Skocz do zawartości
IGNORED

Giełda płytowa...gdzie ???

wojtek41

Rekomendowane odpowiedzi

wa razy w roku jest giełda w Utrechcie (NL) - największa na świecie. Teraz będzie 18 - 19/04. Kup sobie Record Collector'a tam są zawsze ogłoszenia kiedy i gdzie odbędą się giełdy.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

• 1 rok później...

W "stolycy" działa od niedawna. I tylko od nas, czyli naszego zainteresowania i bytności zależy czy się rozwinie czy zwinie :)

a tu giełda na facebooku:

Ukryta Zawartość

post-4564-100000038 1282321490_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"34e Mega Platen & CD Beurs Jaarbeurs Utrecht 20 & 21 november 2010"

34 giełda vinyli i kompaktów w Utrechcie (Holandia). Data: 20 i 21 listopad 2010. Nie może mnie tam zabraknąć.

Ile czasu ja będę jeszcze miał potrzebować, by zarobić to wszystko, wygrać i pokupować.

• 9 miesięcy później...

Tu i tam pojawiaja sie uwagi:

gieldy juz upadly.

Podobne opinie slyszelismy o: wzmacniaczach lampowych (20 lat temu), winylu (15 lat temu), o rezimie w Libii (30 dni temu). a.. na gieldzie mozna poogladac stan plyty, a na aledrga nie bardzo. Poznamy tam fantastyczny freakowski typ poczucia humoru, nowe gatunki papierosow w przedsionkach i zakamarkach, zobaczymy nowe wkladki i nowe buty.

Na gieldzie NATYCHMIAST stajemy sie posiadaczem, bez czekania na poczte i efekty jej pracy. a i potargowac sie da, wymienic osiem niepotrzebnych LP na cos nowego, zapytac o porade, wypic cos. Cos mi sie widzi, ze nawet gdy na gieldzie dam za towar wiecej (najczesciej mniej - w koncu ASY internetu 50% towaru skupuja z gield w U.K. i U.S.A.), NAWET JAK 10 funtow wiecej, to i tam mam winyl od razu - i pewny! Po kilku gieldach dealerzy znizaja mi ceny o 20%, czasem 30%.

Na aukcjach internetowych wygrywa np., uzytkownik Bolo1, potem nie placi. To dlaczego dealerzy z netu sa przeciwni reaktywacji - i tradycyjnym gieldom w kazdym wiekszym miescie w Polsce?

Bo w Polsce giełdy wyglądają tak, że zlezie się paru drobnych cwaniaczków i zapuszczają takie teksty mniej-więcej: Paaanie! Pierwsze kanadyjskie!!! Paaanie! - pińcset złotych tylko!!! Okazja!!!

A ja pytam grzecznie: "jakie ma wady?"

Tylko złamana na pół!!! Okazja nieziemska!!! Zesrałem się!!!

• 2 tygodnie później...

witam

ja proponuje wszystkie gieldy staroci... naprawde warto sie rozgladnac na takiej gieldzie mozna dorawac naprawde ciekawe rodzynki... duzo tytulow sie powtaza na kazdym stanowisku jednak kazdy sprzedawca z plytami ma chociaz jedna plyte ktora kogos zainteresuje... ja ostatni trafilem taka plytke jak sondtrack z filmu 'masters of the universe' sondtrack ze spektaklu 'heiry'... chrisa rea ' road to the hell' wyd usa jakas plytke bostonsow rowniez wyd usa jakies hip hopy z lat 80... troche polskiego punka korba 1987 czy kapela gdynia.... i naaaappprawde wiele wiele innych tytulow rozne stany i rozne ceny narasie najdrozsza plyta to chyba koszt 25zl a najtansza 2zl :)... jak u kogos w miescie sa takie gieldy to polecam... mozecie pisac z jakich miast jestescie bo posiadam kalendarz takich gield na cal polske to obczaje co gdzie i kiedy

pozdrawiam

a kto wie gdzie i kiedy są spotkania / giełdy / bazary z winylem - Polska?

Kraków

Warszawa

Bydgoszcz

Trójmiasto

Katowice - Gliwice

Wrocław

Poznań i okolice?

nie sa to typowe bazary plyt winylowych ale targ staroci na ktorym jest dosc duzo plyt wg mnie jezeli chodzi o Gliwice (ul. Lipowa na przeciwko stadionu piasta) to druga i ostatnie niedziela miesiaca start gdzies od 6-mniejwiecej do godz 12... potem proponuje Bytom (stadion szombierki) Pierszy piatek i sobota miesiaca godziny mniejwiecej tak samo

niewiarygodne! a kiedyś był taki wybór! w ciagu miesiąca można było obskoczyć Szaberplac w K-cach, Gwarek w Gliwicach, W-we Hybrydy, Kraków (klub-niepamiętam) i te halę we Wrocławiu. bilety PKP za 6.ooo zl (starych) i termos z piciem :-) ! a: był jeszcze świetny sklep "U Hipa" w Katowicach na Mariackiej, każdy każdemu nagrywał kasety, no i z radio, a niektórzy skoligowani mieli nawet po 30 dobrych zachodnich płyt, i więcej. Raj.

Jeśli chodzi o giełde w Krakowie to ja bardzo chętnie,akurat będe po egzaminach:) i mam kilka płyt na zbyciu,np box Milesa Davisa CBS years 5LP z Holandii w NM, coś Herbiego Hancocka, jakby ktoś był zainteresowany to postaram się być na giełdzie:)

Ukryta Zawartość

Hala targowa to hala targowa, stoiska obok nazywają się chyba UNITARG. Ogólnie większość stoisk to warzywniaki, więc ciężko będzie się znaleźć:)

Ukryta Zawartość

W niedziele "pod Halą" odbywa się coś w rodzaju "pchlego targu". Niestety mam wrażenie że coraz więcej jest tam zwykLego badziewia. Jest 2 wzglęnie stałych sprzedawcó winyli z większymi stanowiskami ale szału nie ma zwykle mają pospolitości. Coraz więcej płyt wystawiają na Balickiej giełda elektr

• 9 miesięcy później...
  • 3 tygodnie później...
  • 7 miesięcy później...

polecam dwa miejsca które mozna uznac za jako taką giełde plytową w PL, po pierwsze jarmark dominikanski w Gdansku -co roku ponad 10 stoisk z plyami - a po drugie gielde plytowa w hybrydach - kazda ostatnia sobota miesiaca a teraz chyba 22 grudnia... www.facebook.com/warszawskagieldaplytowa

Dzisiaj kolejny

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) w Desdemonie, Gdynia.

Ukryta Zawartość

We stand in the Atlantic
We become panoramic

W Warszawie nie sprawdzałem jeszcze Koła, ale na Wolumenie jest kilka osób, które w każdą niedzielę handlują płytami, i natknąć się tam można na wiele ciekawych rzeczy, czy to u nich, czy to czasem patrząc co mają żule na tyłach. Oprócz tego jest jeszcze ciekawy antykwariat na Tamce 45b, i Hey Joe na Złotej. Ten ostatni nie jest może specjalnie tani, ale gość ma niesamowitą wiedzę o swoim towarze, potrafi podpowiedzieć i można praktycznie znaleźć tam coś z każdego gatunku.

ostatnio się natknąłem

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.