Skocz do zawartości
IGNORED

ECI-3 Electrocompaniet

Siemek

Rekomendowane odpowiedzi

Mialem eci-3 przez kilka lat, bardzo podobalo mi sie jego brzmienie. Po pewnym czasie zaczely przeszkadzac takie niuanse jak: slaby, rozlazly i wolny bas z lekko podbitym midbasem, ogolnie kiepska rozdzielczosc, dosyc przygaszona gora, slaba wydajnosc (mimo tego co tam producent podaje w instrukcji o Watach i Amperach , to nie jest to wydajny amp).

Na plus zaliczyc mozna ogolna barwe dzwieku, przyjemny plynny charakter grania, w miare dobra przestrzen (tylko szerokosc, z glebokoscia gorzej)

Po przesiadce na wyzsze poziomy od razu slychac wszystkie mankamenty ECI3...

Ogolnie nalezy do cieplo, miekko, lekko mulacych wzmacniaczy :-) Dzisiejszej ceny raczej nie wart (za nowe urzadzenie).

pzdr

Tak. ECI 3 to słabeusz.

Pierwszy raz udało mi sie połuchać wzmacniacza, który grał jako tako głośno mając gałkę wzmocnienia na godzienie 15-stej!!! Ale to zupełnie inna prezentacja od PMA. Jest MUZYKA, mimo wad!

pozdrawiam.

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Posiadałem kiedyś Electrocompaniety,byłem ich wielbicielem(10lat wstecz)ECI-1,ECI-4,AW-180 to monobloki i krótko DMB-250 to z kolei końcówka z tych wszystkich najlepsze są lub były AW-180 najważniejsze z EC jest dopasowanie całego systemu w szczególności Kolumny.Po zestawieniu daje dużo satysfakcji ze słuchania muzyki.Ona poprostu jest jak napisal wyżej zukzukzuk.

prym

a pamiętasz może jakie sa róznice w brzmieniu pomiędzy ECI-1 >> ECI-4 >> AW 180 ?

Jeden znajomek porównywał jakiś czas temu ECI-1 z 5 i ten pierwszy okazał się lepszy.

Jakie są Twoje retrospekcje?

pzdr.

>>prym

przeniosłem to pytanie do wątku o eci-ogólnie :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

qman, 16 Lut 2009, 11:38

>prym

>a pamiętasz może jakie sa róznice w brzmieniu pomiędzy ECI-1 >> ECI-4 >> AW 180 ?

>Jeden znajomek porównywał jakiś czas temu ECI-1 z 5 i ten pierwszy okazał się lepszy.

>Jakie są Twoje retrospekcje?

>pzdr.

Nie uważasz, że to trochę nieładnie pisać takie rzeczy, gdy właśnie sprzedajesz ECI-1?

To było pytanie retoryczne ;)

No i tu się zdziwisz patafianie.

Pisałem do qmana i już nie sprzedaje swojego ECI-1, poprostu zrezygnował. I miał racje, bo to za dobry wzmacniacz, żeby tak łatwo go czymś zastąpić, nie dokladając sporo gotówki.

Zanim pluniesz swoim jadem, postaraj się poznać fakty i nie oczerniać ludzi.

Widzę, że grupa kolesi dalej się trzyma, jak to mówią w KUPIE siła.

blitz- pisałeś coś o pluciu jadem? Przeczytaj swój ostatni wpis w tym wątku.

Po drugie- może dla ciebie to normalne, że ktoś daje ofertę "sprzedam" wtedy, gdy nie chce sprzedać, ale dla mnie nie.

Po trzecie- wątpie, żebyś wyleczył swoje kompleksy obrzucając mnie wyzwiskami, ale jak przynosi ci to ulgę, to się nie hamuj, mnie to nie rusza za bardzo.

prym- również rozumiem, że już cię nie dziwi, że ta grupa kolesi zachwala sprzęt, który jeden z nich chce sprzedać, bo forum coraz bardziej przypomina bazar, najlepsze miejsce do robienia interesików. Nie rozumiem natomiast, że cię dziwi, że ktoś to jeszcze zauważa i o tym pisze.

Seba78- widzę, że tradycyjnie masz dużo do powiedzenia na mój temat w wątku, w którym nie mam możliwości pisania- wiesz, w którym- i widzę, że to bardzo podbudowuje twoje ego. Bardzo tego potrzebujesz, więc się nie krępuj.

