Skocz do zawartości
IGNORED

PiS i IPN - ostrzeżenie historii

meloman 62

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś z Was zna lub znał osobiście pis-owca lub ipn-owca i może opisać swoje wrażenia?

Ja raz w życiu rozmawiałem z kobietą należącą do PiS-u i myślała ona zupełnie inaczej niż normalny człowiek - jak już kiedyś pisałem, miałem wrażenie oddzielającej nas szklanej szyby; zaznaczam od razu, że nie była to moja znajoma !!!. Sądzę, że większość pisowców mocno odróżnia się od zwyczajnych ludzi. Z kolei "historyk z IPN" brzmi dla mnie równie dziwacznie i niewłaściwie jak "lekarz SS" czy "sanitariusz SS" - wszystkie te trzy pojęcia dla mnie są równie niespójnie. Były już zakładane wątki na temat PiS i IPN, ale tym razem chodzi mi o co innego - jeżeli mieliście jakieś osobiste doświadczenia z ludźmi należącymi do tych tworów opiszcie je. Może na forum ujawni się następca Kazimierza Moczarskiego - wprawdzie był on wybitnym dziennikarzem, ale najlepiej jest pamiętany jako autor rozmów ze Stroopem.

https://www.audiostereo.pl/topic/52495-pis-i-ipn-ostrze%C5%BCenie-historii/

IPN jest bardzo potrzebny, kazdy kraj powinien wiedziec jak sie zabijalo w nim najlepszych obywateli, mysle ,ze historycy rozni w IPN pracuja, co jakis czas zreszta przy roznych sprawach w TV wystepuja, nie dziwi mnie tez , ze ci , ktorych grzeszki wyciagaja ich nie lubia, to chyba normalne, np. taki arcykapłon co sie wszystkie kobity do niego modlily okazuje sie , ze na kolegow ksiezy kapowal i po wielu latach prawda wychodzi, no prawdy to taki ktos bardzo nie lubi i trzeba sie panie tlumaczyc gesto, nikt nie lubi sie tlumaczyc

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

Gość

(Konto usunięte)

Wrażenie "szyby" daje także nadużywanie narkotyków, może to być także zapowiedź przyszłych kłopotów psychicznych, a rozmowa z tą pania to był zwykły zbieg okoliczności podczas zaostrzenia objawów panie meloman.

ostrzeżenie Historii! a co tam, bądźmy wzniośli.. H duże melomanq :-)

sekta- coś co zagraża, w przeciwieństwie do poprawnego prania mózgów przez ławę tefałenów 1-24..

przez organa ITI Agory- ile tego jest w tych imperiach medialnych?

wojtuś jak umiesz liczyć to policz..

WalterTVN: Tygodnik Powszechny, Onet TVN Religia

to jest to chleb nasz powszechny nie żadne sekty, naród słusznie ich czyta nagradza płodnością wielości tytułów, to liberalna demokracja- zwyciężają UCZCIWIE najgodniejsi, najbardziej uczciwi..

licz iwanieszczykiewicz.. :

Nie jestem pewien czy IPN jest potrzebny.Istnieje wystarczająco dużo poważnych instytucji naukowych zajmujących się historią najnowszą.(Np. katedry hstorii na uniwersyetetach).

IPN to taka polityczna instytucja,suto opłacana,utworzona przez PiS ( i niestety przez PO też) do uprawiania tzw. polityki historycznej.Do zbierania haków na przeciwników PiS.

ale to mikre w porównaniu z imperium rydzyka...

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

w i k i p e d i a

Aktualny skład grupy ITI[edytuj]

Stacje telewizyjne [edytuj]

* Kanały aktualnie działające:

o TVN – ogólnotematyczna stacja telewizyjna nadająca od 1997 r.

o TVN 7 – kanał rozrywkowo-filmowy. Pierwotnie RTL 7

o TVN HD - kanał nadający w jakości HD

o TVN24 – pierwsza w Polsce całodobowa telewizja informacyjna

o TVN Meteo – kanał pogodowy

o TVN Turbo – kanał o profilu motoryzacyjnym; adresowany do mężczyzn

o TVN Style – kanał przeznaczony dla kobiet

o TVN International – telewizja emitująca swój program dla Polaków mieszkających za granicą

o TVN Lingua – kanał językowy do 15 lipca 2009 [4]

o Discovery TVN Historia – kanał historyczno-dokumentalny (współpraca programowa TVN i Discovery Communications)

o TVN CNBC Biznes – kanał o profilu ekonomiczno-biznesowym (współpraca programowa TVN i CNBC)

o Religia.TV – kanał o profilu chrześcijańskim, tworzony we współpracy z "Tygodnikiem Powszechnym" (uruchomiony w 2007 r.)

