Skocz do zawartości
IGNORED

CYRUS Power MBLOC - problem!

roro-szu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam . Mam ogromny problem.

Nabyłem niedawno CYRUSA Preampa i dwie końcówki mocy MBloc. Obie działają z osobna w trybie strero.Natomiast jeśli próbuję uruchomić je w trybie (jako monobloki) Mbloc to zaczyna migotać zielona kontrolka (obok włącznika standby).Podłączenie PSX nic nie zmienia po za tym ,że również on się nie uruchamia (świeci się czerwona dioda PSXa).

Podpiełem więc Psx do Preampu i PSX zaczął działać!

Co robię źle ? Dodam ,że podłączałem zgodnie z instrukcją.Kable głośnikowa wpięte do zewnętrznych gniazd.

Czy jest ktoś kto pomoże mi rozwiązać ten problem?

https://www.audiostereo.pl/topic/50295-cyrus-power-mbloc-problem/

Przede wszystkim, musze byc pewien co tam masz. Uwazam ze masz "Power" i po lewej strony jest maly czerwony swiatlo, pod tym pisze MBLOC ?? Pasuje do tego Psx-r i nie psx, naleze do wczesniesze, np. Cyrus 2 i inny, ale nie "Power" Jesli faktyczny masz starszy psx, nic ci nie uratuje oproc zamienic za nowszy typ. W moim zdania masz Psx-r i to tez pasuje do originalnie Pre, ktore tez masz.

A jesli masz nowsze Psx-r, jest tylko kwestia 4 wewnacznie kabli ktore pozwole uzyczem jaka monobloc. Chyba kupilesz razem i od te same osoba, w takym razie powinna dzialac razem tak jak sa, jesli faktycznie on/ona/oni tak uzywali. Moze nigny nie pracowaly razem, w kazdym badz razie az operowac jak monobloci, kazdy wzmacniac musi posiadac swoj psx-r. Radzilem zkontaktowac z sprzedawce i konkretny dowiedziec jak zostale uzywanie przed jakikolwiek wewnacznie zmian.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Tu znajdziesz pare foto. Pisze ze kolory moge byc innaczej ale zawsze lewej pare / prawej pare. Nie jestem odpowiadzalnie za informacja, tylko przekaze.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Tak wygląda od tyłu

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

T

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Chodzi mi głównie o to czy wystartuje w trybie Mbloc bez PSX-R, bo tucały czas miga kontrolka na zielonoi końcówka nie startuje.

Ja nieposiadam PSX-R, ale mam dostęp do niego.Co też nic nie dało gdy go włączyliśmy do końcówki.

Proszę o więcej informacji.

Spróbuję zamienić przewody.

Dziękuję Andy M !!!

Witam

Tu chyba jest odpowiedz,

Ukryta Zawartość

Pozdrawiam

Robert

Ukryta Zawartość

Az operowac w tryb monobloc, musi byc psx-r. Nie jest w stanie bez tego. Chyba ze probowales razem z psx-r-em przed zmian kabelki bo moze juz zostalo zamienione ? Jesli tak, uwazem ze masz bardzej powazny problem, tzn. drogi. Jeszcze raz radze kontakt sprzedawca.

Próbowałem obie końcówki osobno z PSX-R (mam tylko 1szt. PSX-R) i żadna niechce wystartować w trybie Mbloc - czy muszą być jednocześnie dwa PSX-R ?

Zastanawiam się już czy, aby nie jest uszkodzona wtrybie mono ( a w zasadzie dwie).

czy muszą być jednocześnie dwa PSX-R ?

Nie, bo moze ktos chialby kozystac jednego w srotku do kino np. Jesli juz testowalesz osobnie, "Power" razem z psx-r em, i nic nie dziala tak jak powinnen, niestety jest problem i drugiego psx-r nic nie pomoze.

Jeszcze pare pytania. Pozyczylesz tego psx-r, co nie? Psx-r wyprodukowanie po pewien data, same sie wyreguluje. Jaki jest numer do ten ktore masz i bede sprawdzic. Ale skoro ze dziala bez problemu przy Pre, uwazem ze nie bedzie problem z psx-r em.

Czy juz sie skontaktowalesz z sprzedawca ? Moze dowiesz cos warto wiedziec!

Wiem ze to nie pomoze ale nie jestes wlasczyczele zadnego psx-r w tej chwile i prawdo podobnie, najpierw pasuje psx-r na pre dodawac. Wiecej pomoze dzwiek na pre niz wiecej moc od "Power" Niestety, taka jest prawde z tego Pre, potrzebuje, nawet wymaga.

Dziękuję bardzo za rady i pomoc .

Byłem zmuszony zwrócić Cyrusy MBLOC ponieważ nie zagrały jako monobloki.

Natomiast cieszy mnie bardzo Pre Amp Cyrusa -jest poprostu świetny, a wziełem go w ciemno! .

Obecnie testuję amerykańską końcówkę mocy do studia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.