Skocz do zawartości
IGNORED

TANIE KONDENSATORY z Rosji/ Ukrainy

k3nski

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Czy interesują kolegów rosyjskie/ukraińskie kondensatory ? Jeśli tak to proszę o wskazanie konkretnych typów a najlepiej wklejenie fotki takiego kondensatora. Wiem, że niektóre kondensatory cieszą się uznaniem wśród konstruktorów. Przyczyna tego postu jest taka, że za +/- dwa tygodnie wybieram się na Ukrainę, mam tam kolegów zajmujących się amatorsko elektroniką i mogą pomóc w namierzeniu taniego dostawcy takich kondensatorów. Koledzy z tego forum wskazali mi wstępnie takie oto kondensatory (fotki w załączniku).

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-18301-100009732 1237829292_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/50294-tanie-kondensatory-z-rosji-ukrainy/

Panowie co jest?

Nikt nie potrzebuje kondensatorów z Ukrainy, a jak pytam o cenę FT-3 to 20zł !!(nie pierwszy raz) Zgroza! Kupowaliście po 6zł!

Zgłaszam chęć kupna kondów FT-3 0,1uF 600V.

Mam nadzieję, że będzie nas więcej.

Pozdrawiam!

ja mam do sprzedania takie kondziory

1uf -3szt. 0,5uf - 2szt. 0,1uf 14sztuk

galeria (gdzieś tam są)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Podam link jako poglądówkę:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

www.myspace.com/loszmi

- 0,068 uf K40y-9 400V i więcej 2x

- 0,033 uf FT-3 400V i więcej 2x

To razem a jak by nie było to;

- 0,1 uf K40y-9 400V i więcej 2x

Kupiłbym też te zielone w dobrej cenie (4x)lub (do zwrotnic) mbgo 10uf 2x, (nie wiem czy warto?).

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Witam

Na dzień dzisiejszy udało mi się namierzyć producenta kondensatorów typu K75-10. Produkują je w Riazaniu (Rosja). Poliestrowe produkują w Rachowie ( Ukraina ). Nie udało mi się natomiast namierzyć producenta teflonowych FT3 i K40Y-9, jeśli ktoś z kolegów wie gdzie produkują to proszę o informację, za wszelką pomoc z góry dziękuję.

Przy tej ilości kondensatorów, która nas interesuje trzeba będzie poszukać w rosyjskich sklepach elektronicznych lub na bazarach. Jeśli kolega „nick30” na możliwość spenetrować bazar w Lwowie to super. Pamiętam, że elektronikę sprzedają w Lwowie na bazarze tylko w środy i soboty? Ale czy dalej te terminy są aktualne tego nie wiem.

Tak bazar jest w środy i soboty, tak jak było wcześniej. Pododno jest jeszcze w poniedziałek, ale niema wszystkich sprzedawców. FT-3 jak i K40Y juz dawno nieprodukuja są to stare zapasy z fabryk które działały na potrzebe wojskowe. Znależć kondy K73-16B nie skaładda trudności, natomiast FT-3 i K40 to juz nie takie lekkie zadanie, dużo audiofilów ukrainskich na nich poluje.

Witam

Tak kol "nick30" masz 100% rację jeśli chodzi o kondensatory typu K40Y -9 to tylko należy brać pod uwagę te wyprodukowane do końca 1991r., takie same informacje dostałem również od kolegów z Rosji. Przyczyna jest prosta - kondensatory K40Y-9 produkowano w firmie EPSILON - Odessa. W 1992 r. firma EPSILON została przejęta ? wykupiona ? (dokładnie sprawy nie znam) przez inną firmę i zaczęły się „usprawnienia” i „patenty” w stylu jak utrzeć d......ę szkłem i efekty widać. Jeśli chodzi o kondensatory FT-3 to są produkowane w firmie SIBIKOND -Nowosybirsk i nie ma tu najmniejszego znaczenia data produkcji. Natomiast kondensatory KT75-10 są produkowane przez POLIKOND w Riazaniu i tu też data produkcji nie ma znaczenia.

Postaram się jutro podesłać kilka tabel z rastrem wszystkich wartości pojemności jakie są do zdobycia, oczywiście dla kondensatorów trzech wymienionych powyżej typów tzn.: K75-10, K40Y-9 i FT-3.

P.S. Kolego”nick30” jeśli masz możliwość załatwić kondensatory w Lwowie, to nie będę wchodził między wódkę i zakąskę.

Fajnie rozpisaleś z tymi kondami. U nas we Lwowie mowią, że FT-3 już nie produkują (może dla tego żeby podnieść cene, i te co znalazłem faktycznie są stare). Tez dużo ludzi kupuje ich zadla tej taśmy teflonowe, mowia, ze wykorzystuja ową taśme dla toroidow. I to znacznie podnosi cene tych kondensatorów. Odnosnie k75 to faktycznie sa nowe. Postaram sie do wieczora wkleić zdjęcia tych kondensatorów co kupiłem we Lwowie. We Lwowie bede dopiero za wa tygodni.

P.S. Ja też nie chcę nikomu wchodzić w interes, jak planujecie wjazd do Lwowa po kondy. Przy okazji można jeszcze i miasto zoaczyć . Jest Piękne :)

Witam

Podaję rastry pojemności w/w kondensatorów.

P.S. Kolego " McGyver " po raz kolejny proszę o zapłatę za wysłane 18.03.2009r. puszki metalowe na transformatory. Mimo moich licznych próśb nie raczysz uregulować należności, czy mam to traktować jako próbę oszustwa.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ).doc

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.