Skocz do zawartości
IGNORED

JMLab Micron Carat-Ciemność słyszę...

Darulek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,posiadam problem z tymi kolumnami,a mianowicie cierpią na brak sopranów i wyższej średnicy,brzmią jak ciepłe kluchy,nie mają transparentności i roździelczości.Czy ktoś może wie jak temu zaradzić?Sugeruję że to wina mojego IC i kabla głośnikowego,a może jest inaczej?Konfiguracje mam podaną w opisie.

brak sopranów i wyższej średnicy,brzmią jak ciepłe kluchy

Caraty? Niemozliwe, coś wybitnie źle dobrane do tych transparentnych z podkreślonym wyższym zakresem srednicy i wyraźnymi wysokimi kolumienek.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Hmm a jednak.Wiem jak powinna brzmieć kopułka z tioxidu i jednak jest coś nie tak.Propo dobierania,to stawiam na kable głośnikowe i interkonekty,nordost przyciemna a vdh wygładza więc może dlatego efekt końcowy jest taki ciemny?Nie wykluczam też opcji że te kolumny to jakieś kolokwialnie mówiąc ,,podjebki'' , ponieważ były kupione na allegro.

Też znam dzwięk z tioksidowych odwróconych kopułek i jeżeli nie przesadzasz z opisem, to nie zwalał bym na kable, tylko rozebrał te kolumny i sprawdził ,czy jakiś miszcz nie grzebał w zwrotnicach.

Wątpię,żeby ktoś to robił bo po co psuć dźwięk dobrych kolumn?A pozatym nie wiem jak ta zwrotnicę wyjąć,rozkręcałem przed chwilą te głośniki i dupa,nie wiem jak i do czego jest przymocowana bo napewno nie do terminali z głośnikami bo też próbowałem.Siłą jej oderwać też nie mogłem,wogóle trudna tam dłoń wsadzić bo to małe cholerstwo.

Możliwe, że ktoś te kolumny demontował i coś źle pospinał, polutował. Jeżeli są z Allegro, to jest to bardzo prawdopodobne.

Bądź... kopułki były "spalone" i naprawiła je byle jaka firma od "regeneracji" głośników. Dlatego grają, mówiąc kwiecistą polszczyzną - "do dupy".

Możliwe że ktoś taki numer wyciął,nie wykluczam tego.Kurde,mój wuja ma również microny,będę musiał się do niego wybrać z moimi i zrobić małe porównanie.

Dzisiaj zmieniłem zworki z jakichś miedzianych bez izolacji na zworki z kabla Monitor Atmos Air 195 Silver.Dało to wyraźną poprawę brzmienia,sopranów i wyższej średnicy jest więcej (w tym wypadku więcej znaczy też lepiej),poprawiły się barwy instrumentów.Nie jest to jeszcze jednak to na co stać te kopułki...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.