Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  247 członków

Vincent Klub
IGNORED

Klub miłośników marki VINCENT

Rekomendowane odpowiedzi

Hej, mam pytanie, czy podłączał ktoś z Was Vincenta w opcji bi-wiringu,wniosło to cokolwiek? A druga kwestia,czy jeśli mam kable Chord Odyssey to przy bi wiringu powinienem identyczne stosować czy mogę np górę puścić Chordem, a dół zwykłym solidnym 2.5mm OFC z rolki ? Bo niekoniecznie mam ochotę wydawać tysia kolejnego. Glosniki to Monitor Audio Silver 10, Vincent to SV 237mk2, a mostki obecnie mam też Chorda ten sam kabel, więc tu też nie wiem czy ma sens w ogóle kombinować z tym bi wiringiem, czy szukam dziury w d...e.

Edytowane przez Slay
9 godzin temu, Slay napisał:

Hej, mam pytanie, czy podłączał ktoś z Was Vincenta w opcji bi-wiringu,wniosło to cokolwiek? A druga kwestia,czy jeśli mam kable Chord Odyssey to przy bi wiringu powinienem identyczne stosować czy mogę np górę puścić Chordem, a dół zwykłym solidnym 2.5mm OFC z rolki ? Bo niekoniecznie mam ochotę wydawać tysia kolejnego. Glosniki to Monitor Audio Silver 10, Vincent to SV 237mk2, a mostki obecnie mam też Chorda ten sam kabel, więc tu też nie wiem czy ma sens w ogóle kombinować z tym bi wiringiem, czy szukam dziury w d...e.

Cześć,

Ciekawy temat. Moim zdaniem na początek zrób ten eksperyment minimalnym kosztem. Zaproś kogoś aby można było zrobić ślepe testy tego rozwiązania. Jak będziesz miał pewność, że słyszysz plusy tego rozwiązania, to wtedy zacznij inwestować. Tak bym zrobił 🙂 

głowa do góry! - powiedział kat do skazańca! :))

Witam Mam Pytanie czy polecicie jakis serwis

VINCENT SV-226MK POZNAŃ

przegląd i moze modyfikacja jak tu 

https://audioautonomy.com/vincent-sv-266/  DO wrocławia troche daleko 

Pozdrawiam

2 godziny temu, ITI - SERWIS napisał:

Witam Mam Pytanie czy polecicie jakis serwis

VINCENT SV-226MK POZNAŃ

przegląd i moze modyfikacja jak tu 

https://audioautonomy.com/vincent-sv-266/  DO wrocławia troche daleko 

Pozdrawiam

Może i daleko ale to nie pierwszy modyfikowany vincent w tym serwisie.

Ja robiłem u nich 237mk i jestem zadowolony z efektu i co najważniejsze, bardzo sympatyczny człowiek z wiedzą co i jak pozamieniać. 

W dniu 3.04.2025 o 13:44, Slay napisał:

no właśnie, moje idą do mnie, coś wniosły ?

Wczoraj włożyłem moje. Na razie bez wyczuwalnych zmian.....

13 godzin temu, darwroc napisał:

Może i daleko ale to nie pierwszy modyfikowany vincent w tym serwisie.

Ja robiłem u nich 237mk i jestem zadowolony z efektu i co najważniejsze, bardzo sympatyczny człowiek z wiedzą co i jak pozamieniać. 

Dzięki za potwierdzenie opini rozmawiałem z nimi jakis czas temu Maja wiedze i potrafia doradzić no nic przynajmniej bedzie wycieczka Pozdrawiam 

8 godzin temu, Slay napisał:

Hej , doszły te lampy. Wchodzisz? 

Hej,

A ile chcesz za parę JAN? I czy sprzedasz też jedną ECC83? Daj znać na priv jakby coś 🙂

9 minut temu, Nurek napisał:

Hej,

A ile chcesz za parę JAN? I czy sprzedasz też jedną ECC83? Daj znać na priv jakby coś 🙂

wez zakrec do mnie, ecc 83 pewnie mogę , sprzedam generalnie w cenie polowy zakupu bo parami oba komplety kupowałem. Mam Brimara albo Raytheona do wyboru, obie grają świetnie, niekoniecznie słyszę różnice miedzy nimi, ale ja słucham metalu, więc nie są to dźwięki typowo audiofilskie. Jany kolega z drugiego posta bierze, bo wcześniej wyraził chęć ich wzięcia. Nie umiem pisać priv tu, napisz Ty proszę, to odpiszę, dam nr tel i się dogadamy. 

9 minut temu, paweljagus napisał:

Tak biorę jak się dogadujemy ?

napisz proszę priv, ja nie umiem, ale jak się pojawi wiadomość to mi pokaże i odpiszę, dam nr tel. 

Edytowane przez Slay
  • 2 tygodnie później...

Panowie, jako że ponabywałem tych lamp podwójnie, a i odnalazłem tą, która mi najbardziej odpowiada, mam pozostałe mi dwie na sprzedaż w cenie połówek zakupu, bo dublami kupiłem. Każdej z nich słuchałem, kupiłem je opisane jako NOS i pomierzone wykazujące 100%. Brzmią wyśmienicie, Brimar jest cieplejszy i bardzij muzykalny jak dla mnie, Raytheon ma że tak to powiem srogie uderzenie. Jedna muzyka mi gada fajniej z Brimarem, inna z Raytheonem, ale zdecydowałem pozostawić sobie Raytheona, do metalu jakoś mi bardziej on pasuje mimo wszystko. Brimara sprzedam więc za 300 plus nadanie, a drugiego Raytheona za 325 zł plus nadanie. Obie biją na głowę chinolka jaki seryjnie mi siedział w Vincencie. Polecam, nie jest to duży koszt patrząc na ceny allegrowe lub nowych lamp z Chin, które są po prostu mało trwałe, nawet jeśli znajdą się grające zacnie. Ktoś jest zainteresowany? Obie to ECC83 (12AX7)

Edytowane przez Slay
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.