Skocz do zawartości
IGNORED

Szukam filmów w 1.85:1

Axl2000

Rekomendowane odpowiedzi

Szkoda, że nie można edytowac postów, dodałbym ta fotkę, gdyż właśnie tak wyglądają MiB 2 na zwykłym DVD...dla mnie rewelacja (centralny stoi z boku bo jestem przed remontem i nie ustawiałem nic) i czegoś takiego szukam :) A filmy w 1.85:1 wyglądają duzo lepiej niż 2.35:1...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

osmiele sie zauwazyc ze:

- 1.85:1 i 16/9 to nie to samo

- to ze film na DVD ma proporcje 1.85 wcale nie oznacza ze zajmuje (prawie) cala ramke obrazu. Owszem zazwyczaj tak jest. Widzialem jednak takie dziwolagi jak DVD z filmem 1.85 na ramce standardowej (1.33). Nie wiem kto i dlaczego to zrobil ale tak bylo.

- nie wiem czy rozumiesz fakt ze to w jakim formacie jest dane dzielo nakrecone wynika z takiej czy innej decyzji jego tworcy. Jakby sie uprzec to film nakrecony w panoramie mozna "przyciac" (pan-scan) i w takiej formie wpakowac na DVD. Bylbys z tego zadowolony?

Z obrazem nie poradzisz, a napisy w niektórych playerach można podnieść (Panasonic S49)

A tak poza tym to film najlepiej oglądać w formacie takim, w jakim został nakręcony.

W końcu operator na planie jest od kompozycji kadru, a widz ma to ocenić w całości, a nie we fragmencie.

• 4 tygodnie później...

Ukryta Zawartość

Ostrzegam, że jest tego dużo :)

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.