o Wojna i Pokój – kanał filmowy emitujący produkcje rosyjskie

o nSport – kanał sportowy (od października 2008 roku - na wyłączność na platformie Telewizja na kartę)

o nTalk – kanał emitujący talk shows

o nSport HD - kanał sportowy nadający w HD

o O.TV - kanał młodzieżowo-muzyczny Jurka Owsiaka

o TVN Warszawa - kierowany do mieszkańców Warszawy kanał informacyjno-rozrywkowy (emisja testowa od 1 grudnia 2008)

o ITVN West - kanał dla Polaków mieszkających za granicą (w planach)

* Kanały zlikwidowane:

o TVN Gra – kanał interaktywny, teleturnieje.

o TVN Med – zamknięty kanał dla lekarzy

Telewizja [edytuj]

* ITI Film Studio – firma zajmująca się produkcją reklam TV oraz dystrybucją filmów, a także tłumaczeniem filmów zagranicznych na język polski.

* ITI Neovision – firma odpowiedzialna za wprowadzenie platformy cyfrowej n

Prasa [edytuj]

* Tygodnik Powszechny

* Nasza Legia

Rozrywka [edytuj]

* Multikino – sieć kin

* Silver Screen – sieć kin

* ITI Cinema – dystybutor filmów w kinach

* ITI Home Video – dystrybutor filmów na kasetach VHS, płytach VCD i DVD

* ITI Impresariat – agencja artystyczna

* Legia Warszawa – klub piłkarski

* CWKS Legia Warszawa – klub sportowy

Nowe Media [edytuj]

* Onet.pl – polski portal internetowy

* Onet.tv – multimedialna platforma internetowa w serwisie Onet.pl o profilu informacyjno-edukacyjno-rozrywkowym

* DreamLab – centrum badań i rozwoju nowych technologii

* Tenbit.pl – internetowy portal dla młodzieży

* Plejada.pl – serwis internetowy w całości poświęcony wydarzeniom ze świata showbiznesu

* TVN24.pl – portal informacyjny

* TVNMed.pl - portal dla lekarzy

* Pascal – wydawnictwo turystyczne

* Mango Media – telezakupy

* Media+ – firma zajmująca się sprzedażą czasu antenowego

* Zumi.pl – internetowa mapa

Platforma cyfrowa [edytuj]

* n (kodowanie Conax)

* Telewizja na kartę (kodowanie Conax)

Prezydentem Grupy ITI jest Jan Wejchert, wiceprezydentami są Mariusz Walter i Bruno Valsangiacomo, a prezesem i dyrektorem generalnym jest Wojciech Kostrzewa.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Agora Spółka Akcyjna (GPW: AGO, LSE: AGOD)– polska spółka prawa handlowego notowana na giełdzie w Warszawie i giełdzie w Londynie prowadząca działalność medialną.

Jest właścicielem lub współwłaścicielem:

* ogólnopolskiego dziennika – "Gazeta Wyborcza",

* bezpłatnego dziennika "Metro" ukazującego się w większych polskich miastach,

* 3 bezpłatnych tygodników regionalnych,

* 14 ogólnopolskich magazynów kolorowych,

* 29 lokalnych rozgłośni radiowych i jednej ponadregionalnej – TOK FM, Roxy FM, Złote Przeboje, Blue FM

* ogólnopolskiej agencji outdoorowej AMS,

* portalu Gazeta.pl i serwisu ogłoszeniowego Aaaby.pl

* spółki Trader.com zajmującej się ogłoszeniami dla branży nieruchomości i motoryzacyjnej

* sieci drukarni

W przeszłości Agora miała też udziały m.in. w Radiu Zet i polskiej części telewizji Canal+, ale je odsprzedała. W roku 2002 czyniła starania o zakup ogólnopolskiej telewizji Polsat. W 2005 r. wprowadziła na rynek dziennik Nowy Dzień, ale po kilku miesiącach wydawanie pisma zakończono z powodu zbyt małej sprzedaży.

wojciech iwaszczukiewicz, 24 Kwi 2009, 18:39

>Nie jestem pewien czy IPN jest potrzebny.Istnieje wystarczająco dużo poważnych instytucji naukowych

>zajmujących się historią najnowszą.(Np. katedry hstorii na uniwersyetetach).

