Skocz do zawartości
IGNORED

INTERKONEKT SREBRNY-ARGENTEUS 0,5m DIY

lendyn

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,czy ktoś miał styczność z w/w interkonektem link:http://www.allegro.pl/item540494637_argenteus_interkonekt_srebrny_hi_end_srebro_...

Czy warto sie nim zainteresowac?Jak wypada w odsłuchu?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/48750-interkonekt-srebrny-argenteus-05m-diy/

^lendyn

opis producenta jest tak "nawiedzony", że mojego zainteresowania kabelek zapewne nigdy by nie wzbudził,

ALE

mam znajomego, doświadczonego audiofila, który skusił się na owego Argenteusa ze względu na cenę, i jest, o dziwo, bardzo zadowolony. być może nawet zostawi w systemie.

zaznaczam, że osobiście nie słuchałem - ale przy tak niskim koszcie, co szkodzi spróbować?

Myślę ze spróbować trzeba. Mam u siebie oba te kabelki. Na razie tyle mogę powiedzieć że argenteus u mnie wypadł bardziej spójnie niż ten aceris, a także bardziej zrównoważony tonalnie. Nie wali tak gorą. Kiedyś miałem albedo flat one, co prawda system był zupełnie inny i ten kabel mi go właśnie trochę przypomniał. Oczywiście to nie ten poziom co flat.

Teraz wzmacniacz mam rozbebeszony, ale jutro poświecę więcej czasu na porównanie niebieskiego i zielonego.

prądy spoczynkowe...brak wiedzy...brak doświadczenia..brak oscyloskopu....zimne...troche w lewo...ciepłe....już prawie gra;)

Tak zdecydowanie bardziej spójny jest Argenteus. Jest pozbawiony krzykliwości i naprawdę przyjemnie się na nim słucha. Przypomina pod tym względem kable albedo. Warto posłuchać. Ja zostawiam go u siebie.

Aceris (niebieski) jest krzykliwy i bardziej będzie się nadawał do zamulonych czy zbyt ospałych systemów.

Ja również zainteresowałem się tym IC, głównie za możliwość wypożyczenia do odsłuchu oraz relację zastosowanych komponentów do ceny. Zamówiłem, właśnie dotarł. Pierwsze wrażenia po 20 min. odsłuchu: gra szybko, detalicznie ale muzykalnie , spójny przekaz, bas troszkę odchudzony...Generalnie nic w nim nie razi i nie denerwuje a to juz duża zaleta jak na niewygrzany kabelek. Dam znać więcej jak przepuści przez siebie więcej prundu...

hmm, ile z tego wyszłoby półmetrowych IC?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

goliatpl, 3 Lut 2009, 23:51>

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

kinimod, 29 Sty 2009, 13:04

>Tak zdecydowanie bardziej spójny jest Argenteus. Jest pozbawiony krzykliwości i naprawdę przyjemnie

>się na nim słucha. Przypomina pod tym względem kable albedo. Warto posłuchać. Ja zostawiam go u

>siebie.

>

>Aceris (niebieski) jest krzykliwy i bardziej będzie się nadawał do zamulonych czy zbyt ospałych

>systemów.

jak długość np. 1metrowy tego interkonektu będzie miał wpływ na dźwięk?

• 4 tygodnie później...

Witam,co do kabli Argenteus,Aceris i kolumnowych to warte sa tych pieniedzy...Mam je wszystkie u siebie i jestem z nich bardzo zadowolony.Wczesniej przelecialem wszytskie najwyzsze kable Soomera od kolumnowych az po konekty,wszelakie Monstery,Wire Wordy,Xlo 500.Te kable naprawde bez reklamy graja z klasa,nie bede rozpisywal sie na temat dzwieku,sceny,detali i szczegolowosci itd. bo naprawde braklo by strony żeby napisac o wszystkich jego walorach.Sprzet na ktorym to slucham to: koncowka,przedwzmacniacz:Sony ESPRIT TA N86,TA E86(klasa A,po wymianie wszystkich kondensatorow na Black gate),Odtwarzacz:Sony cdp-x77es,Sony dvp 9000es,kolumny to Visaton Atlas MK II,wielkosc pokoju 43m2.Co do Kabli kolumnowych graly wysmienicie w oryginale(30 drucikow 0,25mm na strone)ale wsadzilem do niego lity srebrny drut 0,8mm tak jak czyni to np.Monster i naprawde dzwiek stal sie jeszcze bardziej doskonaly pod kazdym wzgledem.Co do kabli Argenteus i Aceris,wczesniej mialem podpiete Japonskie OYAIDE i wypialem je.W ich miejsce wsadzilem Argenteusy(Podlaczenie cd z przedwzmacniaczem)ale podlaczenie Argenteusa miedzy przedwzmacniaczem a koncowka nie zagral tak doskonale jak w pirwszym polaczeniu.Podsumowujac...muzyka to matematyka czyli nieskonczonosc.Pozdrawiam

->dark00

Tylko dlaczego cena tych kabeków tak skoczyła na allegro ? :/ Zostawiłbyś starą cenę to może bym i spróbował.

