Skocz do zawartości
IGNORED

ELAC EL80 II kontra TANNOY M1 co wybrać?

flamingzone

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie

jestem w rozsterce gdyż muszę kupić kolumny a nie wiem jakie noo i co gorsza nie mam gdzie odsłuchać przed zakupem dlatego zwracam się o pomoc. Mam CD ROTEL RCD 965 LE + piecyk DUAL 5670. Potrzebuje czegoś ciepłego z detalem i dużą przestrzenią. Mam 20m, kupuje narazie małe monitorki bo na duże kolumny zbieram ale to jeszcze dłuuuugo dlatego to musi grac!!;))) do wyboru mam jak w temacie ELAC EL80 II kontra TANNOY M1 moze cos innego proszę o sugestie (do 400zł).

z góry dziekuję i pozdrawiam

piotr

Mialem takie Elaki, fajne kolumny, dzwiek jak z podlogowek, brzmienia dokladnie juz nie pamietam:(

Ja wybralbym wlasnie je, powinny pasowac w odniesieniu do tego co oczekujesz.

Miałem ten głośnik ale w wersji normalnej,bez II.Polecam ze względu na bardzo dobry głośnik wysokotonowy,jest to jedna z pierwszych wersjii tweeterów KST które możemy dzisiaj ujrzeć w tańszych modelach elaca.Kolumny grają dosyć szczegółowo i neutralnie,nie mają jakiegoś swojego specjalnego charakteru.Bas może był trochę za płytki i krótki,ale sądzę że ze wzmakiem duala się to zmieni ponieważ miałem okazję jeden taki usłyszeć i wiem co potrafi ;) W wersji II może poprawili ten bas,ponieważ dostrzegam tam inne głośniki średnio-niskotonowe które słyszałem w podłogówkach Elaca ELX8090,gdzie bas i dynamika po prostu zabijały jak na takie dosyć małe podłogówki ;)

wszystkim bardzo dziekuję, TannoyM1 osiągneły dzisiaj na allegro 520zł to chyba szkoda przepłacać ;) kupuje ELAC'a! dzieki za konkret podpowiedzi! pozdrawiam p.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.