>IPN to taka polityczna instytucja,suto opłacana,utworzona przez PiS ( i niestety przez PO też) do

>uprawiania tzw. polityki historycznej.Do zbierania haków na przeciwników PiS.

ach to zagrożenie, stałe wielkie zagrożenie.. ta "opozycja"

nic gorszego dla demokracji i kultury politycznej, suto opłacana (przez CIA, USA itd)

opozycja

zaplute karły reakcji

Gość

(Konto usunięte)

No pewnie, najlepiej jakby IPN wydał oświadczenie, że wałęsa "pobił" komunizma a tych agentów to wogóle nie było, to takie bajki SB-eków co to je opowiadali tym co nie pyli na pochodzie pierwszomajowym.

po co opozycja? wystarczy jedna przewodnia siła, krocząca śmiało w świetlany raj unijny, ku szczęśliwości zjednoczonych narodów

ja się pytam, czemu zamarła ta POwszechna w każdej szkole inicjatywa:

Apolityczne szkolne kluby ełropejsate, kiedyś każda szkoła spontanicznie tworzyła takie kluby, bardziej POwszechne niż TPPR za czasów mojego dzieciństwa

i komu to przeszkadzało, kluby ełropejskie?

tak szczykiewicz, sam papirz wystosował mocne słowa:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Od kiedy to w prokuraturze pracują historycy?

Wg. intencji założycieli IPN miał być instytucją naukową.

A na skutek zaangażowania politycznego jego kierownictwa stał się miejscem uprawiania polityki historycznej.W wyniku tej polityki polskim życiem politycznym rządzą SBecy i ich teczki.

Nie wiem jak wygląda ich praca, więc trudno mi oceniac czy to powinni być historycy czy ktoś inny. Na pewno wielu historyków ma odpowiednie podstawy żeby zajmować się takimi sprawami.Co do wykorzystywania teczek jako haków, to ślepy strzał, bo to właśnie lewacy zablokowali lustrację. A wasz guru Adam Michnik z panami Holzerem i Ajnenkielem, nota bene historykami, przeczesywał archiwa MSW już w 1990 roku i jakoś nikomu to nie przeszkadzało i nie przeszkadza. A ile haków w ten sposób mógł zdobyc, to któż to wie...

dobre..chiba wiesz o tym ze michnik czesał.... bo szukał haków na kiszczka.Bardzo to jest rozwojowe jak widać.chiba mu to jednak rabneli bo jakos nie zdołał nikogo jeszce zahaczyc.Ale rozumiem ze samo szukanie haka to juz jest własciwe ..hakiem.Piszta jeszce bo nie mogie sie doczekac.

ale to mikre w porównaniu z imperium rydzyka...

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

w i k i p e d i a

Aktualny skład grupy ITI[edytuj]

Stacje telewizyjne [edytuj]

* Kanały aktualnie działające:

o TVN - ogólnotematyczna stacja telewizyjna nadająca od 1997 r.

o TVN 7 - kanał rozrywkowo-filmowy. Pierwotnie RTL 7

o TVN HD - kanał nadający w jakości HD

o TVN24 - pierwsza w Polsce całodobowa telewizja informacyjna

o TVN Meteo - kanał pogodowy

o TVN Turbo - kanał o profilu motoryzacyjnym; adresowany do mężczyzn

o TVN Style - kanał przeznaczony dla kobiet

o TVN International - telewizja emitująca swój program dla Polaków mieszkających za granicą

o TVN Lingua - kanał językowy do 15 lipca 2009 [4]

o Discovery TVN Historia - kanał historyczno-dokumentalny (współpraca programowa TVN i Discovery Communications)

o TVN CNBC Biznes - kanał o profilu ekonomiczno-biznesowym (współpraca programowa TVN i CNBC)

o Religia.TV - kanał o profilu chrześcijańskim, tworzony we współpracy z "Tygodnikiem Powszechnym" (uruchomiony w 2007 r.)

o Wojna i Pokój - kanał filmowy emitujący produkcje rosyjskie

o nSport - kanał sportowy (od października 2008 roku - na wyłączność na platformie Telewizja na kartę)

o nTalk - kanał emitujący talk shows

o nSport HD - kanał sportowy nadający w HD

o O.TV - kanał młodzieżowo-muzyczny Jurka Owsiaka

o TVN Warszawa - kierowany do mieszkańców Warszawy kanał informacyjno-rozrywkowy (emisja testowa od 1 grudnia 2008)

o ITVN West - kanał dla Polaków mieszkających za granicą (w planach)

* Kanały zlikwidowane:

o TVN Gra - kanał interaktywny, teleturnieje.

o TVN Med - zamknięty kanał dla lekarzy

Telewizja [edytuj]

* ITI Film Studio - firma zajmująca się produkcją reklam TV oraz dystrybucją filmów, a także tłumaczeniem filmów zagranicznych na język polski.

