Skocz do zawartości
IGNORED

Posiadacze HARMAN/KARDON avr255 i avr355

monolit

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich posiadaczy klocków av jak w temacie.

Otórz:

na dzień dzisiejszy chcę zmienić mojego avr 130 na jeden z dwóch amplitunerów ujętych w temacie z uwagi na mnogość wejść i wyjść w tym HDMI oraz dekoderów do dźwięku występującego na płytach blu-ray .

Na dzień dzisiejszy co udało mi się wyszukać na forach to opinia, że avr 355 strasznie buczy (trafo) i hałasują mu wentylatory.

To tylko jedna opinia typowo napisana z doświadczenia "domowego" bo te w gazetach raczej nie są do końca obiektywne.

Proszę podzielcie się opiniami.

Dziękuję

Witam. W moim AVR 355 nic nie buczy i nie pyka. AVR 355 od AVR 255 różni się tylko wyposażeniem, więc jak nie zależy Ci multi room to nie warto przepłacać. Z JBL w kinie jak najbardziej się sprawdzi.

Pozdrawiam

Dokładnie..... do jakiego okresu H/K wypuszczało te ampli z wadą wieku niemowlęcego.

I jeszcze jedno: czy sprzęt przywieziony z Niemiec będzie normalnie obsługiwał nasz RDS?

co z menu ekranowym?? czy jest wybór w tych ampli wybór języka, a jeżeli tak to czy

w sprzęcie przeznaczonym na Niemiecki rynek jest opcja jeżyka polskiego??

Hej,

ja swojego (konkretnie AVR255) kupiłem pod koniec lutego. Nic mi nie buczy i nic mi nie pyka. Jedyne co, to się grzeje, ale który piec się nie grzeje? Mam podłączoną kablówkę pod piec i podczas zmiany kanałów też mi nic nie pyka. Czasem, ale to bardzo rzadko - jak oglądam film z divX (Manta podpięta pod piec i skalowana do 1080p) i coś na filmie jest nie tak z odczytem (manta staje i coś tam mieli), to SUB potrafi lekko pyknąć, nie wiem z czego to wynika. W żadnym innym wypadku nic mi nie buczy ani nie pyka. Ampli gra mi na KEFach C Series....

Pozdrawiam,

To nie do końca prawda. AVR 355 jest ciut mocniejszy. Sam sprzęt gra naprawde dobrze - porównując do mojego poprzednika (Yamaha RXV657) to zupełnie inna liga. Ale niestety musiał wylądować w serwisie (z uwagi na znane wszędzie problemy) Mam nadzieję, że to pierwszy i ostatni raz.

• 4 tygodnie później...

Jeszcze do tych nieszczęsnych wentylatorów:

- otóż czy one kręcą i chłodzą od momentu włączenia amplitunera, czyli zawsze, czy może jak zaobserwowałem takie rozwiązanie w wieży u brata tzn. w momencie gdy obciążymy amplituner dając określoną głośność wówczas one zaczynają kręcić?????

nie, nie kręcą sie od samego początku, gdy włączymy ampa. Temperatura dochodzi do pewnej granicy i wentylatory ida w ruch. Tak nawiasem mówiąc jest ciężko nie dojść do tej granicy

Panowie>

Wiadomo coś na temat nowych amplitunerów HK? Modele : avr154, avr254, avr354

Posiadają one najnowsze dekodery obsługujące formaty HD. Może nie będą miały takich wad jak 155, 255, 355?

Narazie nic w necie nie mogę o nich znaleźć, a powiem, że obok wyposażenia mają cudny wygląd.

Jeżeli coś wiecie bliżej dajcie znać

Dam linka:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Witam,

AVR255 kupiłem kilka dni po premierze. Wentylator buczał, wzmak puszczał głośne trzaski na głośniki przy zmianie utworu na płycie lub zmianie źródła, elektronika ucinała pierwsze 2sek każdego utworu na HDMI.

Po wizycie w serwisie wszelkie problemy zniknęły. Owe usterki dotyczyły zarówno 255 jak i 355. Modele kupowane dzisiaj podobno są ok.

• 2 tygodnie później...

No dobrze , a słyszał ktoś o serii H/k która ma pojawić się pod koniec roku i w Polsce.

Chodzi mi o oznaczenia AVR 260 , 360 ?????????????????

Jak narazie w necie nic nie mogę odnaleźć.