PS. Z ociekającego lukrem opisu wnioskuję że to Ty je sprzedajesz ;P

I love the sound of crashing guitars

Witam wszystkich !

Od niedawna stałem sie szczęśliwym posiadaczem kilku przewodów "manufakturowej"(nie ujmując nic manufakturze) produkcji Pana Piotra Piotruczuka - sprzedającego swoje produkty poprzez allegro.

Interkonekty : Aceris,Argenteus, a do głośników - Plecionka 6N biwiring. Po tygodniu odsłuchów mogę powiedzieć jedno - po prostu rewelacja za niewielkie pieniądze. Nosiłem sie z zamiarem wymiany kolumn ale po zastosowaniu przewodów Pana Piotra już nie muszę - jestem w pełni zadowolony z brzmienia - zmiana kolosalna w stosunku do poprzednich kabli.Nie jestem wielkim znawcą i nie posiadam sprzętu za kilkadziesiąt tysięcy złotych (hk 3490 + hd 990 + JBL ES 90) ale mogę powiedzieć że powyższe przewody zmieniły mój zestaw diametralnie.

Argenteus - daje większą głębię, więcej szczegółów , bardziej "aksamitne" , przyjemne brzmienie, łagodzi trochę wysokie (ale nie za bardzo) , lepiej kontroluje bas (którego miałem na moich kolumnach stanowczo za dużo i był bardziej "dudniący")i dał w moim systemie mocny,piękny i spójny efekt końcowy i on zostaje w systemie jako łączący CD z Wzmacniaczem.

Aceris - jest bardziej agresywny,zdecydowanie wyostrza wysokie i średnie ale ogranicza bas i zauważalnie odseparowuje poszczególne pasma - gra zupełnie inaczej i lepiej sprawdza się przy mocniejszej muzie (rock, metal wyraźniejszy środek , wyostrzone wysokie ale słabszy bas )

Bardzo polecam powyższe kabelki , tym bardziej że producent zapewnia prawo zwrotu w przypadku niezadowalającego efektu w danym systemie.

jeszcze jeden hendowiec z Białegostoku

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Rochu te kable mam juz od pol wrzesnia,nie jest to moj zaden ani kolega ani poplecznik.Poprostu te kable graja,pisze to co slysze i nie w formie marketingu.A jesli mieszkasz niedaleko Kedzierzyna-Kozla to zapraszam Cie do posluchania tych kabli.A czemu tak wszystkich gasisz?co ty masz sluch nietoperza?a Kedzierzyn Kozle od Bialegostoku lezy 600km dalej

Gość rochu

(Konto usunięte)

A po co mam przyjednać do Ciebie?

Kabli, niezłych kabli, mam dostatek.

Guzik mnie interesuje gdzie mieszkasz.

Interesuje mnie za to dziwny zbieg okoliczności.

Dwóch nowych forumowiczów z takim samym 10-dniowym stażem w przeciągu jednej godziny pisze lukrowane laurki dla jakiegoś kabelka z Allegro.

Co do ceny to skoczyła, ponieważ waluta poszła do góry i dla przykładu podam że wtyki Neutrik poszły o 80% do góry. A co do lukrowania i opisów tych miłych panów, co niby podejrzewasz że to jeden z nich sprzedaje te IC, to się pomyliłeś. To ja jestem właścicielem firmy :)

Pozdrawiam Piotr Pietruczuk

Widze że zamiast pomóc innym w wyborze tanich i dobrych kabelków to rozpocząłem jakąś paranoiczną kłótnię na forum. Dla wyjaśnienia jestem z Bartoszyc koło Olsztyna i do Białegostoku mam jakies 250 km, kabelki ARGENTEUS i ACERIS znalazłem na allegro i jestem z nich bardzo zadowolony.

Pozdrawiam , życzę wszystkim miłego słuchania i jak najmniej kłótni a więcej treściwych wypowiedzi które wszystkim wyjdą na dobre.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.