Skocz do zawartości
IGNORED

oehlbach heavenly sound pure silver

brodawid

Rekomendowane odpowiedzi

To prawda, Stara_lama. Jednak mnie najbardziej zastanawia, że Anglicy i Amerykanie widzą te słowa tak, jak my nasze... Więc czy na nich mimo wszystko działa?

Choć nie, oni wtedy sobie dobierają jakieś romantyczniejsze nazwy, typu Equinox czy Audio Quest - Równonoc, Wielkie zadanie audio;)

ashirgo, 14 Mar 2009, 10:37

>To prawda, Stara_lama. Jednak mnie najbardziej zastanawia, że Anglicy i Amerykanie widzą te słowa

>tak, jak my nasze... Więc czy na nich mimo wszystko działa?

>

>Choć nie, oni wtedy sobie dobierają jakieś romantyczniejsze nazwy, typu Equinox czy Audio Quest -

>Równonoc, Wielkie zadanie audio;)

...albo np Shunyata Hydra - to z kolei brzmi melodyjnie z wyraźną nutką drapieżności.

Ciekawym eksperymentem w krajach anglojęzycznych mogłoby być zastosowanie w nazewnictwie języków wschodniosłowiańskich i cyrylicy.

Bo kabelki nie grają, geniuszu;) Gdyby tak było, to inżynierowie martwiliby się o konstrukcję kabli równie co o komponenty i layout projektów:)I w ogóle byłby sprzęt audio sprzedawany z kabelkami tej samej firmy, super-dedykowanymi i w ogóle:P

ashirgo, 15 Mar 2009, 18:21

>Bo kabelki nie grają, geniuszu;)

wcale się nie dziwię sceptyzmowi kolegi gdyż sam do niedawna byłem sceptykiem ale od kiedy podpiełem zupełnie z przypadku kable głośnikowe van den hula do moich Sonusów pojawił sie taki basss że nawet moja kobieta stwierdziła że różnicę uslyszał by "głuchy" muzycznie- znaczy każdy!! Poźniej inkonekty i tak cała przygoda się rozpoczeła.

Kolego ashirgo zdobędziesz jeszcze troszkę doświadczenia a na pewno przekonasz się że tak naprawdę to gra wszystko

Znaczy ja przepraszam, ja się tylko słów czepiam.

Otóż ostatnio mnie wkurza, że ludzie mówią, że grają komponenty.

Komponenty (w tym kable) teoretycznie mogą mieć jakiś tam wpływ na dźwięk, czemu nie? Wg mnie to muzyka gra.

A będę mówić, że kable nie grają, żeby na wakacje dla dzieci więcej $ zostało, taka forma autoterapeutyczna ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.