Skocz do zawartości
IGNORED

podłogówki do małego pokoju ?

nate

Rekomendowane odpowiedzi

witam! Własnie zmienilem mieszkanie i chciałbym sobie zrobic w drugim pomieszczeniu (małym niestety, 10-11 m2) "zestawik odsłuchowy". Nie wiem jaka jeszcze będzie elektronika, ale chcialbym spytac o jedną rzecz - wiem, że to może niezbyt dobry pomysł ale zapytam - czy znacie jakieś kolumny w cenie 2-3 tys. (mogą byc używane) które mogłyby się sprawdzić w tak małym pomieszczeniu ? Przawdopodobnie wystąpią problemy z basem - ale może są jednak jakies zestawy z z jego małą zawartością ? Muzyka - głównie rock i pop. Dzięki z góry za pomoc. Pozdrawiam / nate

Jest całkiem sporo niewielkich (80 cm) podłogówek z jednym głośnikiem nisko-średniotonowym, takich monitorów w przedłużonej nieco obudowie. W niektórych z nich konstruktor przedziela skrzynkę poziomą przegrodą w taki sposób, że wykorzystywana jest taka sama objętość jak w podstawkowym "bracie".

Sztandarowym przykładem jednego z takich rozwiązań są takie mikrusowate kolumienki Castle, których nazwy nie pamiętam (Severn, Pembroke?), ale ma je ktoś z tego forum. Tego typu kolumny robiła też Rega czy Mission.

A niedawno widziałem gdzieś ogłoszenie sprzedaży RLS Phobos. Cena dość wysoka jak na używane (1,6kzł), ale może są negocjacje. Podobno są bardzo OK.

Witam.

Ja mam Castle Pembroke, cena ok 2700 /teraz ponoc maja podrozec/. Pokoj, ktory wynajmuje to ok 3.5x3m. Gra to z Creekiem i Cd6000 i jest super! Dla mnie naprawde fajne kolumienki, wlasnie nadajace sie do mniejszych pomieszczen. Bas, srednica, gora -wszystko na miejscu. Bas jest w koncu konturowy i taki jaki powinien byc, teraz wiem ze moje poprzednie radmory ls10 /oceniane bardzo dobrze w prasie/ tylko dudnialy i buczaly. Jak puszczam Shakti, gasze swiatla, siadam i zamykam oczy to odpływam :-). Wiem, ze moja opinia jest nieprofesjonalna, lepiej poczytaj co o nich pisza w whathifi i innych. Ja z nich jestem zadowolony. Aha, do rocka sie nadaja, czasem dla sentymentow z czasow ogolniaka puszczam toola i faith no more i spokojnie to uciagaja, choc wg mnie najlepszy do nich jest jazz akuztyczny. Przy cichym sluchaniu detale nie uciekaja, takze nie do takiego "analitycznego, cichego sluchania do snu" tez sie nadaja. Polecam.

Jeden z forumowiczow pisal tez cos o AA Phoebe, bardzo podobne gabarytowo do Pembrokow i kosztuja ok 2000pln.

PZDR

Zobacz Opery w Elektr. Pomarańczy na Żelaznej 67A lub może NHT na Batorego.

Harbeth 3 dobre, ale nowe są za drogie (nowe ok.3,8kzł.)

A może przytulne 141 Audiowave'a ?

Pozdr.

Gość pawelm11

(Konto usunięte)

Jesli juz Elektryczna Pomarancza to mieli Monitor audio z serii silver...wydaje mi sie ze sa to kolumny takze do malych pomieszczen moze jeszcze je maja. .......i co wazne sa bardzo latwe do wysterowania ;-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.