Skocz do zawartości
IGNORED

zakupiłem Magnat Vector 77

Rekomendowane odpowiedzi

Zerknij na wątek 335 w archiwum. Było tam mowa o 55'tkach. Ale 77'ek też słuchałem i mam o nich podobną opinię jak o niższym modelu. Powiem szczerze - jeszcze większy i jeszcze bardziej rozmyty, za to dudniący bas. Powiem poza tym co powiedziałem w poprzednim poście - te głośniki mają jeszcze jedno dobre zastosowanie - frontowe głośniki do zestawu kina domowego.

doradzał mi dośc siedzący w tym biznesie kilka lat. Wiem że sa to kolumny ciężkie i wymagają sporej mocy wzmacniacza. bedą grały z Yamaha ax-1070. w klasyfikacji AUDIO.DE dostały 64 pkt i mają 4 uszka :). ale po niedzili będą u mnie to sie podzielę wrażeniami (import z Niemiec)

Trudno sie dziwić by Niemcy w swoim pisemku "zjechali" niemieckie głośniki... Mnie akurat te głośniki rozczarowały. Przynajmniej biorąc pod względem ich gabaryty i cenę za jaką oferuje je ElcoExim. Jeśli kupisz je po cenie oferowanej w niemieckich marketach, to rozczarowanie będzie dużo, dużo mniejsze. W tym przypadku stosunek ceny do jakości będzie już dużo bardziej znośny. W kategoriach jednak absolutnych, jest to średniej jakości zestaw. Ale takie to już się wydaje opinie kiedy ma się trochę więcej grosza niż za czasów studenckich, zmieniło się już kilka razy "klocki" i głośniki i cały czas gawędząc w gronie audio-pasjonatów poszukuje dźwiękowego Eldorado. I za każdym razem, w aktualnie posiadanym sprzęcie czegoś brakuje i coś nie gra tak, jak u znajomego lub w jakimś audiofilskim salonie. Tak więc naprawdę, nie przejmuj się opiniami, tylko sam nabądź te głośniki, jakie w danym momencie są dla ciebie akceptowalne pod względem brzmienia, ceny czy współgrania ze sprzętem jaki posiadasz. A potem... zawsze można przecież sprzęt zmienić na lepszy.

Pozdrawiam

niewiele osób ma kolumny firmy Magnat dlatego się pytam. odnoszę wrażenie że w Polce mało znane sa te kolumny. wszyscy piszą raptem o 2-3 firmach i zachwycają się nimi. W Niemczech jest to znana firma, która robi dobre kolumny. posłuchamy zobaczymy :]

Gość ToemkK

(Konto usunięte)

no i stoją już u mnie. Troche to trwało. Teraz szukam wzmacniacza Yamaha używany. Narazie jest dobrze. Kolumny są duuuże i ciężkie. cena była baardzo konkurencyjna

Gość tomecz do Tomekk'a

(Konto usunięte)

ja tych kolumn nigdy nie widzialem ani nie slyszalem. U nas w polsce tez w sssssssszerokich kregach ludzi lubiących sluchac muzyki duzo sie mówi o 2-3 markach i wcale nie mozne z tego wnioskowac ze te 2-3 marki to dobry hi-fi.

Skoro zakupiles te kolumny, podejrzewam ze miales okazje je porównac z innym sprzetem, dokonales odpowiednich porównan i wybrales najlepsze.

Viel Spass beim Hoeren!