Skocz do zawartości
IGNORED

cd

Max

Rekomendowane odpowiedzi

Przecież jest firma LC Audio, która specjalizuje się w tunigowaniu sprzętu i jakoś nie słyszałem aby np.Cd o wartości powiedzmy 3000zł oczywiście po tuningu grał na poziomie odtwarzaczy za 6-8tys.zł.Ponadtto widzę,że na tym forum jest mnóstwo ludzi zainteresowanych tuningowaniem swojego sprzetu,jak i też samodzielni konstruktorzy.Nie mam nic przeciwko takiemu zachowaniu i myśleniu, ale wydaje mi sie,że cała ta sprawa idzie na skróty, a efekty raczej nie

bedą aż tak zadawalające, jak by się mogło wydawać.Kiedyś miałem własnej robocizny wzmacniacz, od znajomego elektronika -wiedzę

techniczną to on miał,ale na dźwięku to sie wogóle nieznał.Jego wzmacniacz grał tak żle ,że oddałem mu go w ten sam dzień.Nie chcę powiedzieć ,że robią tak wszyscy ale napewno nie jest to taka łatwa sprawa jakby sie mogło wydawać.

https://www.audiostereo.pl/topic/489-cd/page/4/#findComment-4056

LcAudo tanie nie jest: XClock to 800-900zł ZAPfilter to 1,2-1,3kzł. Wiec ze stareńkiego Marantza cd63 łatwo osiągneli 3kzł.LCaudio to zresztą nie jest extremalny ani kompletny tuning i jak dobrze poszukać to w sieci znajdą się przykłady tuningu tuningu_LCLaudio. Podobnie AD825 stosowany przez nich to też nie najwyższy model Analog Devices.

https://www.audiostereo.pl/topic/489-cd/page/4/#findComment-4057

Jeśli będzie wymieniał scalaki i nie wstawi AD825 tylko odrobinę troszkę gorsze a sporo tańsze (LM lub OP), to z samoróbką zegara bez problemu wyrobi się w trzech paczkach... Ale już z zasilaczem chyba będzie problem.

https://www.audiostereo.pl/topic/489-cd/page/4/#findComment-3803
Gość Paul do Audiofil

(Konto usunięte)

jakos nie slyszales...:) a przeciez pisales ze czytasz audiofilska prase, a wychodzi ze jednak albo tego nie robisz albo tylko obrazki ogladasz...byl gdzies test tuningowanego marantza...spojrz tam co napisali...

https://www.audiostereo.pl/topic/489-cd/page/4/#findComment-4067
Gość audio--maniak

(Konto usunięte)

powiem po krotce im tanszy cd tym wiecej moze zdzialac jakis pseudo elektronik ktory zna kilka oznaczen i wydaje mu sie ze po wrzuceniu kilku klockow brzmienie ma o wiele lepsze przewaznie zmienia sie tylko charakterystyka brzmienia wiec jest to tylko pozorna poprawa - co do zydelka ktory napisal ze jego system za 1300 czy tam ile po jego magicznym tuningu gra lepiej niz cd za 8 tys zapraszam na porownanie i wtedy przestanie wszystkim kadzic ze cos mu sie tam wydaje ze gra lepiej - dla mnie w cd moze byc i 2 kilogramy kiszonej kapusty nie interesuje mnie to jesli bedzie gralo lepiej - koncowe zdanie i wlasna opinie podejmuje po tescie odsluchowym ktory wszystko pokazuje najlepiej - zydelku zapraszam ze swoja machina do mnie na test porownawczy ...

https://www.audiostereo.pl/topic/489-cd/page/4/#findComment-4072

Dlaczego niektórzy nie wierza w poprawę i to ogromną cd. nie rozumiem. Skoro zmiana kabla sygnałowego wprowadza zmianę, dłośnikowego, a są koledzy co słyszą róznice na kablach prądowych, to wymiana lub dodanie pewnych cześci jest wyśmiewana. Powstrzymam się więc od komentarza. Soniak na Tara labs reference już zagrał o niebo lepiej niż na Mordost Blue Haven- a to nic w porównaniu z tym co zrobię!

https://www.audiostereo.pl/topic/489-cd/page/4/#findComment-4083
  • 33 lat później...
Gość TF => dodo

(Konto usunięte)

Witam

Do CA500 mozna dopisac tez CA500SE

Jeszcze po jednym na kanal 627 to idzie ale dynamiczna muzyka to zabija

A jak wstawimy 2 x 627 na L i P to wogole masakra sie robi

Chyba zostaje do CA 500 AD825

Tomasz

https://www.audiostereo.pl/topic/489-cd/page/4/#findComment-17598
  • 1 miesiąc później...

