Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz słuchawkowy do 2500zł.

philip100

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich!

Czy do kwoty 2500zł. Cayin HA-1A będzie najrozsądniejszym rozwiązaniem do napędzenia AKG K701?

Muzyka jakiej słucham to jazz, lounge, elektronika przepleciona akustyką (np. Buddha-Bar) a za źródło i transport na chwilę obecną odpowiadały by laptop i DAC(iBasso D10)

Wszelka pomoc mile widziana :)

Pozdrawiam!

Z Head-fi jeśli zaufać mojemu okaleczonemu angielskiemu :) wynika że ten DAC jest dosyć dobry, często spotykalem określenia: "D10- wielki mały DAC". Ok, Ale Jeśli już faktycznie inwestować w przyzwoitego DAC'a to przewidziany budrzet musiał bym podzielić na 2 urządzenia... Może zapytam tak: Jaki tor dla K701 (DAC/AMP do 2500zł.) byłby lepszy niż podpięcie takiego Cayin'a pod D10?

boje sie, ze wszystko co zrobisz, nie bedzie wykorzystywalo w 100% wszystkich mozliwosci sprzetu. K701 to moga byc wybitne sluchawki ale z wybitnego toru (dlatego ich nie kupilem). Kupic wg. mnie nalezy MOCNY, basowy i lampowy wzmacniacz. A jednoczesnie zdawac sobie sprawe, ze w kwestii zrodla jest chyba jeszcze troche do zrobienia. Ja bym cos polecil ale mi nie wolno :P a raczej sam nie chce i sie ograniczam bo niektorzy forumowicze juz mieli o to do mnie zal a wrecz posypaly sie oskarzenia :D

Cayin HA-1A wydaje się tu naturalnym wyborem, z czasem na pewno wymień DACa na lepszego i lampki w Cayinie pewnie też. AKG ciągnie dobrze, co potwierdzało kilka relacji znanych mi osób.

Witam,

Mam takie same sluchawki i obecnie sa napedzane z Little Dot mk3. Jako zrodla uzywam Valab NOS Dac podlaczonego przez USB. Bardzo przyjemnie to wszystko plumka: detaliczna, nienarzucajaca sie gora, ladna srednica, niczym nieskrepowany bas - a i tak najlepsze jest wrazenie przestrzeni :)

Nie sluchalem Cayina tak wiec nie moge wypowiadac sie, ale z tego co widzialem to jest zdecydowanie drozszy od LDmk3 - czy lepszy?

Frd.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.