2000).

>Jeśli już Yamaha to wybrał bym system z serii MCS 1330. Lub mix wzmak serii 1000 i ew. CD serii 700

>;)

>

>

>Dobre:) High-endu Yamaha nie produkuje od wielu lat.

heh ;) 2000 to jak dla mnie Hi-end(choć tu fakt jest taki że nie jestem osłuchany tak jak Discomaniac71). 1000 też w zupełności by mi wystarczyła(może kiedyś), po prostu nie każdy Hi-end jest muzykalny. Co gorsze, o wiele bardziej muzykalne jest dobre Hi-Fi niż Hi-End(można spotkać więcej takich zestawów).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.