Skocz do zawartości
IGNORED

Bocznica i nowe zakładki

Marcin T.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Chcialem powiedziec, ze wedlug mnie zalozenie dodtakowych zakladek - tj. bocznica i muzyka bylo beznadziejnym pomyslem. Poprzez to, forum stracilo na swojej spontanicznosci i autentycznosci; poza tym trzeba przerzucac sie od zakladki do zakladki. Czy ktos podziela moje zdanie?

https://www.audiostereo.pl/topic/5109-bocznica-i-nowe-zak%C5%82adki/

forum w pojęciu niektórych userów (zwłaszcza z dopiskiem gość), ma służyć zaspokojeniu ich najdurniejszych pytań - ma to się odbywać szybko, sprawnie i wyczerpująco... jakakolwiek dyskusja między starymi znajomymi jest niemile widziana, gdyż zbyt ciężko jest wówczas wyłowić potrzebne informacje (bo czytać trzeba, a jak się okazuje może to sprawiać ból niektórym osobnikom)...

jestem więc za powrotem do starych zakładek, ew. za zostawieniem muzyki, bo to inna działka... jesli w stereo, w środku jakiegoś tematu pojawią się posty na tematy muzyczne, to bedzie to przecież jak najbardziej pożądane... jednak samą muzykę teoretycznie można by zostawić osobno - wyszukiwarka przeszukiwać powinna wszystkie zakładki (pewnie tak robi - jeśli tak jest to spox)... generalnie zaś skasowanie muzyki nie byłoby aż tak złym pomysłem... więcej ludzi wejdzie na temat muzyczny jeśli bedzie on w najbardziej uczęszczanej zakładce stereo (które jak wiemy służy do słuchania tejże)...

A ja jestem za!

MUZYKA - bardzo mi sie podoba, że tematy są wyodrębnione, bo jak chcę przeczytać o Mozarcie, to tylko 1. klik na zakładkę, drugie na wątek i voila! World? Klik i już.

BOCZNICA - byłem i jestem za tym, aby to był "śmietnik" na wątki o takiej właśnie zawartości. Szkoda je tak całkiem wyrzucić, bo moga służyć np. jako pożywka dla socjologa. Zamulają główne fora, więc ja na bocznicę...

Postulowałem natomiast, i podrzymuję, zrobienie zakładki WSZYSTKIE albo mechanizmu wyboru, które zakładki chce się ŁĄCZNIE widzieć. Wtedy każdy widzi to, co chce. Podobnie działają przecież np. ogłoszenia ('wszystkie'). Mechanizm indywidualnej konfiguracji byłby oczywiście najwygodniejszy.

u mnie się pokazało wybrane ale jak to się jje to ja już nie wiem... ja wyobrażałem sobie to jako mix wybranych zakładek np. muzyki i stereo... pokazywały by się wpisy w kolejności czasowej z obydwu...

mi to wygląda po prostu na, jak sama nazwa mówi, wybrane tematy. W sumie spoko sprawa (przynajmniej dla mnie). Jestem tu od niedawna i nie wiem czy takie coś już wcześniej funkcjonowało. Mi się w każdym razie podoba... tylko jak dodać te tematy do tej nowej zakładki ???

Bocznica albo kurwica ;-) Tzn chciałem powiedzieć ,że popieram idee i prosze nic nie zmieniac - zmiany idą w dobrym kierunku . Nie da się czytać całego forum więc trzeba sobie profilowac ,wybierać , wyszukiwać .

Inna sprawa - czy można zsynchronizować wyszukiwarkę forumową z opiniami ? Żeby wpisując jako słowo kluczowe konkretny model sprzętu lub tytuł płyty wyszukiwarka przeszukiwała również dział opinie ?

dziękuję i pozdrawiam

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.