Skocz do zawartości
IGNORED

Mam pytanko czy HARMAN/KARDON HK 990 jes

lary-pasym

Rekomendowane odpowiedzi

Obecnie posiadam Panasnoca SE-HE100 i niejestem z niego zadowolony( chcę stereo )a mam do niego podpięte kolumny Altus 200 i Subwoofer Aktiv-30 dodatkowo dzwięk jest przepuszczony przez korektor Technicsa SH-GE90 i wzmacniacz mówi dobranoc i zapala się kontrolka OVER że moc wzmacniacza osiągneła szczyt. Jeśli chodzi o metraż w jakim to będzie grało 18m2.Muzyka interesuje mnie różna ale bardzo lubię dużo basu.Jeśli chodzi o kasę to 8000zł wzmak i kolumny.

no ile można zakładać wątków w tej samej sprawie, nie dość, że dyslektyk to jeszcze bez umiaru

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

ani jednego ani drugiego

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

lary-pasym

15 Lut 2009, 20:27

O mnie » Ignoruj » PW »

stat: 121 / 11 / 0

czy znajdzie się jakaś osoba która mi pomorze?

Pomorze Mazury Warmia Mazowsze Małopolska - itp itd:)

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

lary-pasym

15 Lut 2009, 21:31

O mnie » Ignoruj » PW »

stat: 121 / 11 / 0

Obecnie posiadam Panasnoca SE-HE100 i niejestem z niego zadowolony

Co to za firma Panasnoc? Wpisalem w Google i nic:(

Pomorzecie? nie pomożemy!

Gość

(Konto usunięte)

niesmiertelne ALTUSY! Skrzynie z plyty wiurowej,kiepskie glosniki,zwrotnice przecietnej jakosci i ten plytki klepiacy bas, ktury meczy niesamowicie.Oni w tej firmie tak naprawde to chyba nigdy nie potrafili wypuscic na rynek porzadnie grajacej kolumny! :)Mam jeszcze na stanie stare VOYAGERY 350-TRAGEDIA! We wczesnych latach 90-tych trudno bylo zakupic inne kolumny niz polski TONSIL, dlatego zeby wogule czegos posluchac nie bylo raczej innego wyboru.Naszczescie mamy inne czasy gdzie wszystko mozna kupic w szerokim wyborze- nawet wymarzony komplet dobrych kolumn.Tak wiec nasz ukochany TONSIL nigdy nie wysilal sie zbytnio nad stworzeniem porzadnych glosnikuw. :)Wszystkie koncerny inwestuja gruba kase w technologie i rozwuj nowych produktuw a nasz poczciwy TONSIL wcale! :)To jak oni chca wyrobic sobie renome na rynku?-produkcja ALTUSUW? F.S.O sie przekrecilo bo poza polonezem i fiatem 125p nie wymyslili nic nowego-podczas gdy renault czy skoda w tym samym czasie wypuszczala kilkanascie coraz lepszych modeli samochoduw. :)To jest takie komunistyczne myslenie: tluc jedna rzecz do zdarcia :)CZarna okleina z winylu, Zawieszenie glosnikuw z gabki lub pianki,cewki w glosnikach nawijane najzwyklejszym miedzianym drutem, zero wytlumienia kolumny-zeby mi te cholerne VOYAGERY nie "trzeszczaly" to musialbym je pospinac duzymi zaciskami stolarskimi! :)Bas jak poszedl w pudlo z duza sila to skrzynie nie wytrzymaly cisnienia akustycznego!-Chyba w TONSILU nikt nie sprawdzal na pelnej mocy takich kolumn.Mialem wtedy zestaw TECHNICS SU VX 500 2x100 Wat 8 Ohm i jakis cd SL-PG 300.Juz po pierwszym uruchomieniu VOYAGERUW spalilem gwizdki! :)One mialy tylko 80 Wat!podczas gdy nominalna moc tych kolumn wynosi 180 W 8 Ohm.Co to za konfiguracja? Wysokotonowy 80 Wat, sredniotonowy 120 Wat,a na basach 2x80 Wat 16 Ohm-Najwieksze prawdopodobienstwo spalenia glosnika wysokotonowego, a oni daja najslabszy z calej konfiguracji:) I pomyslec ze za takie wspaniale TONSILE dalem 2.200 zeta!Dzisiaj za takie pieniadze to mozna juz w EURO kilka ruznych zestawuw nabyc-na pewno beda niebo lepsze (M-Audio, Grandhigh).Gdyby nasz potentat glosnikowy mial w ofercie kolumny klasy DALI, B&W czy FOCAL to ja wybralbym nasz rodzimy produkt.Naszczescie w Polsce sa firmy kture maja porzadne kolumny takie jak ESA,GLD,ANCIENT AUDIO i inne kturych nie znam-Produkty drogie ale wykonane sa na bardzo wysokim poziomie! Tak wiec produkty TONSILU dobre byly ale w latach 70-80, kiedy statystyczny KOWALSKI lepsze rzeczy mial tylko w PEWEXIEalbo w BALTONIE za chore pieniadze!A o kolumnach DALI czy B&W to nawet nie wiedzial ze cos takiego istnieje na tym swiecie!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.