PS. cały czas szukam, bo pije do jednego...wygląd serii AVR x55to masakra, ale znowu wnetrze mi odpowiada.

Więc czekam.........

• 3 tygodnie później...

harman kardon AVR 355 to kawał dobrego klocka ja swojego kupiłem tutaj :http://www.max24.pl/harman-kardon,p2717.html?last=sklep&q=avr+355

z przesyłką Gratis + prezent a dodatkowo udał mi się wynegocjować rabat na zakup okablowania.

Mebo, drogi userze!

Czy za reklamowanie sklepu xxxxx masz płacone, czy Twoje wpisy wynikają z dobroci serca?

Miłego dnia! ;)

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

• 4 miesiące później...

Może z inne beczki ale nie mam gdzie tego wkleić. Panowie czy ktoś z Was próbował już przez HK 255 przepuścić DTS HD Master Audio 96/24. Mam koncert na Blu-ray The Cure-Trilogy właśnie w tym formacie i ni cholery nie chce iść, dźwięk pojawia się i znika. Reszta płyt wydana w DTS HD 48/24 idzie bez żadnego problemu.

Mam The Police w Dolby True HD 96/24 i śmiga bez problemu.

• 6 miesięcy później...

No dobra.

Pytanie. CZY KUPOWAĆ AVR 255 czy AVR 260?

Podobno AVR255 już nie jest sprowadzany przez dystrybutora w Polsce, a to co jest w sklepach to końcówka serii i zastępuje go na dobre AVR260.

Skorzystać puki jeszcze jest na pułkach czy kupować 260-tkę.??

Macie jakiś test?, ktoś ma 260-tkę?, jakieś wrażenia?, doświadczenia z użytkowania?, sugestie mile widziane.

Pozdrawiam

Wesołych Świąt

Nowa seria jest taka jakby lekko zubożona, bo np. w porównaniu z 255 nie ma Pre-Outa,co za te pieniądze jest wg.mnie totalnym skąpstwem i przy okazji odpada podłaczenie wzmacniacza do zasilania frontów.Jesli w innych miejscach zastosowali takie same "oszczędności" to ja dziękuję za takie udoskonalenia.Poza tym myślę,że choroby wieku dziecięcego,o których się pisało, juz rzczej nie dotyczą modeli z pózniejszych partii.Zaznaczam,nie mam tego amlitunera,ani innego z tej serii, a piszę o tym , bo mam znajomego,który też czekał na nową serię x60 i trochę się zawiódł.

Kolego jak nie wiesz to nie pisz głupot,nie wiem czym się rózni 255,od 260.Ale jak napisałes o tych pre-out to zaraz to sprawdziłem i 260 ma te wejscia,nie wprowadzaj ludzi w błąd.

• 5 miesięcy później...

Mam AVR 260 od kilku miesięcy. Od modelu 360 różni się tym, że w wyższym modelu jest funkcja automatycznego wyrównania głośności co bardo przydaje się gdy zaczynają nadawać reklamy w TV. Polecam zajrzeć do katalogu HK. Na ostatniej stronie są specyfikacje 260 i 360-tki. Nawet ważą tyle samo. Jak dla mnie dodatkowe 1300zł za w/w funkcję to przesada. O sprzęcie powiem, że bardzo grzeje się ale nic nie wiem o tym czy ma jakieś wentylatory bo nigdy ich nie słyszałem. Bardzo podoba mi się w nim możliwość kilku etapowego wyłączania wyświetlacza z jaskrawo białą gałką głośności włącznie. Jak dla mnie - przydatna funkcja sleep ... łatwo zasnąć w fotelu słuchając późnym wieczorem dobrej płyty - po co sprzęcik ma się grzać do rana :)

Do klocka mam podłączony CD Marantz model SA7003, Blurey Samsung, TV Plazmowy Panasonic 50". Całość śpiewa na kompletnym zestawie Monitor Audio RX 8 w systemie 5.0 Generalnie POLECAM HK AVR 260.

• 9 miesięcy później...

Mineło trochę czasu od ostatniego wpisu. Od około 1 miesiąca gdy np. skończy się płyta albo w przerwie między utworami słyszę buczenie HK. Nie wiem skąd to się bierze, jutro zadzwonię do salonu HIFI i zapytam. Wkrótce kończy się gwarancja na piecyk.

Korzystając z okazji ... jeszcze raz polecam głośniki Monitor Audio RX 8 ... wygrzane pięknie grają. Najlepszy zakup ostatnich lat.

Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.