Skocz do zawartości
IGNORED

Przedwzmacniacz na opa627, opa637

Beat

Rekomendowane odpowiedzi

>igod

Zgadza się że schematy na opa są proste jednakże powinny być prawidłowe (rozkład nóżek może i taki sam ale inny offset).

>R.

Nie chcę regulacji tonów, ale pewny (dobrze brzmiący) schemat.

OPA... za Free

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Mogę podesłać schemat całego Rotela RA-1060, mozna zrobić wersję pre (tzn bez końcówek), super łatwo bo RA1060 ma wyjście pre, więc nawet nie trzeba kombinować, ot wyrzucić część i jest:D; co prawda jest na 2604, ale u mnie biega na duecie 627.

Pozdrawiam

Please wrzuc schemat na forum lub podeslij do mnie

[email protected]

Ja mam Rotel RC-03 i tam jest 2604 i 2134

jednak ja wymienilem je na komplety OPA627

potrzebuje jednak schematu aby ustalic czy nie trzeba zrobic

czegos wiecej. Moze pokusze sie o ustawienie ich pracy w klasie A

Zastanawiam się, czy możliwe jest aby w sprzęcie Pioneera VSX-806 dorobić wejście 5.1 (ten amlituner ma procesor dolby surrand, dolby prologic), gdyby było możliwe dorobienie takiego wejścia, to nie musiałbym zmieniać aplitunera, a kupując DVD z wyjściem 5.1, przerobionym aplikiem tylko wzmocniłbym sygnał i puścił na kolumny. Być może to co pisze, to jakaś nierealna rzecz, ale gdyby była realna to może warto się o to pokusić. Jeśli któryś z forumowiczów potrafi pomóc to z góry dziękuje.

->Adrian

poszukam 6 strony i doślę, skana z niej nie znalazłem, wie muszę spojrzeć w papiery:)

a ten 2134 w RC03 znajduję się tuż przy 2604 ?,

jak już pewnie spojrzałeś w ra1060 sa dwa 3124 (na schemacie jako NJM2114D) i jeden 2604, na 'oko' można było stwierdzić że na jednym 2134 zrobiona jest barwa, ale ten drugi był zagadką...;)

ale jak z schematu widac to barwa jest na dwóch 2134 !!!, i co najważniejsze jakj barwa off to i 2134 z toru off:).

Witam i polecam!Wzmocnienie +2V/V. OPA604/2604,rez.wej=10kohm,rez-in.do masy=10kohm,rez.zamyk.=10kohm,rez.sep.wyjscie=47ohm!

OPA134/2134,rez.wej=50kohm,rez-in.do

masy=50kohm,rez.zamyk.=50kohm,rez.sep.wyjscie=10ohm!

OPA627 mnie nieinteres.mam do puszcz.za 35 ZL/szt!

Gość JacekPlacek nie zalogowany

(Konto usunięte)

Nowy2> Linear Technology robi doskonałe wzmacniacze operacyjne. Nie wiem skąd ten "owczy pęd" ,że OPA, OPA i tylko OPA jakby cału świat to tylko Burr-Brown i nikt więcej.

Pozdr

Jacek

Masz rację, że są świetne np. LT1115 (szumy 1,2 nV/SQRTHz, SR 10V/us) czy LT1028 (szumy 0,85 nV/SQRTHz, SR 11V/us, GBW 75 MHz, CMRR 126dB, PSRR 132dB). Ten ostatni, kładzie na łopatki wychwalany tutaj wzmacniacz operacyjny INA103. To nie owczy pęd, a raczej kłopoty z ich dostępnością powodują, że BB rządzi (ELFA ma trochę LT w swojej w ofercie).

Gość jacekPlacek nie zalogowany

(Konto usunięte)

Nowy2> Swego czasu jak nie było na szeroką skalę dobrodziejstw internetu czy też ELFY w Polsce kupowałem aż w Berlinie bo u nas było tzw. dno i bąbelki

Pozdr

LT sa takie sobie!Parametry statyczne niezle!Ale sonicznie slabe!INA103,deklas.LT!A OPA627/637 sa spartolone,ludziska kase wydali i sie dziwia,ze bas rozmyty,srodek wybaluszony,itp.A jest wiele istotnych param.statycznych podawanych do k.typu ukl.scalonego.A jak widze ze ktos podaje jako argument szumy "wartosci usrednione"to sie dziwie,bo nawet do aplikacji phono niejest to podstawowy wyznacznik jakosci!Tam gdzie sa wzmocnienia ok.1>5V/V dla linii szumy nawet o wartosci ok.35nV sa nieistotne w praktyce!

Sonicznie do systemu to nawet uA741 moze zagadac!5520 to sredniej klasy kostka ale slyszalem ze z lampkami poprawnie sie zgrywa.Obecnie jade na scalakach Apexa i powolutku wywalam moje inne klamoty.Ja pilnoje nowe trendy o ile sa dobre,w temacie Apexa boli cena kostek,ale warto!

Powinienem napisać do czego potrzebuję przedwzmacniacz. Więc może jeszcze raz.

Szukam prostego i dobrze brzmiącego przedwzmacniacza (bez regulacji wysokie niskie) na wzmacniaczu operacyjnym do Aleph - X (może na INA103 albo jakimś OPA ?). Chciałem opa627 ze względu na renomę "klasyka hi-end" i szybkość 55V/uS (opa637 - 135 V/uS) i niskie zniekształcenia.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.