Autora wątku przepraszam za zaśmiecanie i radzę wziąć pod uwagę opinię slvn, bo od podanych mankamentów ECI-1 nie jest wolny.

przepraszam, że nie na temat - ale coś chciałem sprostować. Komuś nienawiść rozum odbiera - cytuję swoją wypowiedź z drugiego wątku bo chyba annawroc się żalił, że pisuję w wątkach w których on biedak nie moze się wypowiedzić. Otóż wstawiłem się za nim aby go odblokowano... cytuję więc:)

"ale musicie koniecznie odblokować w tym wątku annawroc - on chyba ma coś mertytorycznego do powiedzenia:)"

proszę jednocześnie moderatora lub administratora o zbadanie sprawy kliki złych handlarzy którzy to opanowali forum i naganiają sobie klientów. Padło dosyć poważne oskarżenie dobrze sprawę jest wyjaśnić. Autora oskarżeń proszę aby wymienił nicki osób zamieszanych w ten proceder no i jeśli mogł by to niech opisze ten proceder. Sprawa wydaje się zbyt poważna aby ją zostawić.

"przepraszam, że nie na temat - ale coś chciałem sprostować. Komuś nienawiść rozum odbiera"

a gdzie ta nienawiść? zacytujesz, czy znowu napiszesz, że jesteś za leniwy, żeby szukać?

"Komuś nienawiść rozum odbiera - cytuję

>swoją wypowiedź z drugiego wątku bo chyba annawroc się żalił, że pisuję w wątkach w których on

>biedak nie moze się wypowiedzić. Otóż wstawiłem się za nim aby go odblokowano... cytuję więc:)

>

>"ale musicie koniecznie odblokować w tym wątku annawroc - on chyba ma coś mertytorycznego do

>powiedzenia:)"

Skoro wierzysz, że wstawiłeś się za mną, to gratuluję świadomości.

">proszę jednocześnie moderatora lub administratora o zbadanie sprawy kliki złych handlarzy którzy to

>opanowali forum i naganiają sobie klientów. Padło dosyć poważne oskarżenie dobrze sprawę jest

>wyjaśnić. Autora oskarżeń proszę aby wymienił nicki osób zamieszanych w ten proceder no i jeśli mogł

>by to niech opisze ten proceder. Sprawa wydaje się zbyt poważna aby ją zostawić."

Heh, jakie poważne oskarżenie? qman dał ogłoszenie, że sprzedaje ECI-1 i zaczęło się wychwalanie. Z caspianem było podobnie. Coś jeszcze?

Tak, sprawa jest bardzo poważna, może napisz do kasi.

"Seba78, 18 Lut 2009, 20:40

>zawsze przebiegasz na skinienie - wygrałem zakład:) Popraw sobie błędy w ogłoszeniu."

ale gdzie "przebiegam"?

Ogłoszenie zostawię mimo błędu, ale widzę, że temat znowu pominiesz ;)

annawroc.Jezeli mężczyzna(nieskazitelny i taki co to nigdy błędów nie czyni) rzuca oskarżenie to powinien rzucic i dowód,przynajmniej co do mojej osoby.Chyba,że to pomawiator-wartownik.Zarzut bez dowodu,wart jest tyle ile prawdomówność pomawiającego.

prym, 18 Lut 2009, 21:23

>annawroc.Jezeli mężczyzna(nieskazitelny i taki co to nigdy błędów nie czyni) rzuca oskarżenie to

>powinien rzucic i dowód,przynajmniej co do mojej osoby.Chyba,że to pomawiator-wartownik.Zarzut bez

>dowodu,wart jest tyle ile prawdomówność pomawiającego.

Masz rację. A teraz napisz o co chodzi.

chyba chodziło o tego handlarza...

Ukryta Zawartość

no i tego

Ukryta Zawartość

i jak wział lesio czy nie?:)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

prym, 18 Lut 2009, 21:34

>annawroc.Co jest?Przestałes czytac ze zrozumieniem?Moze i piszesz bez zrozumienia wlasnych

>zarzutow?

ależ nie, po prostu czekam aż przedstawisz zarzuty, które niby przedstawiłem tobie. To takie trudne?

chyba chodziło o tego handlarza...

Ukryta Zawartość

no i tego

Ukryta Zawartość

i jak wział lesio czy nie?:)

i jeszcze, jak masz zarzuty, to może to udokumentuj, a nie jak dzieciak, poczytasz, wkleisz itd. Konkretnie. Kiedy było pisanie o koumnach, a kiedy ogłoszenie? Czyżby znowu lenistwo?

To jestem handlarzem? ;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.