Skocz do zawartości
IGNORED

Yamaha, Denon czy Marantz

kondziopill

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Witam.

Nie jestem totalnym audiofilem tylko melomanem. I moge stwierdzic ze Denon avc a10se jest kompromisem miedzy dobrym stereo, a bardzo dobrym kinem domowym. Nie ma on wodotryskow typu kalibracja dzwieku, dziesiatki dsp czy true dd itd ale jest to bardzo dobra konstrukcja z pozadnym zasilaniem i koncowkami mocy. Czasem na tym forum czytalem, ze wzmacniacze denon nie daja sobie rady z kolumnami dynaudio gdyz sa dosc wymagajace jesli chodzi o wydajnasc pradowa. Nie jest to prawda gdyz posiadam dynaudio audience 50 i avc a10se radzil sobie z nimi rewelacyjnie. Swietne soprany, srednie to slodycz a bas potezny i kontrolowany. Tak sie sklada, ze mam do sprzedania denon avc a10se, a do kompletu jesli ktos ma ochote takze denon dvd5000 ktory jest moim zdaniem bialym krukiem. Sprzedaje te klocki razem lub oddzielnie gdyz zakupilem denon avc a1se i denon dvd a1.

Pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-19380-100006773 1240565846_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

posiadam (do oddania- PW) Yamaha dsp A2 . Ty piszesz o A1 - sa one bardzo podobne , a1 ma chyba wiecej 'Watow' i wiecej coaxial wejsc. Co do brzmienia to naprawde dobry wzmacniacz. Uzywalem go troszke w kinie i stereo z przewaga na stereo i musze powiedziec to kawal dobrego pieca. W moim zestawie podkreslony byl bas(mi to odpowiadalo) choc gora tez byla nienajgorsza. Panel wykonany z alu, wyglad jak dla mnie super-bez swiecidelek i bajerow. Mocny piecyk- nigdy nie przekroczylem 4 w skali 10 a juz ''miotalo chalupka'' :) Jedynie co to pilot jest badziewiarski- tzn wykonanie skrzypiacy plastik. Mnogosc wyjsc/wejsc i opcji ustawien.

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.