* ITI Neovision - firma odpowiedzialna za wprowadzenie platformy cyfrowej n

Prasa [edytuj]

* Tygodnik Powszechny

* Nasza Legia

Rozrywka [edytuj]

* Multikino - sieć kin

* Silver Screen - sieć kin

* ITI Cinema - dystybutor filmów w kinach

* ITI Home Video - dystrybutor filmów na kasetach VHS, płytach VCD i DVD

* ITI Impresariat - agencja artystyczna

* Legia Warszawa - klub piłkarski

* CWKS Legia Warszawa - klub sportowy

Nowe Media [edytuj]

* Onet.pl - polski portal internetowy

* Onet.tv - multimedialna platforma internetowa w serwisie Onet.pl o profilu informacyjno-edukacyjno-rozrywkowym

* DreamLab - centrum badań i rozwoju nowych technologii

* Tenbit.pl - internetowy portal dla młodzieży

* Plejada.pl - serwis internetowy w całości poświęcony wydarzeniom ze świata showbiznesu

* TVN24.pl - portal informacyjny

* TVNMed.pl - portal dla lekarzy

* Pascal - wydawnictwo turystyczne

* Mango Media - telezakupy

* Media+ - firma zajmująca się sprzedażą czasu antenowego

* Zumi.pl - internetowa mapa

Platforma cyfrowa [edytuj]

* n (kodowanie Conax)

* Telewizja na kartę (kodowanie Conax)

Prezydentem Grupy ITI jest Jan Wejchert, wiceprezydentami są Mariusz Walter i Bruno Valsangiacomo, a prezesem i dyrektorem generalnym jest Wojciech Kostrzewa.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Agora Spółka Akcyjna (GPW: AGO, LSE: AGOD)- polska spółka prawa handlowego notowana na giełdzie w Warszawie i giełdzie w Londynie prowadząca działalność medialną.

Jest właścicielem lub współwłaścicielem:

* ogólnopolskiego dziennika - "Gazeta Wyborcza",

* bezpłatnego dziennika "Metro" ukazującego się w większych polskich miastach,

* 3 bezpłatnych tygodników regionalnych,

* 14 ogólnopolskich magazynów kolorowych,

* 29 lokalnych rozgłośni radiowych i jednej ponadregionalnej - TOK FM, Roxy FM, Złote Przeboje, Blue FM

* ogólnopolskiej agencji outdoorowej AMS,

* portalu Gazeta.pl i serwisu ogłoszeniowego Aaaby.pl

* spółki Trader.com zajmującej się ogłoszeniami dla branży nieruchomości i motoryzacyjnej

* sieci drukarni

W przeszłości Agora miała też udziały m.in. w Radiu Zet i polskiej części telewizji Canal+, ale je odsprzedała. W roku 2002 czyniła starania o zakup ogólnopolskiej telewizji Polsat. W 2005 r. wprowadziła na rynek dziennik Nowy Dzień, ale po kilku miesiącach wydawanie pisma zakończono z powodu zbyt małej sprzedaży.

łentelygencie czytujesz naszo legie, e?

"Prasa [edytuj]

* Tygodnik Powszechny

* Nasza Legia

Rozrywka [edytuj]

* Multikino - sieć kin

* Silver Screen - sieć kin

* ITI Cinema - dystybutor filmów w kinach

* ITI Home Video - dystrybutor filmów na kasetach VHS, płytach VCD i DVD

* ITI Impresariat - agencja artystyczna

* Legia Warszawa - klub piłkarski

* CWKS Legia Warszawa - klub sportowy"

jacch, 24 Kwi 2009, 18:36

">Wrażenie "szyby" daje także nadużywanie narkotyków, może to być także zapowiedź przyszłych kłopotów psychicznych, a rozmowa z tą pania to był zwykły zbieg okoliczności podczas zaostrzenia objawów panie meloman."

To nie tak. Jest to dość typowe odczucie w rozmowie z człowiekiem cierpiącym na schizofrenię. Wiem skądinąd, że owa członkini PiS schizofrenii nie miała, ja nie mam jej także. Narkotyków nie zażywam, nie podejrzewam też o to mojej byłej rozmówczyni. Dlatego zresztą tak dobrze zapamiętałem ową rozmowę - pierwszy raz w życiu miałem takie wrażenie przy kontakcie ze zdrowym psychicznie człowiekiem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.