Witam - przeczytalem cala ta dyskusje i musze przyznac ze jest bardzo ciekawa aczkolwiek czytajac wypowiedzi kilku ludzi troche mnie zmulilo. Od kilku lat kompletuje sprzecik hi fi - pierwsze byly kolumy za jakies 4k. z chaczykiem potem stalem sie wlascicielem solinych kabli do kolumn :) za polowe ceny kolumn jakis czas potem poznalem kolesia ktory buduje wzmaki lampowe. zakupilem od niego zrobione na zamowienie monobloki lampowe z osobnym zewnetrznym zasilaniem(4 X EL34, 2 X ECC82, 2 X ECC83) ten wzmacniacz nie jest kopia jakiegos tam firmowego ustrojstwa zbudowanego w oparciu "o schemacik z neciku" jest jego autorska konstrukcja dalem z niego 2k. w tym zestawie dziala jeszcze preamp lampowy pasywny i gramofon duala. Do dzwieku z cd mimo uplywu lat bylo mi ciezko sie przekonac ... ale po kolei. Mialem w zestawie cd zwykly przywieziony kiedys przezemnie z niemiec sony gral jak gral odtwazal srebrne zlote i inne krazki jak to cd potrafi ;-).

Zapodalem ten odtwarzacz kolesiowi ktory grzebie sie w przerobkach sprzetu (tuningowaniu) - srednio znam sie na elektronice :-) raczej liczy sie dla mnie efekt koncowy niz opisy i suche dane. Pan wymienil w tym cedeku caly stopien wyjsciowy na lampowy (to moge stwierdzic na 100% widzialem z srodku) i jeszcze jakies elementy na ciut drozsze w sumie zaplacilem ok 1200 zl pl. po przyniesieniu do domu i podlaczeniu do reszty sprzetu nastapilo cos dziwnego ten cd zaczal grac i niemam bynajmniej na mysli suchego faktu ze zaczal odtwazac muzyke z cd bo to robil wczesniej on poprostu zagral pokazala sie WYRAZNA SCENA MUZYCZNA, DETALE, nagle popatrzylem na zbior plytek cd z wieksza laskawoscia :-) to co do tej pory udawalo trabke stalo sie instrumentem a nie blaszana puszka. Jednym slowem szok :-) pozytywny bardzo pozytywnny szok.

Reasumujac jesli ktos ma na wydanie odpowiednia ilosc kasy (pare tys.) to i tak wyda go na sprzecik "o pare klas wyzszy" :-) z modna akurat w tym momecie naklejka i dobra badz bardzodobra recenzja w prasie. Dla ludzi ktozy nie wydadza jednorazowo takiej ilosci kasy na watpliwej jakosci sprzet - mialem okazje poslochac tego i owego zachwalanego w gazecie zelastwa i mam na ten temat swoje zadanie- pozostanie zabawa z lutownica realizowana samemu lub przez kobos kto posiada takie uzdolnienia i wiedze w tym wlasnie kierunku.

Apropos jeszcze taka anegdota o sprzecie ktora sprzedal mi moj dobry przyjaciel pracujacy w jednym ze stolecznych salonow audio :) rozmowa klient sprzedawca

k - jaki mogl by mi pan polecic sprzet w cenie do 4tys. interesuje mnie to i to itd...

s - o za te pieniadze najlepszym wyborem bedzie XXXXX jest wysmienity

k - a tak slyszalem o nim a masz pan tego YYYYYYYY bo czytalem w ostatnim A.. ze jest bardzo bobry.

S - roszke chba przesadzili z ta ocena niech pan zastanowi sie nad XXXXX ma taka i tak opcje a do tego w promocji dostanie pan jeszcze za mala doplata to i to

k- tak hm musze sie zastanowic, ok biore

(wersja sprzedawcy) jak sprzedam jeszcze klika tych cedekow to dostane od dystrybutora takiego dla siebie, potem doloze troszke kaski wymienie w nim to co spier.. konstruktorzy w fabryce i bede mial mily kompakcik.

https://www.audiostereo.pl/topic/489-cd/page/4/#findComment-22458
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.