Skocz do zawartości
IGNORED

Czy ktoś miał do czynienia - końcówka.

sav

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Czy ktoś miał do czynienia? Czy to jest coś warte np do imprez na działce?

Ukryta Zawartość

Znalazłem taki cytat"

"witam,posiadam Sharpa 8800 ,do wzmacka wbudowałem regulator głośności ...działa świetnie ...podłączyłem pod niego 4altusy z nowymi głośnikami hansena i alpharda...uderzenie jest nie iemskie gdyż dwie kolumny wyposażyłem w głośniki dwu cewkowe o mocy 340watt...ponadto zmasowałem dwie tuby blaupunkt wersje gt 2razy 200watt 4ohm...spreęt trzymam w domu..jest masakra...jak imprezy to tylko z moim sprzetem..nie ma nad czym się zastanawiać...jeśli moj sharp pociągnął mo sprzet to podejrzewam,że z Twoim nie będzie miał problemu...

Widać pisał to jakiś a'la dres albo miłośnik Dibeisi :)

Ten SHARP Jest na końcówkach STK, dość delikatne, nie wolno podlączać 4 Ohm ! Bo zjarasz te STK a naprawa jest kosztowna.

Ogólnie on tam nic wielkiego nie ma, wiem bo miałem Sharpa 7700 komplet z kolumnami.Trochę mocy to ma ale jakoś głuchawo gra.

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

• Redaktorzy

Jeśli facet podłączył do tego CZTERY sztuki Altusów, to lepiej nie myśleć, jaką uzyskał wynikową impedancję. W każdym razie wzmacniacz jest na granicy śmierci klinicznej.

Witam

wkurzają mnie opinie ludzi którzy nigdy nie słuchali ale "wiedzą" ... . Owszem, prawdą jest że pochodzi z plastikowej wieży Sharpa, która wyjątkowo kiepsko wyglądała. Ale jest to dual mono o dużym wzmocnieniu, który jakością dźwięku kasuje wszystkie używane(!) konstrukcje zintegrowane do ok. 700 i nowe do +/- 1200 zł. Podłącza się to do wyjścia regulowanego odtwarzacza CD lub przedwzmacniacza i masz rasowy, audiofilski dźwięk. Wysteruje każde kolumny, ale o impedancji min. 8 Ohm. Te stare STK-i wcale nie są takie złe, jak niektórzy chcieliby sądzić. Za te pieniądze - best buy, i najlepsza droga do zbudowania sobie pierwszego, używanego, audiofilskiego systemu za tzw. grosze ! Dostępna jest też prostsza wersja Sharp 7700 na jednym STK-u, za niższe pieniądze - prawie tak samo dobra i dużo tańsza. A piszę bo kiedyś to miałem i byłem naprawdę zdziwiony jakością dźwięku za te śmieszne pieniądze. Taki sprzętowy odpowiednik daewoo leganza - niby dobry, ale zawsze to tylko daewoo ... czyli chłopiec do bicia.

Trzeba zawsze myśleć pozytwynie. Przecież niezłą doniczkę można na nim zawsze postawić. A jeśli nie to siedzenie na imprezę wyjdzie znakomite. Jedno miejsce siedzące więcej. Sharp HiEnd :) dobre.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

co do brzmienia .... to się nie wypowiem , ale te MOCE to jakieś nieporozumienie. Patrząc na przewód zasilający ( ponad 1 KW ) i niespecjalne zaciski głośnikowe myślę sobie ze to jakiś żart - nawet jeśli ktoś tak napisał na tabliczce znamionowej

justas32, 26 Mar 2009, 11:19

....Podłącza się to do wyjścia regulowanego odtwarzacza CD lub

>przedwzmacniacza i masz rasowy, audiofilski dźwięk. Wysteruje każde kolumny, ale o impedancji min. 8

>Ohm. Te stare STK-i wcale nie są takie złe, jak niektórzy chcieliby sądzić. Za te pieniądze - best

>buy, i najlepsza droga do zbudowania sobie pierwszego, używanego, audiofilskiego systemu za tzw.

>grosze ! ... czyli chłopiec do bicia.

Pisząc takie brednie jesteś sam chłopcem do bicia a nawet jak ktoś ma fantazje to i do kopania. Wyjazd z określeniem "audiofilski system" był niesamowity. Kolego, wracaj na allegro i tam czekaj na frajera. Tutaj nie ten czas i nie to miejsce. Naprawdę przestań robić sieczkę z mózgu ludziom. Kup sobie to cacko i onanizuj się jego dźwiękiem w plastikowym zaciszu.

....audiofilski system...........jezuuuuuu.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Wystarczy spojrzeć na te zaciski kabli głośnikowych. Biede widzę. Takie rzeczy mają tylko w Erze lub we wzmakach za 100-200 zł na alledrogo.

Ale jak to mówią każdy klocek ma swojego klienta.

Syneczku

po pierwsze nie jestem twoim kolegą. Nie wiem kim jesteś, ale i tak jesteś za krótki - co najwyżej możesz sobie poszczekać w moim kierunku na tym smętnym forum. Nie sprzedaję na allegro takich wzmacniaczy. Kiedyś go miałem i uważam że za takie śmieszne pieniądze jakie kosztuje wart jest kupna dla kogoś kto chce rozpocząć swoją przygodę z hi-fi. Nie chcę mi się sprawdzać co tam masz w swoim sprzęciku, ale boję się że ten tani wzmacniacz rozkłada twój na łopatki. Możesz nie odpowiadać - nie interesuje mnie twoja opinia. Tym bardziej że pewnie go nigdy nie słuchałeś więc i tak nie wiesz o czym piszesz.

sitku - sprawdziłem jednak twój sprzęt. Nie kompromituj się komentowaniem tych końcówek mocy. Po prostu kup ją sobie, to po raz pierwszy usłyszysz muzykę. Oczywiście po wymianie kolumn i odtwarzacza. Wtedy będziesz mógł się cieszyć swoim - jak to ładnie ująłeś - plastikowym światem. Bo twój obecny nie jest nawet plastikowy. Co jak widać nie przeszkadza ci mieć dobrego samopoczucia.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - jak kiedyś ? - jak 3 miesiące temu zakładasz taki topic :))) Sprzedałeś to "cudo" po miesiącu ? :D Z tego co pamiętam cała ta paździerzowo-plastikowa wieża Sharpa z kolumnami ze sklejki kosztowała kilkaset marek w Niemczech - końcówka, pre z korektorem, CD, magnetofon i chyba gramofon jeszcze był w szafce tworzącej komplet. Podobne modele miało w swojej ofercie firma Uniwersum czy jakos tak.....było to typowe hifi dla ludu, żaden AUDIOFILSKI dźwięk !!!!!

Ukryta Zawartość

Wspomniany sprzęt w środku.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Cał zestaw :) i rekomendowany zestaw głośnikowy :)

Ukryta Zawartość

post-20011-100009471 1238091888_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dokładnie taką miał mój kuzyn:

Ukryta Zawartość

post-54-100009469 1238093285_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.