Skocz do zawartości
IGNORED

Buczenie subwoofera Velodyne CHT-10R

digitaladam

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam pytanie do użytkowników subwoofera, który podany jest w temacie.

Ponieważ mój sub gdy jest w trybie czuwania, jak i pracy cichutko buczy. Trudno jest określić, czy buczy sam głośnik, czy jakiś transformator znajdujący się za nim. Gwarant tego sprzętu, firma Audiofast twierdzi, iż takiego buczenia być nie powinno, ale nie chcą otwierać innego suba by sprawdzić inny egzemplarz.

Przypominam iż buczenie występuje nawet gdy sub się wyłączy i jest w trybie czuwania!

Czy w Waszych egzemplarzach tego modelu też występuje taki mankament?

Pozdrawiam!

https://www.audiostereo.pl/topic/49390-buczenie-subwoofera-velodyne-cht-10r/

sub nie ma prawa buczec.

z uwagi na buczenie zwrocono mi pieniadze i zabrano suba innej marki, ktorego zakupilem wczesniej - byla to wada fabryczna serii.

gwarant nie robi laski. oddaj go do serwisu.

sprawdz tez zaislanie z innego obwodu, najlepiej tego samego co reszta sprzetu.

Kolego, sprawdź uziemienia wszystkich komponentów pośrednio podłączonych z subwooferem ! Mój ASW800 B&W buczał bo przedłużyłem kabel zasilający do projektora i nie podłączyłem uziemienia we wtyczce.

buczy głośnik ponieważ transformator jest jest kiepsko przykręcony lub przewód od zasilania sekcji wzmaka jest za blisko głośnika poprowadzony, czasem takie wtopy zdarzają się producentom. Miałem taki efekt jak kupiłem zestaw do kompa Genius 5005, rozkręciłem suba dokręciłem śruby i jest ok.

pzdr

123... test

Buczenie nie jest raczej spowodowane zasilaniem, ponieważ podłączałem go w w innymi miejscu mieszkania, gdzie jest inna faza. A jeśli chodzi o kabel sygnałowy, to buczy z nim, jak i bez niego.

Czyli jednak pozostaje serwis. Dziękuje za odpowiedzi.

A ja sie przymierzam do zakupu velodyne i mam taka zagwozdke bo ktos chce sprzedac w pelni dzialajacy sub ale ponoc cos tam nie teges jest z lampka/kontrolka, ktora mruga od czasu do czasu a ponoc nie powinna.

Pytanie do uzytkownikow tego suba. Do czego sluzy ta kontrolka ?

I find your lack of faith disturbing...

Trzeba uwazac bo na Velodyne CHT-10R działaką również inne piloty, np. od DVD Wiwa. Kieruję polecenie na DVD a mruga swiatełko suba, czyli wykonuje jakies polecenie (często ściszanie).

• 3 tygodnie później...

No więc wysłałem do serwisu.

Napisali, jak i usłyszałem w rozmowie przez telefon, że to buczenie jest normalne. Że otwarli inny nowy model z serii CHT i ten także buczał na podobnym poziomie.

Więc drodzy użytkownicy tego modelu, przyłóżcie proszę ucho, tym razem bardzo blisko Waszego Velodyna i napiszcie, czy u Was na pewno nie występuje takie buczenie?

Pozdrawiam!

Posiadalem suba renomowanej firmy, ktory po zakupie brumil. Na tej podstawie po probach doziemiania itp. oraz konsultacjach z produentem zwrocono mi bardzo duza sume.

Nastepnie testowalem inne marki przed zakupem i nic nie brumilo. W tym byl CHT-15R.

Poniewaz bylem juz wyczulony zwracalem na to szczegolna uwage.

Zakupilem DD-15 i tez calkowita cisza.

Jak widac wszystko zalezy od dobrej woli serwisu i dystrybutora... Jesli brumi u Ciebie i u nich to ewidentnie jest moim zdaniem wada sprzetu. Gdyby bylo tylko u Ciebie mozna by sie doszukiwac przydzwiekow z sieci lub otoczenia (nadajniki etc.). W moim przypadku wiem od sprzedawcy, ze problemem byla wadliwa partia tranzystorow we wzmacniaczu suba... ot taki drobiazg za kilka zlotych.

Jesli ktos szuka uczciwego i godnego polecenia salonu w W-wie moge polecic na priv. Pelna solidna obsluga zarowno przed jak i posprzedazna.

• 3 miesiące później...

Poproś swojego administratora budynku aby sprawdził parametry sieci. U mnie okazało się że był poważny długotrawały spadek napięcia i mój servo zaczął buczeć. Po interwencji Panów gdzieś tam w abstrakcyjnym obszarze "podstacji, skrzynek bezpiecznikowych itd" przestał buczeć

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.